9
  • ostoros
    #9
    Jaja, megpróbálod kikapcsolni a robit, ő meg összehúzza a receptorait és pofán vág :D
  • xyl
    #8
    Hát igen. Az ATX szabvánnyal már elkezdődött a rossz irány. Felkérem szoftveresen az alaplapot, hogy legyen szíves kikapcsolni magát. Aztán sokszor nem szíveskedik...
    Nem szeretném, ha a robotoknál is ez lenne. Ha eszük van az EU képviselőknek , akkor a teljes áramtalanítást választják. Sajnos, a Skylake szerinti megoldás valószínűbb...
  • Skylake
    #7
    Persze, lesz killswitch a drága polgároknak, hogy lenyugodjanak a p*csába. Persze ez nem tisztességes hardveres, leoltom a villanyt típusú killswitch lesz, ó nem. Szoftveres, és természetesen a gyártók, valamint a különböző rendfenntartó és nemzetbiztonsági szolg. kezében lesz a valódi kontroll. Innentől az egész sz*rt sem fog érni.

    Ez pont ugyanolyan, mint tisztességes webkamera lekapcsolás akkor valósul meg, ha kézzel egy takarót lehet elé húzni. Az összes többi szoftveres alapú lekapcsolás porhintés. Ez ugyanaz.
  • drsx
    #6
    Megnyugodtam. A haztartasi robot nem fogja uborka helyett a nyakamat szeletelni, mert valaki ismet feltalalta a kikapcsologombot, amivel tudtommal eddig is rendelkezett a legtobb gep ("robot").
    Viszont, ha mar itt tartunk, lehetne kerni ugyanezt az eleve emberek gyilkolasara letrehozott es programozott, "mesterseges intelligenciaval" ellatott katonai robotokra is? A fegyveres gyilkologepek lazadasatol (meghibasodasatol stb.) valahogy jobban tartok, mint a kertet magatol felaso es onmagat megtisztito "okos" rotacioskapatol.

  • xyl
    #5
    Javítás: "elromolhat a szoftver" helyett inkább "hibás lehet a szoftver" olvasandó.
  • xyl
    #4
    Végre egy jó ötlet!
    Alapjában véve: A robot egy célszámítógéppel vezérelt gép, amelyik valamilyen program alapján működik. Elromolhat a hardver, elromolhat a szoftver, ráadásul a számítógépes vírusokat sem zárhatjuk ki. Kell valamilyen vészkapcsoló, ami mindentől függetlenül áramtalanít. Az, hogy az öntanuló gép az ember ellen fordul... Még nagyon sci-fi, de lehet, hogy nem sokáig.
    Szerintem a robotok elterjedésével (és valamiféle szabványosítással) a robot számítógépére írt rosszindulatu kód (mindenféle mesterséges öntudat, meg hasonló nélkül) hamarabb megvalósul, mint a sci-fikben levő dolgok.
  • gforce9
    #3
    "A politikus szerint "ilyen szabályok nélkül valós fenyegetéssé válhat egy olyan apokaliptikus forgatókönyv, amelyben a robotok az emberek ellen fordulnak". "

    Kevesebbet kéne inni és többet tanulni.....
  • overseer-7
    #2
    túl sok sci fit néztek a parlamentben.. a helyett hogy dolgoztak volna
  • esztyopa
    #1
    Néha meglep,hogy a magas IQ-val,és komplex gondolkodás képességével rendelkező tudósok milyen *csőlátátók*
    A tanulás,és *önfejlesztés* képességével felruházott robotoknak az lesz az első,hogy a *vészkikapcsolót* KIIKTATJÁK !