6
-
gaszton421 #6 Hidrazinos hajtóműről van szó, kb 300 sekundumos lehet a specifikus impulzusa, ez azt jelenti hogy egy kg üzemanyaggal 1 kg tolóerőt 300 másodpercig tud fentartani, ha tényleg 645 kg a tolóereje akkor 1kg üzemanyaggal kb 0,4 sekundumig működne. Kizárt hogy ezt le lehessen ennyire vennia tolóerejét. A megoldás az hogy nem a főhajtóművet használta erre, hanem a kisméretű korrekciós hajtóművei valamelyikét. Ezenkívul a fő hajtómű tolóereje sem 645 kg hanem 645 Newton, tehát kb 1/10 annyi, vagyis 65 kg. -
overseer-7 #5 ez van amikor földi op rendszere van egy műholdnak...
-
Tauri #4 645 kiló tolóereje van, így a 3 kiló az rendben lehet, kérdés hogyan tudták ennyire lecsökkenteni a tolóerejét hogy 31 percig menjen...utóbbi nekem furcsa -
Tauri #3 Valami itt el van írva, vagy nem teljes az info. 31 percen keresztüli meghajtással 2.6 m/s delta V ?
Nem találtam infot hogy milyen meghajtással van ellátva a Juno, a tömege 1.5 tonna körüli tisztán. -
gforce9 #2 Mivel egy átlag űrhajó fogyasztása néhányszáz tonna /perc, amikor el kell érni a pályára állási sebességet és magasságot én nem vagyok biztos abban, hogy ez a pár kiló üzemanyag felhasználás annyira kirívó lenne pályakorrekciókor. Ráadásul az sem mindegy, hoyg ez a pár kiló üzemanyag hány kilós szondát is hajt meg? -
tom_pika #1 majdnem 4kg üzemanyag kellett 2,6m/s sebességmódosításhoz? hát ez nem túl jó hatásfok...