6
  • NEXUS6
    #6
    Nyilvánvaló, hogy csak évek múlva lesz űrhajójuk, a SP legutóbbi részében benne volt, hogy felrobbantották az egész céget a Trolltár miatt.
    :D
  • gaszton421
    #5
    A legutolsó jelentések szerint a szeptemberi robbanás pont a töltés közben és a töltés módozata miatt következett be, szóval azért nem mindegy.
  • gaszton421
    #4
    A Spacex részéről az üzemanyaggal való utolsó pillanatokban való töltés szükségszerü ha ragaszkodnak az elsö fokozat újra hasznosíthatóságához. másokkal ellentétben jóval hidegebbre hűtött üzemanyagot használnak hogy több férjen a tartályokba, ezért fontos hogy ne soáig álljon a rakéta a Florida-i melegben az indítóállásban mert ezalatt az űzemanyag felmelegszik és kitágul, a túlnyomást biztosító szelepeken keresztül le kell engedni. a töltést egyébként nagyon gyorsan lezargatják, kevesebb mint félóra alatt mindkét fokozatot feltöltik. Viszont az utolsó tesztelés közbeni robbanás ugy néz ki pont a töltéssorrend miatt volt és ezért ott is lesznek változások.
  • DancZer
    #3
    Én is ezt gondolom. Nem értem miért gondolja fordítva a nasa.
  • fszrtkvltzttni
    #2
    Mert nem töltés közben szoktak felrobbanni a rakéták. A rakéták viszont feltankolt állapotban a legveszélyesebbek, tehát ezt az időt kell minimalizálni. A kapszulának van saját hajtóműve, így egy katasztrófa esetén el tudnak menekülni. Ha beszállás közben történik probléma, akkor viszont esélyük sincs.
    Amit csinálnak az abszolút logikus, legalábbis elvileg, gyakorlatilag meg majd kiderül.
  • bunny
    #1
    Mondjuk az tényleg meleg pite ,hogy az űrhajósok segge alatt töltik fel üzemanyaggal a járgányt. Nem is értem ezt hogy gondolják ...