13
  • Cat #13
    Ezzel több probléma van:
    1. Elvileg nincs háború. Ukrajna nem üzent hadat Oroszországnak, és az oroszok azt állítják, hogy azok ott nem az ő csapataik.
    2. Mit keresnek ott oroszok? Miért van Ukrajna területén orosz katona, és az orosz hadsereg légelhárító egysége?
    Pont az az egész lényege, hogy ezek nem orosz szeparatisták, hanem Oroszország hivatalosan fizetett katonái, akik a hivatalos megfogalmazás szerint ott töltik a "szabadságukat".
    Még akkor sem szabadna ott lenniük, ha az ukrán hadsereg ukrán területet bombáz valamiért. Ez egy másik szuverén állam, aminek a területére nincs joguk belépni katonákkal.
  • Kara kán
    #12
    A lényeg a következő:
    1.) a maláj gépet az ukrán légiirányítás beengedte a háborús övezetbe, tehát övék a felelősség;
    2.) valóban oroszok lőhették le, mert az a területet orosz szeparatisták ellenőrzik. Jogos önvédelem volt, mert korábban az ukrán légierő gépei bombázták őket;
    3.) az ártatlan áldozatokat sajnálni kell, természetesen.
  • ManoNegra
    #11
    Úgy is pont az lesz a bajuk hamarosan.
  • T2k
    #10
    Ennek a nulla bizonyítékkal operáló és szinte kizárólag mocskos hazudozásokból alló foshalmaznak mi keresni valója van a tudományos hírek fórumában?

    Amúgy ki volt az az észlény, aki háborús terület fölé beengedett egy utasszállító gépet? Csak nem szándékosan történt, hogy aztán valaki másra lehessen kenni a szart? Hmmmm, honnan is ismerős ez a több száz - ha nem több ezer - éves technika?
  • Jawarider
    #9
    Welcome to the modern world...
  • fonak
    #8
    "igen munkaigényes a kezelése és rendkívül összehangolt precíz csapatmunkát igényel"

    Négy ember el tudja kezelni a TELAR-t, ebből az egyik a sofőr, egy a parancsnok, aki a többi járművel tartja a kapcsolatot, rá itt nem volt szükség. Szóval kellett 2 orosz vagy ukrán ember, aki anno kiképzést kapott a cuccra (a jármű elvezetéséhez meg bárki, aki kapott kiképzést valamilyen lánctalpas katonai járműre, főleg hogy egy kamionon mozgatták a cuccot alapvetően).

    "Főleg arra a (őskori) verzióra amivel vélelmezetten lelőtték a Boeingot."

    Az relatív, hogy mi őskori, Buk-m1 volt elvileg, jóval korszerűbb, mint az MH-nál ma is rendszerben lévő elődje, a Kub.

    "A személyzet megfelelő kiképzése legalább két éves feladat."

    Hát nem tudom, anno a Néphadseregben sorkatonák is kezeltek hasonló bonyolultságú cuccot. A teljes katonai szolgálat ideje volt 2 év...
  • UUUU
    #7
    "Oroszok lőtték le a maláj gépet Ukrajna felett"

