4
  • esztyopa
    #4
    Hihetetlen,hogy a világ vezető tudósai milyen gyermetegen naívak,és ...ostobák...
  • esztyopa
    #3
    Engem ez kísértetiesen emlékeztet a sertések,és az emberek *szimbiózisára*
    Mi biztosítjuk a sertéseknek a kaját,meg a szekszet,a szaporodást,*lakhelyet*
    A malackák meg adják Nekünk...a húst...
  • Cat #2
    1. Semmilyen szabványosítás nem fog menni, mert a technológia sokkal gyorsabban fejlődik, minthogy tudnák, miben kell megállapodni. Lásd az 5G hálózatokat, ahol közösen fejlesztik a legnagyobb cégek (Ericsson, Huawei, stb.), jóideje zajlik a tesztelés, de még évekig nem lesz szabványosítva.

    2. A felhasználó adatait védő dolgok legnagyobb ellensége alapvetően az állam, így hiába várnád az állampolgárok jogainak garantálását. Például sok éven át azért volt csak 64 bites az Explorer titkosítása, mert az USA tiltotta ennél erősebb kódolások exportálását. (Nyilván azért, mert ezt tudták feltörni.)

    3. Országokon átívelő dolgokról beszélünk, melyekkel szemben az egyes kormányzatok tehetetlenek. Itt van például a legújabb őrület, a Meitu, egy kínai szelfiszoftver, ami effekteket rak az arcodra. Mit tud ez ellen csinálni akár a magyar kormány? Semmit.
  • Skylake
    #1
    Szem-könnyesztetően megható szép evidenciák a fuksszal felszerelt, baltaarcú nénitől. Csodálatos vízió. Azonban az MI-dolog majd akkor fog igazán érdekes lenni, amikor a gazdasági szereplők, plusz a politikusok saját önkényes céljaik érdekében elkezdik nagy terjedelemben ezeket használni. Addig viszont cselekedni kéne.

    Például három további dolgot kellene kvázi globális szabványként keresztülvinni, ahelyett, hogy nagyívű szellemi maszturbációkat folytatna az emberiség e kérdésekben:

    1. Informatikai eszközök, applikációk és szolgáltatások standard, privacy megfelelőség szerinti szabványos auditálása és minősítése. Ennek kimenet a végfelhasználók felé egy olyan, könnyen értelmezhető diagram lenne, mint az enegiaosztályok, csak éppen az azt mutatná be, hogy az adott eszköz, szolgálatás vagy alkalmazás mennyire privacy-invazív. Amíg nincs egy ilyen egységes, globális minősítőrendszer, teljesen felesleges bármiféle, a néni által előadott dolgokon maszturbálni.

    2. Másik szabványosítandó dolog, globálisan, a privacy-minősítéshez kapcsolódóan: minden termék, szolgáltatás és applikáció esetében kötelező biztosítani teljes körű, egységesített és szabványosított, felhasználók által kontrollálható privacy-dashboard-ot, az adott eszközhöz kapcsolódóan. Itt a felhasználók pontosan beállíthatják, hogy az adott eszköz, szolgáltatás vagy applikáció - az adott privacy level-je mellett - esetükben milyen adatokat érhet el és továbbíthat.

    3. Minden eszköz, szolgáltatás és applikáció esetében alapértelmezettek az adott szinten elérhető, felhasználó adatait védő legszigorúbb biztonsági szolgáltatások. A felhasználó ezeket gyengítheti az adott privacy level-en, a saját felelősségére.

    Innen kéne indulni! Többit szívesen elmondom egy TED Talk-on (ez azért nagyképű volt, tudom!)