9
  • overseer-7
    #9
    Amint kijönnek a tudósok az MI vel.. onnatól fogva vége az emberiségnek.
    Nem az MI végez majd velünk..
    hanem az elit szépen leszállítja majd az emberiség létszámát egy elfogadható szintre..
    mivel már nem lesz szükség emberi munkaerőállatra.
    talán lehet hogy 500 millióra.
    és akkor még optimista vagyok
  • zola2000
    #8
    Ha jön egy 1-2millió forintos robot, ami megcsinálnlja a házimunkát, haját vág meg ilyenek, meg ipari munkára is jó lesz stbstb akkor tényleg jöhet az alapjövedelem pár évtized múlva, de ezt már túltárgyaltuk.
  • zola2000
    #7
    Szerintem túl sok filmet nézel.
  • zizikus
    #6
    Egy ilyen MI eléri majd a 2000Qbites kvantumszámítógépet, aminek meg tudja magyarázni a feladatot, akkor a kvantumgép kiköpi pikk-pakk az egyetlen helyes megoldást, akármilyen bonyolult a feladat, akkor lesz izgi az élet! :-)
  • globint
    #5
    Megalkotják, bekapcsolják, gondolkodik ....... gondolkodik ....... gondolkodik ......., megoldja a legnagyobb problémát, az ember a legnagyobb probléma.
    Ha nincs ember, nem halnak ki az állatok, nincs globális felmelegedés, nincs környezetszennyezés.
    A megoldás: meg kell szüntetni az embert. :-(
    Látom a békés jövőt, a paradicsomot, ember nélkül. :-(
  • codaco
    #4
    Talán, ha még időben agyonverjük az MI-ket fejlesztő zseniket, akkor tovább marad fenn az emberiség.
  • NEXUS6
    #3
    "Hassabis víziója egy olyan MI, amely a különböző információkat képes feldolgozni ahelyett, hogy minden egyes feladathoz különböző algoritmusokat kelljen használni. Az ideális algoritmus mindenre képes lenne: kiszámítaná a leggyorsabb útvonalat, felismerné egy fotón szereplő arcokat és számítógépes játékokkal játszana. Mindez még nagyon messze van, de a DeepMind mesterséges intelligenciája sokkal kevesebb emberi segítségre szorul, mint a legtöbb konkurens megoldás. "

    Aha, lehet hogy van ilyen, csak egyrészt az emberi intelligencia, helyesebben az emberi agy különböző képességei nem így működnek, (nincs általános intelligencia, aki jó matekból, az legtöbbször elhasal énekzenéből, meg rajzból) másrészt lassan évtizedek óta elvetette az MI kutatás ezt az irányt. Szorry.
  • tom_pika
    #2
    MI? MI-vel felszerelt robotkatona. Erre lesz jó. Százezrek és milliók lemészárolására és/vagy nyomorba döntésére.
  • Skylake
    #1
    Remek! Nagyon jó, hogy zsenikém megcsinálja az első igazi űberkirály AGI-t, ő lesz az első! Taps, pezsgő, kokain - táncol a Google, a Facebook, az NSA és a GCHQ vezérkara!

    Az azért jusson eszébe zsenikémnek, ha túl jó lesz az implementáció, zsenikém is mehet az utcára, aztán ott gondolkodhat a zseni agyával, a "mely kukában találom a legtöbb emberi fogyasztásra alkalmas moslékot" algoritmuson.