    Ez egy kijelento mondat, tehat tenykent van feltuntetve, mikozben a cikkben semmi mas nincs csak feltetelezes, bizonyitek nelkul.
    Ez el is arul mindent a cikkrol.
  • Cefet
    #6
    Megy az uszítás, a hangulatkeltés ezerrel. Szánalom, hogy már semmi nincs a tarsolyukban, csak a hazudozás. Az milyen már, hogy a nyomozó hatóság az egyik áldozat hozzátartozójával közli az eredményeket, és nem közvetlenül a "médiával"?
  • bdzsana
    #5
    Épp ezért egészen hihetetlen, hogy a világ jobbik feléről épp ebbe a mocsokba menekül mindenki:D
  • halgatyó
    #4
    Büdös nyomorult hazudozás, amit a nyugati szennyhatalom csinál.
    Megy az információs háború.
    Azt persze nem magyarázzák meg, hogy mit keresett egy utasszállító a háborús zóűna felett. Inkább agyonhallgatják és hazudoznak.
    A rendszerátmeszelés óta eltelt 25+ év alatt kitapasztalhattuk ennek a neolibernyákos rablóprivatizációs rablóvadkapitalista középosztálygyilkos rendszernek a történelemben páratlan aljasságát és hazug mivoltát.
    Ezek után már akkor sem hiszek ezeknek ha hallgatnak.
    Elég volt. Irak, Szíria, Líbia, Ukrajna, és mág hány helye a világnak. Erőszakos bevándoroltatás, emberijogi hazudozás, TTIP, CETA, TISA.
    Sokmilliós "kártérítések" bűnüzőknek, mert nem eléggé wellness a cella. Koldusok és hajléktalanok tízezrei, akik valaha becsületes, dolgozó emberek voltak, csak átverték őket a hitelcsapdával.
    Eleve csődre létrehozott cégek, amelyek eltűntek a kisemberek pénzével. Ezeket a csaló cégeket védi a csődbemenetel, míg a kisembereket semmi.
    Megszűnt fogyasztóvédelem, ipari hulladék szarok, nemlétező garancia, beépített élettartam majd szétesés.
    És még lehetne sorolni hosszasan, hogy mit is jelent nekünk ez a fosgyalázat rendszer.
    Hazudozzanak a hülyéknek, akik elhiszik!
  • coyote55
    #3
    Ezért a "hozzáböfögésért" mennyit számláz ki Putyin elvtárs?
  • VICc
    #2
    Meglehetősen érdekes a hozzászólásod. De lássuk a részleteket.

    "Több éves történés után valamiért ismételten égetően fontos nyomni a valótlanságot"

    Ezek szerint te már túlléptél rajta, végeredményben csak lelőtt valaki egy repülőgépet és néhány száz utast sunyiban. Ez igazán semmi.

    "A BUK légelhárító rakétarendszerről (akik láttak már ilyet) mindenki tudja, hogy igen munkaigényes a kezelése és ....A szakadárok biztosan nem kezelhettek ilyet"

    Nehéz elhinni, hogy minden szakadár szakmája szerint bányász és vasutas, és még véletlenül sincsenek közöttük katonák. Biztosan csak azért tudták elfoglalni azt a területet egy reguláris hadsereg ellenében, mert lelkesek voltak.

    "Oroszok meg kezelőszemélyzet nélkül nem adnak ki ilyet a kezükből"

    Putyin utólag, jóval a háború kirobbantása után, maga is elismerte, hogy orosz katonák tevőlegesen is részt vettek a harcokban. Ezt már előtte is mindenki tudta, csak az oroszok tagadtak mindent, ahogy szoktak.
    Miért éppen kezelőszemélyzet ne akadt volna akár ukrán, akár orosz?

    "Mellesleg a cikk folyamatosan arra apellál hogy Oroszország a gonosz hatalma"

    Ezt hol olvastad egészen pontosan, melyik cikkről beszélsz most?

    Ezután, már csak a hozzászólásod fele következik, a szokásos általánosítással és mocskolódással.
    Szóval jól összeállított, frappáns hozzászólás volt.
  • Keszthelyy #1
    Több éves történés után valamiért ismételten égetően fontos nyomni a valótlanságot. A BUK légelhárító rakétarendszerről (akik láttak már ilyet) mindenki tudja, hogy igen munkaigényes a kezelése és rendkívül összehangolt precíz csapatmunkát igényel. A szakadárok biztosan nem kezelhettek ilyet az Oroszok meg kezelőszemélyzet nélkül nem adnak ki ilyet a kezükből. A személyzet megfelelő kiképzése legalább két éves feladat. Főleg arra a (őskori) verzióra amivel vélelmezetten lelőtték a Boeingot. Mellesleg a cikk folyamatosan arra apellál hogy Oroszország a gonosz hatalma. Közben a nyugati milliárdos gittegyletek által csinált kupleráj Ukrajnában tobzódik. És Szíriában, Afganisztánban meg még számtalan helyen. Érdekes az is, hogy míg elvileg ugyanennyire fajsúlyos, nagyon sok cikk igen foghíjasan jelenik meg a nemzetközi médiában, addig ezzel a flúgosfutammal majdnem mindenhol lehet találkozni! Mi ez ha nem megint hangulatkeltés vagy politikai nyomásgyakorlás?! Tiszteletem azon újságíróknak akik azt hiszik mindenki megetethető ezzel a bélsárral. Jelzem, bizonyára nem ugyanabba az iskolába jártunk. És nem ugyanazt az anyatejet szoptuk sokan! Remélem többen mint ők! Szerencsére!