13
-
halgatyó #13 Sajnos ez már megtörtént: a mikrofos megvette és tönkretette a skype-ot. -
_svd_ #12 "Szinte megdöbbentő, hogy ezzel a technológiával már a németek rendelkeztek... aztán mégis mekkora kudarc lett belőle."
Később is megismételték a sikertelenséget.
Az ISDN telefonvonalak elterjedése lehetővé tette képtelefonok elterjedését,
Indulásként a T-View 100 készüléket indították útjára. Borzalmaz drágán, 1000 márka illetve párban 1800 márka volt az áruk. Az utolsó darabokat már féláron adtál el.
Bő két évig tartó forgalmazás után nem dobtak piacra új készüléktípust.
A kezdeti lelkesedést az ár mellett az érdektelenség letörte. Időközben megjelentek a sokkal olcsóbb számítógépes megoldások. -
Irasidus #11 Lehet, hogy sok - világtól elzárt - farmernak van Amerikában repülője, de ez akkor sem tömeges elterjedés, és ha valakinek nekik talán lenne igényük (és jogsijuk, meg pénzük is) ilyen kombóra. De nekik sem kell. Katasztrófát meg mezei repülőgép, autó sőt még mobiltelefon is okoz... az elterjedés nem ettől függ. Én pont azt látom, hogy nincs rá igény, az meg, hogy futurisztikus eszközökre milyen igény van, az más kérdés, mivel most a realitás talajáról beszéltünk. Nekem is igényem lenne a Halálcsillagra, na de azért mégis, most másról van szó.
Off.: Én az önvezető autókat egy időzített bombának tartom. Az egy dolog, hogy lefagy a windows, és az megint más dolog, ha az autóm, az autópálya közepén, vagy hackerek feltörik a rendszert és az életemért cserébe a bankszámlámat kérik. Igen, vannak önvezető kötött pályás járművek, sőt már repülőgépek, csak éppen nem ugyanaz a biztonsági intézkedés, mint amit egy átlag felhasználó az autójával képes lehet megtenni, vagy egyáltalán akar. Persze nem lehetetlen ilyen rendszer kiépítése, csak éppen akkor az autó ára hirtelen a 10X-esébe kerülne, és nem tudom figyeled-e milyen biztonsági intézkedések vannak jelenleg az önvezető autóknál, de siralmas. Minden rendszer feltörhető, szóval ez az egész önvezetősdi az első komoly katasztrófáig fog működni, én nem bíznám az életem egy olyan eszközre amiről tapasztalatból tudom (pc, telefon, soroljam még? egyszóval számítástechnika) hogy nem megbízható.
Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2016.12.27. 20:42:47 -
fonak #10 Az USA-ban elég sokaknak van kisrepülő vezetési jogosítványa, mégsem terjedt el ott sem. Egyszerűen nem volt elég praktikus egy személyautó, ami kisrepülőgéppé alakítható. Meg katasztrófát is szenvedett az egyik ilyen, az elég negatív reklám volt.
A Vissza a jövőbe meg az 5. elem és más filmekben látható repülő autókra meg lenne igény, csak a fizika jelen állása alapján nem működhetnek... a filmesek fantáziájában valami nyilván "antigravitációs" vagy hasonló ezoterikus meghajtás szerepel azok kinézetét és mozgását látva (na jó, csak műszaki analfabéták, meg jól néz ki). Ott van még a Moller Skycar, ami feltehetően csak a hiszékeny befektetők lenyúlására szolgál, évtizedek óta ígérgetett repülőképes prototípussal már jövőre:) De az új techológiákkal valami hasonló megvalósítható lesz előbb-utóbb, és a vezetését sem fogják az emberre bízni valószínűleg.
