26
-
kékherceg #26 Negatívak lettek a kritikák? Már érdemes megnézni. -
Jackal #25 A probléma györkere nem ez, mivel maga az alap story elég jó lenne egy két órás filmhez. A baj az, hogy megint egy olcsó összecsapott agyatlan akciófilmet akartak forgatni belőle, mint sok más játékból.Erre van "igény" és gondolják hogy a sok vérpistike akkor is beül a moziba ha szart raknak eléjük. Lásd warcraft. (max kifele jövet elmormolnak egy többet vártam-ot, de a jegy már ki van fizetve)
Utoljára szerkesztette: Jackal, 2016.12.23. 18:29:33 -
WoodrowWilson #24 Az első játék (és gondolom a film is) az eredeti Asszaszin rend idejében játszódik, az ő ténykedésükről szól. A sztori szerint pedig a rend fennmaradt az idők során, és folyamatos harcot vívnak a templomosokkal. Tehát esetünkben abszolút helyes a szó használata. -
cateran #23 Nos, rosszul tudod..
Asszasszinok
22-re: De, ugyanaz, teljesen rosszul tudod...
Itt 1 angolul is..
Assassins
Utoljára szerkesztette: cateran, 2016.12.22. 17:26:24 -
#22 Ha már történelmi szó: hogy mennyire magyar, azt nem tudom, de fél pillanatnyi guglizás után kiderült, hogy a témához semmi köze. Ráadásul nem is ugyanaz a két szó, az eredete sem. -
lammaer #21 Orgyilkos azt kész. Most komolyan, létezik olyan magyar ember aki ezt a szót nem ismeri? Hihetetlen... cseszhetem a nyugdíjamat ha ezek fogják "kitermelni" :)
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2016.12.22. 01:46:08 -
ostoros #20 Elég vicces az, hogy valaki az eredeti szó angol átiratát előbbvalónak gondolja, mint a magyar átiratát... -
gforce9 #19 off:
Értem én, hogy neked az Asassin és az Asszaszin az ugyanaz, de van aki ismeri a magyar betűket. -
Ender Wiggin #18 Előre megmondani nem okoskodás, csupán a hollywoodi forgatókönyvírás színvonala alapján interpollál az ember. Főleg, ha játékról van szó. Aztán jöttek a trélerek, a béna színészválasztás, a röhejes és a játékban (a forrásművekben) egyáltalán nem úgy működő dolgokról. Ez alapján már nem hiszem el, hogy nem lehetett megmondani, hogy ritka nagy szar lesz. Persze ettől még lehet, hogy anyagilag behozza az árát. Ami nem sok játék adaptációnak sikerült. A Resident Evil filmeken kívül ez csak a Mortal Kombatnak és a Postalnak sikerült... -
kalapos01 #17 "Akkor sincs ilyen szó a magyar nyelvben"
De ha fogalmad sincs róla, miért nem azt írod, hogy te még nem hallottál ilyen magyar szóról? Akkor a világon senki nem röhögne ki, de így csak magadat járatod le. Hisztizel, hogy ne egy trailer döntse el, hanem inkább te akarod?
Hogyne lenne olyan magyar szó, hogy asszaszin? Ráadásul nem is friss magyarítás, hanem elég régi, "történelmi" szó. Kicsit guglizol és olvashatod például, hogy "az Asszaszinok Rendjének orgyilkosai sikertelen merényletet hajtottak végre Szaladin egyiptomi szultán (ur. 1174-1193) ellen, miközben az uralkodó seregével az Aleppó közelében fekvő Azaz várát ostromolta. "
Utoljára szerkesztette: kalapos01, 2016.12.21. 16:29:19 -
Kisssssss #16 egyik játékkal se játszottam szóval nem lesznek nagy elvárásaim a filmmel kapcsolatban.
