15
  • Yagami
    #15
    Dehogy van, csak te sem érted mit jelentett anno az a játék. Hogy ezért van ma Assasin's Creed, meg God of War, meg sok hasonló "kultikus" termék. Hogy ezért sikeresek a történet-orientált 3D-s játékok. Nem érezted át azt a feeling-et, amit nyújtott, a világnak abban a korában. Kiemelkedő és megismételhetetlen volt mindig is. Akár a második része is. Mindig előre mutatott, és tette ezt forradalmian. Ha nem tudod miért, nincs is értelme kb. véleményt alkotnod. Vagyis van, de én biztosan nem veszem komolyan. A vicces az, hogy anno még a Valve sem tudta szerintem, mit szabadít rá a világra Gordon Freeman kalandjaként. Oldalakat írhatnék róla, vagy órákat beszélni, és lehet, hogy meggyőznélek, bár nem ez a célom. Nem szoktam "játékot védeni" és elfogadom a más véleményeket, de ez esetben mindig kivételt fogok tenni. Mert Half-Life csak egy van.
    Utoljára szerkesztette: Yagami, 2017.01.13. 21:08:30
  • takysoft
    #14
    semmiképp, esetleg paradoxon. (az oximoron mást jelent)

    A hype amúgy nem feltétlen jó. Saját példámon okulok ezzel... sok játékot vártam tűnök ülve, és csalódtam nagyokat... (far cry primal, deus ex mandink divided)
    Pedig nem voltak rossz játékok, csak nem nőttek fel ahhoz, ami vártam.

    Volt, amitől meg nem vártam sokat, és mégis elképesztő jó lett (Assassin's Creed Syndicate)

    De igen.. volt olyan játék is, amitől nagyon sokat várt, nagyon rákészültem, és nagyon vártam, és játszottam vele, és ATYAÚRISTEN mennyire hozta azt, amit vártam tőle, és mennyivel többet is annál (Portal 2, Witcher 3)

    A hype-hoz fel lehet nőni. Ki lehet adni olyan játékot, aminek kimagasló minősége volt, és még az is elcsodálkozik rajta, aki évek óta várja.
    Egy minőségi iparosmunka ehhez nem elég. Egy "kötelező folytatás" kevés.
    Egy műalkotás kell. Egy mestermű.
    De lehetséges. Gondos odafigyeléssel, szívvel és lélekkel megy folytatás sokadik része is lehet kimagaslóan jó játék. (lásd az említett AC Syndicate pl... )

    A hype jelentése "alaptalan felhajtás". Hol a kiadó/fejlesztő generálja, hogy a rajongók, de a lényeg, hogy alaptalan.
    Alaptalan, mert nincs rá bizonyíték, hogy a termék jó lesz. Sőt, az esetek túlnyomó többségében ez nincs is így (hajjaj, No Man's Sky, Destiny, vagy kb bármelyik peter molyneux játék...)

    De azért ne felejtsük el, hogy a GTA5 előtt is volt ám hype :D Az pedig teljesített. De még hogy... a mai napig első a steam eladásokban.
    Onnét lehet tudni, hogy egy játék igazán sikeres, hogy steamen megelőzi a GTA5-öt 1-2 hétre... majd a GTA5 visszaáll az első helyre...
  • zola2000
    #13
    na most egy ilyen világban, ahol elkészült a duke nukem forever, a last guardian (tényleg) készül az FF7 remake, a kingdom hearts 3, a shenmue 3 akkor pont a half life 3ból ne lenne semmi?! o_O
  • Ender Wiggin #12
    Most nem azért, de mikor kijött a HL2, akkor az magasan megfelelt az elvárásoknak, és igen magasra tette a lécet FPS illetve játék-motor fronton. És semmi különöset nem csináltak, nem volt a sok mai modern sallang/ökörség, ami nélkül már egy játékot sem csinálnak. Ne mondjátok már, hogy egy ilyen forradalmi játék esetében nem egészséges a hype.
  • Zombee
    #11
    Ritkán értek veled egyet, de ebben a HL fan kérdésben maximálisan. Kicsit túl van misztifikálva a játék.
  • Sir Cryalot
    #10
    lol, "hype-hoz fel lehet nőni" oxymoron
  • takysoft
    #9
    Hogy milyen lesz a minőség attól függ, milyenre csinálják. Nem a hype-tól. Minden hype-hoz fel lehet nőni.

