A számítógépek már most okosabbak nálunk
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Igen, csak hát nem minden az intelligencia. Illetve az embereknek van egy olyan feature-uk, amit tudatnak neveznek. Nagyjából fingunk nincs a valódi működéséről. Ahogy az alvás valódi funkciójáról sem. AGI és még egy rakás másik képesség, amit ha meggebedsz, sem fogod leprogramozni jelenleg, és fájdalom, mindez egy két foggal rendelkező, tántorgó, Józsi bácsi kocsmabútor kategóriás alkesznél is megvan. Az okostelefonomnak nincs tudata. Valószínűleg ha összetolják e célra a G. az FB. vagy a bluffdale-i helyszínek kapacitásait, akkor sem - szerencsére.
Éntudat: nincs összefüggésben az intelligenciával. Komoly pszichés problémákkal is lehet valaki intelligens és fordítva.
Gondolatok elkalandozása: sztohasztikus módszerek a lokális minimumból mozdítják ki a minimalizálást.
Aztán jött, ha majd a gép legyőzi az embert sakkban, majd akkor..... hát nem......
Aztán jött az, hogyha tanulásra képes....... sok ilyen gép van már.... hát ez sem MI.........
A cél, míg nincs meg - márpedig definiálva sincs -, addig nehézkes lesz elérni.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
A feltételeket pedig már nem programozzák, hanem a rendszer ismeri fel az összefüggéseket.
‿︵‿︵‿︵‿ヽ(°□° )ノ︵‿︵‿︵‿︵
Ettől még nem lesz intelligens semmi. Csak egyfeladatos gép helyett lesz mondjuk 10 feladatos vagy 100 vagy 1000.
és tovább nem is szemetelem a topikot
<#love12>#love12>
Egy hím méhecske buzdító szavai: "Szorgos népünk gy?zni fog, 'cause HERE I am!"
"My name is Smith. Agent Smith. And I'm with the Artifical Intelligence Agency."
<#buck>#buck>
"egy embernek talán öt kép kell ahhoz, hogy felismerjen egy halat"
miarosséreg?!
én szerintem ez így igaz lehet: egy kisgyereknek, mondjuk 3 évesnek, megmutatnak 5 db halról készült fotót, és onnantól egész életében fölismer bármilyen halat
Utoljára szerkesztette: SirBubu, 2016.11.27. 11:13:14
<#gun>#gun> <#integet2>#integet2>
Utoljára szerkesztette: SirBubu, 2016.11.27. 11:09:06
Csak miliószar gyorabban tud feltételeket megvizsgálni.
Ha okosabbak lennének akkor számítógép programozna számítógépet.
De azért az érdekes kérdés, hogy ha egyszer megértjük, hogy hogy működik az emberi gondolkodás, akkor akkor is azt fogjuk e gondolni, hogy intelligensek vagyunk. Vagy az agyunk a mostani gépekhez hasonló brute force számítassal modellezi a világot.
Ami már most is nyilvánvaló, hogy limitált képességeink vannak. Egy rendszerrel egyre nehezebben dolgozunk, ahogy nő az összetettség. Ahelyett hogy magunkat skáláznánk feljebb, le kell bontani a feladatokat, vagy absztrakciókat kell létrehozni.
A másik érdekes kérdés, hogy elég okosak vagyunk e saját magunk megértéséhez.
Továbbá ha egyszer tudunk majd emberi agyat építeni vagy nagyon pontosan szimulálni, akkor az mennyire mesterséges intelligencia?
:D
Nem rólunk van szó,ezt saját magukról állítják.
"egy embernek talán öt kép kell ahhoz, hogy felismerjen egy halat" Na ennyit tudnak :)
Én ha kifogok egy halat,egyből tudom hogy hal akadt a horogra! Tehát mintegy ötször okosabb vagyok náluk én is :D
Bérbe vehet? reklámfelület...
Lehet elütöttem pár szót, nem érdekel így is érthető.
De egy csöcshöz elég egy is!
Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams
ezt egy 20 éves zsebszámológépre is el lehet mondani.
"egy embernek talán öt kép kell ahhoz, hogy felismerjen egy halat"
miarosséreg?!
"A felhasználók adataiba a Google-nál senki sem tekinthet bele, és az ember akár törölheti is azokat. Úgy gondolja, ha elveszítik az emberek bizalmát, akkor mindent elveszítenek"
a legtöbb embert nem érdekli az adatbiztonság sajnos, akit meg érdekel (tenoristák, pedomacik és nagy cégvezetők) azok úgysem a googleön tárolják az adataikat ha van eszük persze.
A
És egyre több minden lesz a jövőben.
Az intelligencia önmagában is egy nehezen definiálható fogalom, ki dönti el hogy mi intelligens és mi nem.
Ami jelenleg nincsen az az általános mesterséges intelligencia, viszont ha egyszer ki tudunk fejleszteni valami olyat ami képes magától fejlődni annak beláthatatlan következményei lesznek. Ezt nevezik technológiai szingularitásnak.
Azt hogy ez mikor jön el azt még nem tudjuk, de a jelenlegi technológiai alapokban is hatalmas lehetőségek vannak, amik nagyon jelentős változásokat hoznak és fognak hozni.
Autism is a neurodevelopmental disorder characterized by impaired social interaction, verbal and non-verbal communication, and restricted and repetitive behavior.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.11.26. 15:39:32