3
  • kvp
    #3
    Igazabol CE matrica es engedely az itthoni hasznalatra. Viszont annyira faek egyszeru, tomeggyartott robotokrol van szo, hogy kisse tulmisztifikaltak a dolgot.

    Az engedelyezes itt foleg arrol szolt, hogy nem fognak zavarjel hatasara hulyeseget csinalni, pl. a foldhoz vagni amit eppen cipelnek. Ez egy bevizsgalast jelent, aminek a vegen van egy tanusitvany arrol, hogy a robot hasznalata radios zavar eseten is biztonsagos es kepes stabil allapotban megallni ha a vezerlokapcsolat megszakad. Errol lehet kerni a gyartotol egy papirt, lehet kerni kulfoldi hitelesito cegektol egy-egy papirt es adhat egyet a magyar hivatal is. Az utobbi a fontos ahhoz, hogy engedelyt kapjanak.

    ps: A kisebb meretu es olcsobb packbot-ok hasznosabbak haborus kornyezetben, de itthon foleg vilaghaborus bombak elvitelehez kell tuzszeresz, ahol foleg ero es pontossag kell. Szerintem ebben a feladatkorben lenne haszna egy ember meretu, ketkezes, felhumanoid rendszernek is, de ilyenek nem nagyon vannak a piacon.
  • Arnika19
    #2
    Már rég hadrendben állnak, tehát újabb robotokat vettek, hogy pontosak legyünk.

    Az igények és a pénzügyi lehetőségek egyeztetését követően döntés született, hogy a Magyar Honvédség első lépésként egy tűzszerész robot készletet szerez be. Ez magába foglalta egy nagyobb, felderítésre és megsemmisítésre egyaránt alkalmas robot rendszert, valamint egy kisebb, főként felderítésre és egyszerűbb megsemmisítési feladatokra alkalmas robot rendszert, valamint ezen rendszerek szállítására alkalmas utánfutót. A felderítő és megsemmisítő típusnál a választás végül az ANDROS F–6A rendszerre került. Az első készlet 2007-ben érkezett meg majd ezt követően további 1-1 komplett rendszer beszerzését rendelte el a Magyar Honvédség a 2008/2009-es évekre. A megérkezett rendszer ANDROS F–6A tagja napjainkban az afganisztáni kontingensnél teljesít szolgálatot.

    És a frekvencia engedélyt sem értem, a Honvédségnek külön engedély kell, míf ha megveszek egy drónt akkor nekem nem? A gyártó szerint ezzel müxik: radio operating between 2.400-2.4835 GhZ and transmitting 500 mW of output power.
  • gforce9
    #1
    Kár, hogy korábban erre nem volt pénz...... nagyon veszélyes munkát végeznek, minden tiszteletem az övék.