(Lényeg, hogy ne igényeljen kifutópályát, sőt lehetőleg szárnyakat sem, ne legyen elviselhetetlenül zajos stb. A quadrocopter kialakítás elfordítható csőlégcsavarokkal teljesen ésszerű, gondolom a súly és az üzemanyag-fogyasztás a fő gondok, meg persze az irányítás - ezt automatika intézné)
Utoljára szerkesztette: fonak, 2016.12.27. 20:04:17 -
Irasidus #9 Repülő autók azért nem terjedtek el, mert B kategóriás jogosítvány mellé kell egy pilóta jogosítvány is. Amihez egyrészt kicsit több agy kell, és csak úgy brahiból nézz már rá, hogy mennyibe is kerül egy ilyen jogsi, megsúgom millió fölött van az ára! A másik, hogy egy új használati technológia elterjedését, nagyban a divat határozza meg, a repülő autó a közvéleményt nem érdekli. Ugyanígy volt a videótelefonálással is, nem érdekelte az embereket. Ma használjuk, de csak azért mert egy plusz funkció az amúgy valóban használt skype/telefon mellet, ha csak videotelefonról lenne szó, ma se lenne tömegcikk. Ha csak valamiért nem lenne valamiért divatos... de nem úgy tűnik. -
kvp #8 Amint kenyelmes es olcso lett a technologia azonna elterjedt es azok hasznaljak akiknek tenyleg szukseguk is van ra. Anno tul draga es tul korulmenyes volt. A repulo autok is ilyen kategoria, amint lesz olcso, megbizhato es egyszeruen hasznalhato valtozat beloluk elkezdik hasznalni oket. (ha lesz) Neha egy technologia elterjedesehez jopar evtized kell, amire annyit fejlodik, hogy a hetkoznapokban is hasznalhato legyen. Ilyen volt a videotelefonalas es ilyen meg mindig fejlodo a repulo auto (a Bell x22 1966 ban repult eloszor, de mostanaban kezd eljutni oda a technika, hogy megerje csaladi auto meretben vtol gepeket gyartani, a videotelefonnak is kellett 70 ev az elterjedeshez)
ps: a skype jelenleg a microsoft tulajdona, szoval igen, a nagytoke birtokolja, ennek ellenere mukodik es van x+1 alternativaja is, akinek kell megtalalja a neki megfelelot -
elektor #7 Számomra az is megdöbbentő volt mikor olvastam hogy a II. Világháború majd a Szovjetunió megtámadása miatt megszakadtak a színes tv. kísérleti adások Moszkvában. Bele gondoltam hogy nálunk mennyi időnek kellett eltelni hogy fekete fehérben tv. adás legyen kísérleti jelleggel 10 év. -
gforce9 #6 Jaja tényleg jó cikk üdítő színfolt és minőség az idióta klikkvadász 1 bekezdés kész a cikk tengerben. Remélem lesznek még ilyenek. -
Caro #5 Először is, ez tök jó cikk lett, több ilyet kellene az sg-n!
Szinte megdöbbentő, hogy ezzel a technológiával már a németek rendelkeztek... aztán mégis mekkora kudarc lett belőle.
A skype-ról meg annyit, hogy van szerencsére alternatíva bőven, sőt még több is lenne, ha a szolgáltatók végre képesek lennének azt a nyomorult ipv6-ot bevezetni. -
esztyopa #4 Speciel nekem ez az egyetlen,és tökéletesen kielégító megoldás az Angliában dolgozó fiammal való szoros kapcsolattartásra.
Nem is baj,hogy nem kapta fel a sok szelfiző maki,mert ha tömegesen kezdenék a netezők használni,abban a pillanatnam a pénzéhes hiénák csontig lenyúlnák a Skype-ot
A tőke AZONNAL,minden résbe betődul,és tönkreteszi a lehetőségeket. -
Ha mondjuk szelfifonnak hívják, lehet hogy nagyobb sikere lett volna. :) -
szombi #2 Hidd el, ez már megtörtént. Pár hete írtak róla az index-en. Az is valamikor a 70-es években volt, és kutyát se érdekelt. Otromba megoldás, na meg életveszélyes is. -
duke #1 Tenyleg erdekes ez a videotelefonalas. Amig nem volt lehetseges, vagy csak ilyen draga csucstechnologiaval, barki azt mondta volna, ez a jovo, mindenki szuper menonek gondolta volna. Aztan a gyakorlatban kiderul, hogy az emberek nem igazan akarnak videotelefonalni.
Van egy olyan erzesem hogy a repulo auto, amire 100 eve vagyik az emberiseg, kisse hasonlo fogadtatasra talal majd, ha egyszer technikailag elerheto lesz.