A szabadkereskedelem mellett állt ki Jack Ma

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Áve,

"Csak tudni kell, mit érdemes vásárolni 😊"

Teljesen egyetértek, a felhozott példák is jók. Én telót is onnan rendelek, mert olcsób, és nekem jó. Aztán Custom ROM megy rá és el is kerültem az előre telepített kártevőket - már ha vannak.

"hmm, ja szerintem is lehuzás kínából rendelni 😊"

Sajnos gyakra igen, több telónál is belefutottam problémába, paypal volt az amelyik fizefizette a pénzt és nem Ali.

+ szeméyles tapasztalat (van/volt) a kuytahámok területe. Megveszed olcsón az qvázi ismert Magyar K9-es hámot, aztán 2 hét után kiszakítja a kutyád úgy, hogy majdnem az autó elé rohan. Amikor írsz az ügyfélszolgálatra majd küldesz képeket kiderül, hogy a kicsi kínaiak át***sztak a palánkon, mert hamisítványt kaptál. Bemész valahova ahol eredetit árulnak, és rájösz, hogy az original drága ugyan, de látszik hogy ebből nem fog kiszakadni semmi + itt varrják a cuccokat az országban.

De ugye kinek milyen tapasztalata van. Nekem vegyes😊 Remélem neked csak jó lesz, mert nem kívánok senkinek fejfájást!
Csak tudni kell, mit érdemes vásárolni 😊
aliexpress: iPhone 5s kijelző aliexpress 9e Ft (vámmal 11)==> Itthon 35eFt ==> Minőség ugyanaz.
ebay: Xperia Z2 tablet kijelző 20eFt (vámmal) ==> Itthon Jézusom.... ==> Minőség ugyanaz.
Aliexpress: HP625 alaplap 10eFt (vámmal 12,7e) ==> Itthon az ujragolyózás csak 15eF.
Banggood: Xiaomi Redmi 3s GLOBAL/Prime 43eFt (vámmal) ==> Itthon 56e.

...

hmm, ja szerintem is lehuzás kínából rendelni 😊

PS2 (SCPH-75004), PS3 (CECHG04), XBOX (v1.1), XBOX360 (Falcon), WII (RVL-1001 EUR) PSP1004, PSP2004 (TA-088 v3), BB Bold 9900 (OS 7.1), BB PlayBook (16GB), iPhone 5s (16GB)

Azért ott kibukik az Ali-minőség, mikor olyan cuccot rendel az ember, amely esetében mindkettőt (a boltit és az on-line verziót is) Kína gyártja, de hogy nem ugyanott, nem ugyanaz a cég, az tutti. Az európai, bolti cucc egész más minőség, az Ali-snál meg a csomagolás is bénán nyomtatott, a termék, meg olyan, mintha egy fénykép alapján másolták volna. Ami meg a vevői véleményt illeti, totál nem befolyásolja az eladásokat, eleve azt sem lehet nyomon követni, hogy a sokezer kínai kereskedő közül ki kivel van átfedésben. Lepontozok egyet, ugyanazt a szart árulja tucatnyi másik... Nekem elég volt két balul sikerült vásárlás egy életre.

Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams

Isten tudja, de a minőség semmivel sem rosszabb mint az amit itthon megvehetsz felárasan a boltban - nem lennék meglepve ha a boltok ugyanúgy tőlük rendelnék a cuccokat aztán teszik rá a hasznot.
Egyszerűen én már eljutottam oda, hogy felismerjem az ár és a minőség sokszor nincs egyenes arányban.

Tagadhatatlan, ki lehet fogni szar dolgokat is - viszont a customer supportban sose csalódtam (legyen az alibaba vagy banggod). Szó nélkül adják vissza a pénzt (csak pár ezer forintos apróságokról van tapasztalatom, az igaz), elég csak leírni hogy mi a baj, esetleg mellékelni egy fotót. Nem forgatják a szemüket meg várakoztatnak órákig mint a boltokban az "ügyfélszolgálat", hogy aztán adjanak egy cetlit amit "levásárolhatok".

De mindez igaz az ebayra is - egyszerűen az hogy nyilvánosan értékelheted őket amit bárki lát becsületesebbé teszi a kereskedőket - ez az ami az offline kereskedőknél hiányzik.
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.02.08. 11:14:09

A fő okostojás....
Gondolom tisztában vagy a piaci trendekkel és hogy mi a helyzet most ill. lesz ha ennek a rablóbandának nem lesz ellenfele?
Gyanítom azt is, hogy te is egy tisztes kereskedő/gyártó vagy akinek a termékeit nem hamisítják szarrá, használják a bejegyzett védjegyeit ill. árulják a bóvlikat majdnem ugyan annyiért ezen a szipiszuper online piacon...
Tapasztalat, még egy ilyen banda nincsen a világon mint ezek, fellépni ellenük drágább mint USA.-ban (ügyvédek, IP ügyintézők mint fejőstehénnek néznek és 3x annyiba kerülnek mint USA/EU-ban). Arról ne is beszéljünk hogy az aliprotect meg egy vicc kategória, ennél még a buta amazonosok is sokkal jobbak, pont Ebay-t tudom pozitív példának hozni.
De hajrá okostojás, vedd meg a Bálint napi bóvlidat te is mint a többi...
Csomó okostojás....
Az Alibabánál nagyobb, profibb b2b oldalt tudsz mondani? Tudod mi az egyáltalán?
Az Aliexpress nevű b2c oldal gondolom azért már ismerős, nem? Tudod az a kis oldal ami már 6 éve nagyobb forgalmat bonyolít mint az ebay...
Mukikám!
Ali-babáék nem *kereskedtek*,hanem KERESTEK /ha már így nevezzük a rablást/
Ez a hir,és ez a *prepfejű* valami...VICC?
Tetsuo
Van ott több is. 😄

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

és a 40 rabló