(remélem azért nem fogok bealudni rajta) -
Aldo Moro #15 Orgyilkos és orvlövész - hogy tudd. -
#14 Miért, olyan szó van, hogy orgyilkos? ORVgyilkosról már hallottam. -
#13 Akkor sincs ilyen szó a magyar nyelvben, tehát nem jó. Ne egy elcseszett trailer legyen a mérce. Manapság divat, hogy minden kretén a létező magyar szavak angol megfelelőjét honosítaná, akkor is, ha a magyar szó tökéletesen megfelel. -
#12 Ha jól emlékszem a magyar szinkronos trailerben is assassinnak hívják őket, tehát jó az assassinok. -
#11 Annyi, hogy a játékok legnagyobb erőssége sokáig nem a sztori meg a változatos játékmenet, hanem a lassításban roppant cool módon lobogó köpeny volt. Amit rá lehetett tenni a dobozra, meg bele lehetett tenni a reklámokba.
Erre meg írjál értelmes forgatókönyvet és forgass belőle másfél órás filmet.
Utoljára szerkesztette: gothmog, 2016.12.21. 10:55:30 -
Wittgen #10 Engem érdekel a film, kritikák ellenére megnézem. Max még egy csalódás az idén - volt már belőle pár. -
#9 Assassinok nincsenek, az assassin szó orgyilkost jelent. Mivel a magyar nyelvben utóbbi létezik, előbbi nem, ezért toldalékolni sem lehet.
Utoljára szerkesztette: Zombee, 2016.12.21. 10:32:59 -
Hoz_Hun #8 Csak a filmel ellentéteben ott nem két órában kell elmagyarázni az Assassinok és Templomosok viszályát, az ősi népet meg a kegytárgyak jelentőségét.
A filmet nem láttam, de nem örülök, hogy ha már most negatívan szólank a filmről. A játékban is mindenki a jelenkort utálta (én magamban inkább a gyűlölni szót használnám), szóval ha a filmben azt nem vágták a minimumra és feküdtek rá egy jó történelmi sztorira akkor elhiszem, hogy rohadt zavaros lehet az egész.
A játékokat nagyon csípem, főleg a Brotherhood-ot meg a Syndicate-et. -
Mentol #7 Én még nem láttam. Sőt, a játékkal sem játszottam.
Ezért kérdem, hogy egy ilyet hogyan lehet elrontani? A játék - állítólag - sikeres, és ott a kidolgozott sztori (nem is egy). -
zetortraktor #6 Mármint _csak_ 8,3. Ha már most csak annyi, a kamuszavazatokkal és a lehúzós újságírósokkal, akkor később simán 7.0 alatt lesz, ami Resident Evil és Warcraft szint. Sokkal lejjebb ne várd. Ha mindenki utálja, mint a Tom Raidert, akkor is 6.0 körül lesz.
Ezt jól bizonyítja, hogy már most 8.2.
De felesleges hisztizni. Mindenki pontosan tudja, hogy egy filmértő véleménye érdekli őt, vagy szemellenzős gémerpistike véleménye. Vannak már magyar kritikák is olyanoktól, akik szeretik a játékot, azokból is el lehet olvasni, hogy milyen lett a film. Aki szemellenzős gémerpistike, az pedig mondogathatja magának, hogy hazudnak és nem értenek hozzá - míg meg nem nézi.
Utoljára szerkesztette: zetortraktor, 2016.12.21. 04:17:23 -
toxysylver #5 Szerintem korrekt adaptáció lett.
Látványos jelenetekkel, néha sok párbeszéddel, de igenis egy jó, szórakoztató film volt.
Nem értem miért húzzák le ennyire.
-
Paladin #4 Úgy, hogy még nem mutatták be. -
Zoliz #3 Akkor, hogy fenébe' lehet 8,3 most az IMDBn?
http://www.imdb.com/title/tt2094766/
Úgy gondolom amit a progresszív libbant újságírók, bloggolók állítanak annak éppen az ellenkezője igaz. Pont. -
#2 Láttad? -
Sir Cryalot #1 "A jó akciójelenetek és a parkour nem ellensúlyozza a lélektelenséget. "
Szerencsére Tapsi Hapsi-ba mind3-ból több szorult.