10
  • fonak
    #10
    Erre nem vennék mérget. Erdogan ügyes politikus, az ellenfeleit simán hülyére vette, még megpuccsolni sem tudták. A nép egyelőre mögötte áll. Persze megvan a szokásos nyugatbuzi kisebbség ott is, aki pár éve a Taksim tér fái miatt balhézott ugye... :)
  • fonak
    #9
    "A lengyelek pár napja megmutatták hogy ők nem birkák"

    Nálunk is van annyi "nem birka", Milla, GYF nyugdíjasai stb. :D
  • Grifid71
    #8
    A birkákat levágják.
    A lengyelek pár napja megmutatták hogy ők nem birkák...és a magyarok? Pont le kell szarni ezt a fajta sajnálkozást amit te felhozol, tegyünk jót magunkkal azután ha marad keret jöhetnek mások. Nem szabad belerokkanni a nagy sajnálatba sem. Meg kell húzni a határokat.
  • Cat #7
    Tehát több millió ember életét tennéd tönkre egyetlen hülye miatt. Gratulálok.
  • Grifid71
    #6
    Nem értünk egyet.
    Az összes diktátornak és a hatalmával visszaélőnek pusztulnia kellene. Erdogánnak pedig pláne. Nem is igazán értem az eu-t hogy miért hagyja magát zsarolni. Én a török fenyegetőzésre reflexből haza zavartam volna az összes törököt (ez azért nem kicsit csökkentené az eu-ban a munkanélküliséget) aki nem kapott eu országban állampolgárságot és bár G viktorkát nagyon rühellem (mert szerintem ő is egy kisstílű diktátor és ráadásul tolvaj is az egész pereputtyával és haveri körével egyetemben) Az eu határait igen is le kell zárni és a törvények (nemzetközi szerződések) betartásával szigorítani a belépést. A cumi majd februártól várható amikor Trump elkezd betartani néhány ígéretet...G viktor akkor fog rádöbbenni hogy a dákó rossz végén van és a sok szék (USA, Oroszok, Törökök, Kínaiak, EU) közül ő lesz aki seggre esik és a szőnyegen fog dekkolni lábtörlő szerepkörben magával rántva az országot, mert ennyi lovat nem lehet egy seggel megülni.
  • Tetsuo
    #5
    A gazdasági visszaesést még kihevernék, de az csak egy tünet.
  • Zombee
    #4
    Az senkinek nem lenne jó, ha Erdogan is úgy végezné. Legkevésbé egy belső fegyveres konfliktus hiányzik Törökországnak (és Európának).
  • Cat #3
    "Mivel az országnak komoly folyó fizetési mérleg hiánya van, ez azt jelenti, hogy folyamatosan külső finanszírozásra szorul, azonban az autoriter rendszerből egyre inkább diktatúrába csúszó buborékot senki sem akarja finanszírozni, hiszen ki tudja, hogy a puccs hatására láthatóan kissé megkattant Erdogan mit tesz? Mivel azonban nincsen külső finanszírozás, a török líra elkezdett gyengülni. Adódik a logikus megoldás: kamatot kell emelni, visszafogni a kormányzati költekezést, és helyre lehet rakni mindent. A probléma az, hogy ez szinte azonnal recesszióba döntené - s mivel komoly túlzások alakultak ki az elmúlt években a gazdaságban, ezért vélhetően mély és hosszabb recesszióba - a gazdaságot, ezt pedig Erdogan nem kockáztathatja. Ha viszont nem emelnek kamatot, akkor a líra gyengül. A korábbi évek hiperinflációjára emlékezve sok török - bármilyen hazafiatlan is ez - inkább dollárt vesz, amivel tovább gyengíti a lírát, és fogyasztja a jegybank krónikusan alacsony devizatartalékait."

    "Nem nagyon látszik más kiút a fenti problémahalmazból, mint a líra átválthatóságának megszüntetése, a tőkekorlátozások bevezetése, illetve a török bankokban lévő dollárbetétek (részleges?) kötelező lírára való konverziója, mint az anno Jugoszláviában történt a márkabetéteiket otthon tartókkal. A probléma akkor is nagy lenne, ha Törökország (fél)demokrácia maradt volna, de így, teljes diktatúra felé haladva jó esélyük van a teljes elvenezuelásodásra, egy ilyen országba épeszű befektető nem fektet be. Ki lesz az aki a folyó mérleg hiányát finanszírozza? És miből fogják az eddig felhalmozott dolláradósságaikat törleszteni? Nem nagyon látok más lehetőséget, mint a lakosság kirablását, és utána a súlyos válságot. 2017-ben érdemes lesz Törökországra figyelni, komoly kockázati forrás egész Európára."
    http://zsiday.hu/blog/indul-az-isztanbuli
  • Tetsuo
    #2
    Öt éven belül vége lesz uralmának az őrült külpolitikája miatt.
  • Skylake
    #1
    Gratulálok, és a k###a anyját Erdogan-nak! Nyilván, nincsenek külföldi vállalkozások a tetves országában, amelyek evidens üzleti működésük okán VPN-eznek! Nyilván van x darab más megoldás titkosított és rejtett kommunikációra, a VPN-en kívül!

    Nagyon ideje lenne kib*szni az ilyen, meg ehhez hasonló férgekkel, mégpedig olyan módon, hogy a teljes titkosított forgalmat benyomjuk a 443-as portba, és nyilván rámegy még a TLS-is, he-he! Aztán deeppacketinspectold b*dmeg! Nyilván az elért szerverek IP-je és domainneve előbb / utóbb tiltólistára fognak kerülni a Nagy Oszmán Tűzfalon egy idő múlva, de miből telik ezeket rotálni? Akár napi szinten? Ezt próbáld szűrni, f*szfej!

    Ez a tetű is úgy fogja végezni majd remélhetőleg, mint a Ceaucescu házaspár 89-ben! Bumm a fejbe! Élő adásban, GIF-ként, plusz video-loop-on is!