    Amikről a cikk szól, szerintem csak spinofftervek voltak.
  • Yagami
    #8
    3. résznek minden nevetséges, ami a cikkben említve van. Hagyjuk már a hülyeséget, ezt még ők sem gondolhatták komolyan (nyilván ezért sem lett semmi ezekből).
    Jönni fog az majd, ne aggódjatok, ha 5 év múlva, akkor 5, ha 10, akkor 10. És ugyanúgy oda fog b@szni, mint ahogy tette mindkét része eddig.
  • Sir Cryalot
    #7
    Jó meglátás a "bundle" -zés.


    "Addig a Valve nem nagyon fog lépni, mert a HL3 körül már akkora a hype, hogy nincs az a játék, ami eleget tenne az elvárásoknak, hülyék lennének tehát házhoz menni a pofonért. " ezt meg azzal is ki lehet egészíteni, hogy nem is opció a fan service mert ha valakire jellemző vagy jellemző volt a totális elvakultság PLUSZ önparódia azok a HL fanek.
  • asgh
    #6
    Szerintem a Valve stratégiája az volt, hogy a Half Life 3 a Steambox platform exkluzívja lesz, mint a Halo az xbox-nak, csak addig vergődtek rajta, amíg se platform, se játék nem lett belőle.
    Azaz a HL3-ból akkor lesz csak valami, ha a Steam forgalma valamilyen iparági trend miatt megcsappanna és szüksége lenne a Valve-nak valamire, ami visszahozza a felhasználókat.
    Addig a Valve nem nagyon fog lépni, mert a HL3 körül már akkora a hype, hogy nincs az a játék, ami eleget tenne az elvárásoknak, hülyék lennének tehát házhoz menni a pofonért.
  • takysoft
    #5
    Miért? Simán beleférne. Persze az nem a Half-Life 3 lenne, csak egy spinoff.

    A Borderlands is FPS, mégis kapott egy kimondottan élvezhető interaktív spinoffot a Telltale-től Tales from the Borderlands címmel.
    Nekem kimondottan tetszett.

    Szerintem a Half-Life világába is könnyedén beleférne valami ilyemsi. Persze nem biztos, hogy Gordon Freeman lenne a főszereplő, mert hát nem árt, ha a főszereplőd beszélni is tud :D (mondjuk egy olyan interaktív történet ahol a főszereplő nem beszél... hordoz magában lehetőségeket... kihívásokat is, de lehetőségeket is.)

    De ez ettől még nem Lenne Half-Life 3...
  • caprine #4
    Azért simán dobtam volna egy hátast ha valamelyik formát befejezték volna. Jobb is hogy nem lett kész, de NAGY kár érte.
  • tigeroo
    #3
    csicska gaben, ez annyiba maradt srácok.
  • Ender Wiggin #2
    Történet? Mintha félbemaradt volna a Föld megmentése az idegenektől... A Dr. Moss-féle felfedezés. Stb.
    Addig is marad a - hogy idézzem a fenti cikket: "béget nem érő várakozás". Beeeee.
  • Sequoyah
    #1
    Mi ez, valami Aprilis elsejei hulyeseg? A Half Life mindig is FPS volt, semmi ertelme ettol elterni. A kerdes inkabb az, hogy mi legyen a tortenete, es milyen otletekkel dobjak fol a jatekmenetet (jarmuvek, gravity gun).