4
  • Zombee
    A hiányt beismerem, de sajnos ez továbbra is betöltetlen piaci rés. Ebben az akciódús fantasy/horror egyvelegben voltak próbálkozások, mint az Én, Frankenstein, Az ismeretlen Drakula, A pap - Harc a vámpírok ellen, vagy a Daybreakers, de egyik szarabb, mint a másik. És az Underworld is kaki. Hogy mindegyik része az-e, nem tudom, mert egy bőven elég volt. Resident Evil szintén hulladék.
  • Cyberdog
    Ja... igazad van. Voltak sorozatok, amelyek igényesek voltak, jók voltak, egyedi sztorival, vagy több mondanivalóval, mint a szex vagy a drog, vagy az intrikázás.

Ilyen kedvenc sorozatom volt a Dead Like Me és a 2006-s Jericho is, az újabbak közül a Lethal Weapon nagyon jóra sikeredett, s a Designated Survivor is nagyon jó.. De még lehetne sorolni. Lehet, hogy most megfognak kövezni engem. De nagyon ritkán nézek már amerikai sorozatot vagy filmet. Az esetek 85%-ban japán, koreai sorozatokat, filmeket, animéket nézek.
    Ha scifi hiányom van akkor anime. Ha vígjáték hiányom, akkor koreai sorozat, ha horror hiányom van megint anime és japán horror és mostanság a koreai (eléggé belehúztak mostanság ezen műfajba is), vagy kínai (na azok nagyon elvontak tudnak lenni). Ha mély drámai filmet akarok nézni akkor japán.

Ha meg csak agyat akarok rohasztani a CGI-vel akkor amerikai.
  • Daditsx
    Nekem is tetszik és várom is, de nem annyira, hogy moziba nézzem meg. Minél több részből áll egy ilyen annál gyengébb és elvont lesz. Vámpíros filmnek nem is nevezhető, mert vérszipkán kívül minden van benne.
  • Lapajka
    Pedig az Underworld kivételesen egész jó sorozat, már aki szereti ezt az akció horror vampíros-farkasemberes (azért lássuk be, kissé infantilis), igen látványosan és igényesen kivitelezett műfajt... Olyannyira, hogy az Udnerworld szerintem hiánypótló, lényegében egyetlen hasonló jellegű szóra érdemes produkciót nem lehet találni, hiszen a legtöbb vampír-film túl van művészkedve ugyebár (túl azon, hogy annyira már nem is túl gyakori, a divatból kiment a vampíros film), vagy pedig túl van romantikázva és akkor ilyen tinilányok bugyiját nedvesítő tinglitangli, felnőtt (pláne férfiember) számára nézhetetlen... Hiánypótló tehát szerintem az Underwolrd, mondom én akinek már herótja van ebből a tébolyult ámokfutó cgi őrületből, a sok szuperhősös szemétből (hiába méregdrága nagy költségvetésű sztárparádé, művészileg, tartalmilag, akkor is olcsó szemét.. még ha szakmailag topon is van a legtöbb, legalábbis bizonyos szakmailag, a cgi animátorok, filmtrükk mesterek biztos hogy brillíroznak a legtöbb ilyen amerikai blockbuster-ben, ebben nincs hiba zömmel, de ez az élmény és látvány, megintcsak azt írhatom, hogy felnőtt embernek 3-4 hasonló után már fárasztó (szinte követhetetlen túlpörgetett, túlanimált, extrém módon túlcifrázott akciók, hiszen a verseny nagy, próbálják egymást űberelni, már lassan nem is olajtankerekkel és óceánjárókkal, meg műholdakkal, de bolygókkal fognak dobálózni a szuperhősök, fekete lyukakkal verekszenek vagy nem tudom még hová akarják és ép ésszel valami szakmai minimális igénnyel ezt az agyhalott őrületet hová lehet fokozni... Ebben az elszomorító műanyag tini igényeket kiszolgáló filmvilágban, azt gondolom hogy üdítő kivétel egy Underworld (nem ezt mondtam