15
  • Kergelez
    #15
    Ha lesz erről valaha egy tanfolyam, a reklámszövegírók jelentkeznek elsőre.
    Már régen nem cégnevűektől kapok spamot, hanem olyan emberektől, akik az ismerőseim lehetnének.
  • yamato41
    #13
    Ugyanakkora hülyeség ez, mint a pszihomókus. Kicsit is intelligens ember játszadozni képes az ilyen nevetséges hülyékkel, simán megvezetik őket. F. testvér is szabadlábon van még, nem pedig bedugva valami elmegyógyba.
  • wraithLord
    #12
    Na és aki azért ír hülye stílusban, mert a lehető legudvariasabb és legtiszteletteljesebb formába próbálja meg beleerőltetni a mondanivalóját? :D

    Ez szerintem hülyeség, az ember a címzett kilététől függően váltogat több stílust, és mindegyik stílussal képes ferdíteni/hazudni is.
  • kvp
    #11
    "Nálunk a választás arról szol hogy kit NEM választunk, nem arról hogy kit választunk..."

    Altalaban az emberek probaljak a legkisebb rosszat valasztani, mert jo valasztas sajnos nincs. Ez vagy sikerul vagy nem. Mindenesetre a mostani ellenzeknek sikerult annyit hazudnia, hogy ketszer eleg volt ellenuk az, hogy nem mondtak semmit, azaz legalabb nem hazudtak. Igen tudom, hogy ez gaz...

    Az 54% az azt jelenti, hogy 4%-al jobbak mint a talalgatas. Persze ha 5% a hibahatar, akkor vicces az eredmeny.

    Visszaterve az algoritmusra, itt arrol van szo, hogy elemeztek egy csomo atveros spam-et es reklamot es ez alapjan felallitottak egy nyelvi mintat az adott nyelvre, amit jellemzoen gyakrabban hasznalnak az elemzett szovegekben. A kutatas egyik hiptezise az, hogy ezt a nyelvi mintat az emberek nem hasznaljak a hetkoznapokban, csak a hazugsagot tartalmazo levelekben. Ez vagy igaz vagy nem es az oka is tobbfele lehet, de ezeket meg egyelore nem vizsgaltak. Kutatni barmit lehet es ha kelloen szisztematikusan csinaljak akkor minimum egy ignobel is kijohet belole.

    ps: Az azert latszik, hogy az angol tudosok jellemzoen olyan kutatasi temakat valasztanak, amiknek a kivalasztasakor a legfontosabb az anyagi tamogatas felkutatasa volt.
  • lammaer
    #10
    Milyen igaz....

    Ismerősöm szokta mondani, a politika a hatalom megszerzéséről és megtartásáról szól.
    Úgy látom a választók elvárják hogy hazudjanak nekik, mert az igazat mondókat akik a valósággal szembesítik őket (azaz hogy mennyire vagyunk szarban) és próbálnak reális célokat bemondani nem választják meg, inkább azokat akik nagyot tudnak ígérni... (ezért nyer majd a kétfarkú legközelebb, mert ők örök életet és ingyen sört igérnek)

    Bár a mi országunkban még ez utóbi sem igaz, az utóbbi két választást úgy nyerte meg az aktuális párt hogy konkrétan nem mondott semmit. Sőt, kimondottan elzárkozott abból hogy mondjon vmit, még programja se volt. És ennyi elég is volt...

    Nálunk a választás arról szol hogy kit NEM választunk, nem arról hogy kit választunk...
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2016.09.30. 15:37:07
  • Jawarider
    #9
    Hogyan gondolnád kivitelezni ?
  • TokraFan
    #8
    Klasszikus pályázat- es támogatásVadász "kutatás". Mondjunk jo nagyot, jelen esetben "nagyon közel járunk ahhoz, hogy megállapítsuk egy levél tartalmának valódiságát", kozben tegyünk ugy, mintha valódi kutatás folyna "alapszintű, semmire se jo algoritmus",es mar lehet is menni kalapozni a lét az un. "vilagmegvalto kutatásra". Forintot nem ér az egész hülyeség.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.09.30. 13:03:24
  • lycidas
    #7
    nagyon pongyola megfogalmazás az, hogy "54 százalékos valószínűséggel képesek felismerni"

    ha ez alatt lehet nagyon jó vagy nagyon rossz találgatás is...
  • tom_pika
    #6
    Pontosan! Ezért nem szabad rendőr kezére kerülni.
  • Polemius
    #5
    "a nagyon jól képzett rendőrök 54 százalékos valószínűséggel képesek felismerni, hogy a velük szemben lévő személy hazudik-e vagy sem"

    Körülbelül az esetek felében? Vagyis gyakorlatilag csak találgatnak.
    Ha ezek a felkészült rendőrök, akkor milyen lehet az arány a többiek körében? Kevesebb, mint 50%? Konzekvensen tévesen ítélnék meg, hazudik-e akivel beszélnek? Aki hazudik, annak bedőlnek, aki meg tényleg ártatlan, annak nem hisznek?
    Utoljára szerkesztette: Polemius, 2016.09.30. 08:42:49
  • Cat #4
    Az, hogy a politikusok hazudhatnak nem az ő hibájuk, hanem a választóké, akik nem büntetik meg ezért őket.
  • globint
    #3
    Választási kampányszövegekre is jó?
  • k1571
    #2
    Brit tudósok...
  • pootyca
    #1
    "...az emberek és a nagyon jól képzett rendőrök..."
    Hogy is kell ezt értelmezni? Nagy gondban lenne ennek a tudóscsoportnak az algoritmusa ezzel a szöveggel.