8
  • Fefy
    "Takagi szerint eredményeiknek fontos gyakorlati hasznuk van, hiszen a segítségükkel fejleszteni lehet a macska-ember kapcsolatok minőségét"

Hol viszi előbbre az emberiséget az, hogy a macska nem két lábon járó konzervnyitónak néz? Vagy ez egyáltalán kit érdekel? Esetleg terápiás célokra szeretné a tudós úr felhasználni?

Nem igazán értem a dolgot...
  • caprine #7
    Azért tegyük hozzá, hogy egy okos kutya is max egy 1,5 éves gyerek szintjét tudja produkálni.

"macska-ember kapcsolatok minőségét" Ezt mond a franciáknak.
  • zizikus
    Elhiszem, hogy van olyan hülye kutya, ami annyira intelligens mint a legokosabb macska! :-) A miénk tuti ilyen! Mondhatnánk, hogy nem a legélesebb kés a fiókban! :-)

Szerintem a kutyákra erőteljesebben hatott az ember által okozott szelekció, mint a macskákra. A tanulékonyabb, okosabb egyedeket is preferálták őseink, nem csak a nagyobbakat, erősebbeket stb.

Ez a kutatás szerintem nem érte meg a pénzét, ha adtak rá... :-)
  • Montanosz
    hát nem tudom, nálam megtanulták kinyitni az ajtot de becsukni sose tanultál meg, ez hajnal 3-kor minusz 20 fokban elég meglepetés :-D
  • MiQ
    ... most komolyan! Azt kell kutatni, hogy hogyan lehet fejleszteni a macska-ember kapcsolatok minőségét, nincs fontosabb kutatnivaló? Inkább pusztulnának ki kicsi japó barátaink ...
  • Caro
    Hát abban biztos vagyok, hogy a kajához kapcsolódóan nagyon jó memóriájuk lehet :)
  • Daditsx
    Nekünk sok macskánk volt, de azok sík hülyék voltak. Évek alatt nem tudták megtanulni, hogy, ha a bejárati ajtónál nyervog akkor felbassza fater agyát és amikor kimegy repülés órát fog venni. És még láb alatt is voltak mindig.
    Kutyával sose volt ilyen probléma.
  • Ender Wiggin #1
    A macska nem döglik éhen, ha elutazik a gazdi, úgyhol eleve nem lehet hülyébb, mint a kutya...