11
 • hgabi84
  #11
  Sziasztok! Én éppen, hogy kellemesen csalódtam a Windows Phone rendszerben. Még a 8.1-ről 10-re való upgrade is teljesen zökkenőmentes volt! Továbbá úgy néz ki a Windows Phone tulajdonosoknak nem kell nagyon félniük a jövőt illetően. Részletek itt és itt. Apropó, valaki próbálta már a Continuum-ot? Ha igen, milyen készülékkel?
  Utoljára szerkesztette: hgabi84, 2017.02.24. 19:40:42
 • tomboy013
  #10
  A mosolygás helyett akár cáfolhatsz is valamit, de az általában nem megy. Vajon miért.
 • woy
  #9
  Én a helyedben azonnal kettőt is vennék belőle.
 • Elemir
  #8
  na ismét nem volt miről írni, jött a win kártya :)
  Sok hozzáértő meg bólogat megint :)

  Nem baj, Elite X3 lesz a következő, viríthat nekem a következő android csoda bármit.
  Persze kinek mire van szüksége.
 • Istv4n
  #7
  Én a megbízhatóság és a Windows 10 ígéretek miatt döntöttem a WP mellet és nagyot csalódtam főleg a Windows 10 miatt. Néha az az érzésem, hogy a Microsoft sportot űz a felhasználói szívatásából (Appokat törölnek bármi figyelmeztetés nélkül pl:FM rádió, ugyan így funkciókat cseréltek át skype+üzenetek, OneDrive tárhely csökkentés. Egy halom bug).Amint tehetem váltok én is.
 • Skylake
  #6
  Senkit sem érdekel ma már az oprendszer, és 5 évvel ezelőtt sem érdekelt senkit. Ezt szopták be Redmond-ban - nem fognak tömegével új ökoszisztémát alkalmazó rendszerhez csatlakozni, ha nincs miért. Csak egy dolog számított akkor, és számit most is: milyen a szoftverkínálat a platformra. Kizárólag ez a lényeg, semmi több. (És ez egy igazi 22-es csapdája.)

  Mivel ezzel kapcsolatban többször leírtam már itt a véleményemet, most más irányból rúgok a Microsoft-ba. Tanúi voltak annak az időszaknak, amikor az Intel az Itanium platformmal akarta bevezetni a 64-bites számítástechnikát desktop-okon és szervereken. Az Itanium-nak volt egy nagyon jelentős hátránya, amit igyekeztek csökkenteni, de megoldani teljesen sosem sikerült: a meglévő x86 utasításkészletű szoftvereket csak konverzió által tudta futtatni ez a VLIW architektúrás rendszer. És a konvertálás teljesítménye végig messze alatta maradt az x86-os processzorok által kínáltnak. Azaz, valójában teljesen új ökoszisztéma volt, ha azt valódi teljesítményében akarták volna kihasználni - ami azonban elmaradt az elméleti lehetőségektől még ia64 módban is.

  Az Intel ennek ellenére elkezdte nyomni az architektúrát, azonban, mint hardvergyártó, nem foglalkozott, és tevékenységéből adódóan nem foglakozhatott azzal, hogy bármit is tegyen a megfelelő szoftverkínálat rendelkezésre állása kapcsán, ami miatt végül is a piacon megvették volna az architektúrát – konzumer szinten is! Pedig arra is szánta. Természetesen úgy, hogy az új architektúrára való migráció monopolhelyezet hozzon létre az Intel számára, mert ez is az egyik célja volt vele.

  Mit csinált az AMD? Implementált egy 64 bites utasításkészletet olyan módon, hogy az azzal felszerelt processzor képes volt ugyanolyan teljesítménnyel futtatni a korábbi 32-bites (x86) szoftvereket, migrációs pályát biztosítva. Ez annyira jó teljesítménnyel sikerült, hogy az Intel kivezette technológiai értelemben rövid idő alatt az Itanium platformot, és implementálta az AMD megoldást. Ez biztosan megtalálható abban a CPU-ban is, amely segítségével most ezt olvasod. Mi a tanulság? Kizárólag a szoftver a lényeg! És nem az oprendszer, hanem amelyek általa futtathatók. Senkit sem fog érdekelni bármilyen előremutató architektúra, se hardveresen, se szoftveresen, ha nincs rá szoftverkínálat. Az Itanium történet lényegében 2006-ban véget ért. Tanulságait Redmondban nem vonták le.
 • Major
  #5
  Ebben semmi meglepő nincs. Ha nincs termék, amelyet meg lehetne vásárolni, akkor az lenne az isteni csoda, ha növekedne az eladás.
 • dartois83
  #4
  Pár éve még a megbízhatóság volt az előnye a WP-nek (nem is volt panaszom a másfél év alatt ilyen téren), aki nem az applikációk számát nézte, annak a WP biztos pont volt, mert eléggé sajátos, valakinek zavaróan "kocka", viszont szerethető és stabil rendszer. Átlag felhasználókat az android sokrétűsége és elterjedése vonz, meg hogy már nagyon jó telefonokat (legalább is paramétereiben papíron) hoznak jóval megfizethetőbb áron. A WP-nek pedig elmaradtak az igazán vonzó új telefonjai.

  Én azért sajnálom, mert mindig jobb egyfajta verseny. Az iOS-t nem említem, olyan gépem még nem volt, bizonyára tuti meg minden, de nekem túl drága.
 • Gauge
  #3
  Ez így van. De miért?
 • dartois83
  #2
  Teljesen érthető, ha valaki ma szeretne telefont venni, rengeteg jó androidos változatból keresgélhet, ellenben Windows Phone-t nem is látni szinte az elektronikai áruházak kínálatában. Nem tudom, mi generálja a mobil-piacot, a kereslet, vagy a kínálat, de ha lenne is igény új WP mobilokra, mostanában nem sokat virítanak a vevőknek.
 • NEXUS6
  #1
  Anno a Samsung kb ilyen piaci rézsesedésnél nyírta kia Bada Os-t, mint most a Win!