5
  • Skylake
    #5
    Én semmi meglepőt nem látok a Geofeedia szolgáltatásában. Abban az esetben, ha a felhasználók elkezdik online aktvitásukat önszántukból, vagy explicit szándékuk nélkül, az általuk használt rendszerek működésmódja miatt földrajzi helyekhez kapcsolni, teljesen evidens, hogy ezt a lehetőséget az állami szervek, illetve a gazdasági szereplők ki fogják használni. Amely cégek rendszerezni képesek ezeket az adatokat, azok pedig termékként fogják árulni ezt a hozzáférést. Ilyen dolog ez a social web – mindenki lehet mini és nagyobb celeb valamilyen témában, mindazokkal a vélt és valós előnyökkel és következményekkel, amely ez jár. Ez egy ilyen következmény, és akinek van esze, eldöntheti, hogy aktivitásának akár több évre is visszamenő napi szintű földrajzi alapú logolása, illetve ezen adatok elérése (mert nyilvános a profilja) megéri e az előnyöket neki. Fel kéne már fogni, hogy a nyilvános profil pontosan azt jelenti, hogy valaki közszereplővé válik, hiszen aktivitása, és annak metadatai elérhetők bárki számára.

    Az hajtóanyagot a követés alapú világhoz a napi szinten frissülő térképszolgálatások fogják jelenteni. Itt nagy forradalom várható, a hárombetűsök már csíkozzák a fehér port, hiszen ha ezek a rendszerek működésbe lépnek, innentől minden adat, ami alapján felhasználó azonosítható, teljesen naprakészen földrajzi dimenziókba is helyezhető lesz. Persze ehhez még mindig kelleni fog valami: ki, mit, hol, milyen intenzitással, és mennyit, és kivel oszt meg magáról. Lehet dönteni.
  • Paddy
    #4
    A tüntetők között, ha megnéznénk hány priuszos van igen csak meglepő eredményeket kapnánk. Bumm bumm bumm!
  • Jagdgeschwader
    #3
    Csak nekem ugrott be kapásból a Majmok Bolygója?
  • Cat #2
    nagyon durva ez a progi, érdemes megnézni a videót. Meg az is félelmetes, hogy mennyire nyomatják ezeket a közösségi cuccokat az amerikaiak - szerintem nálunk töredéke az ilyen geotaggelt tartalom.
  • TokraFan
    #1
    Ó igen, szegény "afroamerikai ártatlan gyerek", bizonyára rasszizmusból lőtték le és nem azért, mert pl. egy tetves bűnöző volt aki merő véletlenségből fegyvert fogott a rendőrre menekülés közben. Eszem megáll már komolyan mondom...
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.10.19. 08:44:54