volna 15-20 éve még nyilván, hanem ekéztem volna valóban ezt is, hiszen akkor egész más viszonyok voltak, akkor még az Underworld akciódús és cgi-vel tömött látványvilága is túl tömény gej és nemhogy művészileg, de szakmailag is hatásvadász igénytelenségnek ítélném.. node eltelt 20 év új korszak van, már minden sztár azaz már a művészileg igényes, valóban tehetséges színészek is szinte mind szuperhősös, cgi akció orgiákban kénytelenek vállalni szerepeket (elképesztő és döbbenetes ami tapasztalható, Turturro - Transformers, Hopkins - Thor, G. Oldman - Majmok Bolygója, S. L. Jackson - Bosszúállók, J. Binoche - Godzilla stb stb stb, és nem is sorolom, mert hosszan lehetne még), vagy pedig olcsó tömeg etető, és -agymosó sorozatokba menekülnek, ha a felszínen akarnak maradni, vagy inkább az elsüllyedést vállalják... És talán a magyarázat az, hogy ma már egy Underworld jellemző cgi akció orgiája is (mert van azért annak is) már kevés... ami 20 éve nagyon sok lett volna, ma már gyenge, ma már nemhogy a tinik és fiatalok, hanem a felnőttek is legyintenek erre, mert ilyet már láttunk, ez gagyi stb (ahogy én legyintek egy X-men százhuszadik részre, vagy egy Transformers hatszázhuszonötre...), mert valójában ezek a gagyik és ezeket láttuk már, ugyanazt ismétlik lényegében ezekben a filmekben... valódi ötlet nincs,változatok egy témára, cifrázzák ugyanazt, rétestésztára elhúzva... Tartok tőle az eligénytelenedés, szellemi elzüllés a mindenhonnan ömlő agymosás cunami eredménye ez, hogy el lehet adni újra és újra ugyanazt, a túlzott, giccses szemetet, és ámulnak bámulnak az agyhalott zombik nyálcsorgatva rajta.. A Golden Gate hídat és az Empire State Building-et minden második szuperhősös filmben le lehet rombolni, 50-100 autót lehet az égbe dobálni, 30-40 felhőkarcolót lerombolni... harckocsikkal és vonatszerelvényekkel dobálózni... 2-3 részenként lehet újra bedobni ugyanazt a trükköt "ötletet " és látványt, és ki emlékszik már ugyebár 2-3 évvel ezelőtti apró-cseprő dolgokra (ami amúgy mellesleg dollármilliókba került akkor)... ha valami nem ilyen volumennel megy, hanem kicsit kvázi visszafogottabb, vagy legalábbis annak tűnik (mert amúgy egyáltalán nem az az Underworld sorozat sem), akkor az már kevés, már gyenge, már bukik.... olyan ez mint az alkoholizmus vagy a drog addikció.... ahogy süllyedünk egyre mélyebbre, úgy fokozatosan egyre kevesebb már a korábbi adag és még több kell, bár ki nem elégít és még kell még több és több és csak hajszoljuk a végtelenségig; ugyanezzé züllött és betegedett a világ elit (látvány) filmipara... USA-nak igényes filművészetileg vége van (erőlködnek még páran de lassan mind feladják, ezért a sok érdektelen sorozat, sztárokkal, sok szex-el eladni, azaz rásózni a közönségre próbált, izzadtságszagú felejthető semmik...), USA monopolhelyzete minden létező filmművészeti kategóriában megszűnt (ők már csak a szuperhősös cgi akció orgiákban lesznek az élen máshol nem), de nem is baj, mert így legalább más nemzetek is végre "szóhoz jutnak", és egyre inkább tapasztalható, hogy korábbi nagy USA-béli igényes filmművészek is egyre inkább bukkannak fel más kontinenseken és ott dolgoznak inkább... mert szégyen gyalázat már ami a valaha mindenben világelső "álomgyárban" manapság megy...