5
  • Tetsuo
    #5
    Stílusosan - "bullshit" amit írsz. Tagadhatatlan tény, hogy a Mekinek oroszlánrésze volt egyfajta életmód elterjedésében, ami már függetlenedett tőle.
    A magyar konyha nem egészségtelenebb, mint pl. a bolgár vagy az ukrán sőt, a választékosság miatt egészségesebb azoknál, viszont azt tudni illik, hogy elsősorban a paraszti életmódhoz igazított étrend hagyományozódott jelen korunkra, vagyis a kalóriabomba zsíros ételekhez nincs meg annak elhasználása energiaként, ráadásul a 1940-es évektől rossz irányba "fejlődik" az úgynevezett magyar konyha - némely kivételtől eltekintve -, hiszen nincs már rendje és harmóniája sem az összetevőknek, sem a porcióknak.
    A (valójában poszt)modern "tudatos" és "egészséges" táplálkozás népszerűsége zömében csupán alacsonyszintű, felszínes ismeret divatként terjedése. Ennek fényében születnek a disznózsírt, vagy a tejet mint táplálékot teljesen leíró kutatások, nem vizsgálva például a házi hízlalású vagy makkon tartott szalontai és mangalica fajták zsírjának LDL / HDL koleszterinarányát és más összetevőkit vagy a tej harmonikus komplexitását.

    Az Eurostat statisztikáiról egy Churchill idézet jut eszembe (pontosan tudod, melyik), hiszen Ángliában élve nem hiszem, hogy az angolok kevésbé lennének túlsúlyosak. Mindazonáltal említést és kimutatást érdemelne az is, hogy a statisztikában az úgynevezett "magyarok" túlsúlyának / fittségének pontosan milyen a népcsoportokra vonatkozó lebontása. Ugyanis enélkül (is) hamis a statisztika, bár lehet, hogy te idéztél rosszul és állampolgár szerepel, de úgy sem ér sokat.
  • Ender Wiggin #4
    Csak a Meki nem lehet felelős az elhízásért. Mert ugye ott van még mellettük a Burger King, Wendy's, KFC, Subway stb. a legnagyobb láncok 95%-a amerikai. A másik meg, hogy a BMI statisztikák szerint (jó, a BMI nem ad teljes képet valakinek a testkompozíciójáról, tehát csalóka) az első 20 prszágból alig párban dominálnak a gyorséttermek egészségtelen kajái. Igaz, az USA a 8. a listán...
    A magyar konyha meg a világon talán a legegészségtelenebb, talán ezért is szerepel Mo az Eurostat listán az első 5-ben az EU tagok között (21,1% túlsúlyos, összehasonlításként a románok a "legfittebbek", csak 9,4%-uk túlsúlyos)
  • kalapos01
    #3
    Egyetértek. Undorító a McDonald's, hiszen miattuk kötelező McD-hamburgert enni, nem választhatja meg az ember szabadon az étrendjét, és ha nem lenne, akkor a többi 120 étteremláncnak köszönhetően mindenki fitten és egészségesen zabálna chipset a tévé előtt. Mert egy bulvárdokumentumfilm azt mondta.

    Mert az TÉNY.
  • caprine #2
    Michael Keaton szerintem nagyon jó választás volt erre a szerepre.

    De az tény, hogy az elhízott amcsik legalább 10-20%-ért a meki a felelős. Csak elég megnézni a Super Size Me
    Utoljára szerkesztette: caprine, 2017.02.13. 09:14:31
  • zola2000
    #1
    Azért tudott valamit az ürge, hogy világszerte népszerű lett a McDonald's

    https://www.youtube.com/watch?v=Q16KpquGsIc :)
    Utoljára szerkesztette: zola2000, 2017.02.11. 08:52:56