3
  • TOR-rent
    #3
    Itt vannak a ( www.torproject.org/docs/bridges ) TOR-hidak, amelyet eleve az ún. internetes cenzúra megelőzésére dolgoztak ki, vagy a szintén a TOR-hoz kapcsolódó ( www.torproject.org/docs/pluggable-transports.html.en ) Pluggable Transport technológiák, amelyekkel a titkosítás ténye is eltakarható.

    DIKK ! Még szigorítanak, röhögnöm, kell így a kínai meg bármilyen tűzfal, meg a TOR-hidak egy mondatban !!! Ezt nem hiszem el getsee ! Ez a hónap vicce !
  • fonak
    #2
    Kína jelenlegi politikai elitje inkább technokrácia, nagy részük mérnök vagy más reál végzettséggel rendelkezik. A kommunista eszmerendszer már rég halott, csak a látszat kedvéért nem vetik a szemétre, kell a hatalom legitimációjához. A mai Kína egy kapitalista ország, amelyik politikai rendszerét tekintve nem liberális demokrácia (de még csak nem is illiberális demokrácia, hanem autoriter rezsim, ahogy Dél-Korea vagy Tajvan is azok voltak a 80-as évekig). A felső vezetést egy ideje 10 évenként cserélik a fiatalabb generációra, az öregek meg visszavonulnak, formálisan "számítanak a tanácsaikra".
  • Skylake
    #1
    Majd kijátszák ezt is, nem egy nagy dolog. Recseg-ropog a Mao-i birodalom mögötti, múzeumba való eszmerendszer, ha tetszik az elvtársaknak, ha nem. Amint az ottani regnáló politikai elit tagjai, az ottani maoista gerontokrácia temetőbe kerülnek, az általuk kitalált féligkommunista, féligpiaci államkapitalizmusuk is össze fog dőlni.