17
  • Zoliz
    #17
    Denzel Washington az egyik kedvenc színészem, de ebbe a sztoriban nem való és hiteletelen ürülék igy, csak a bevételre megy a film. Sötét rasszú négergyerekek akkoriban nem rohangáltak hatlövetüvel. Ma már megtehetik, de a klasszikus filmet járatják le most :------------------)
  • 0sm
    #16
    Popcorn-blockbuster. - ez meg mi a faszt jelent?
    Ilyen fogalmazással miért nem megy el a szerző vmi soros-alapítványhoz "dolgozni"?
  • tHerapY
    #15
    Nem tudom, mit vagytok úgy oda meg vissza. Tök jó ez a film. :)
  • stoppos
    #14
    De miért ilyen rohadt tiszta mindenki???
  • Tetsuo
    #13
    Én kiakadtam a Djangón is, meg szinte mindegyik filmen, amiről hallok, olvasok. Az utolsó évtizedben egy kezemen meg tudom számolni, hány nekem tetsző filmet láttam. Pedig próbálkoztam és keresem a jó filmeket.
    Hollywoodot (és sok más amerikai, európai filmközpontot) ez jellemez leginkább: hányadék szar.
  • wraithLord
    #12
    Mondom, inkább vadnyugati környezetben játszódó komédiákban, spagetti westernszerűségekben voltak ilyenek (főleg ázsiai), de ahhoz épp elég, hogy ne lepődjek meg annyira a dolgon.

    Most így hirtelen néhány komolyabb és kevésbé komoly "feketék stukkerral" film: Unforgiven (1992), Posse (1993), Silverado (1985), Adios Amigos (1976), Man and Boy (1971), Blazing Saddles (1974), Buck And The Preacher (1972)

    Amúgy a 4 évvel ezelőtti Django Unchained is western volt, mégsem akadt ki rajta senki, hogy fekete rohangál stukkerral.

    Mennyire lehet korhű a fekete stukkerral: "Bass Reeves (July 1838 – 12 January 1910) was one of the first black Deputy U.S. Marshals west of the Mississippi River, working mostly in Arkansas and the Indian Territory (present-day Oklahoma). During his long career, he claimed to have arrested over 3,000 felons and shot and killed fourteen outlaws in self-defense."

    Nem akarom megmagyarázni, hogy ez így oké, nem akarok megmondani semmit, és igazából nem is érdekel, hogy a világ miként értékeli ezt a filmet, mert nem én csináltam, csak a saját szubjektív véleményemet írtam le róla, mert tegnap megnéztem. Úgyhogy nyugi...
    Utoljára szerkesztette: wraithLord, 2016.09.24. 19:49:41
  • cateran
    #11
    "Igazából ez a "polkorrekt" szereposztás nem új keletű, évtizedek óta vannak a westernekben, de főleg spagetti westernekben feketék és ázsiaiak."

    Avass be...mexikoiak jah,, feketek max, mint szolgak vagy szokott fegyencek, azsiaiak meg mint vasutvonal-epitok vagy mosodasok..ami sztereotip, de valoszinuleg sokkal inkabb korhu, mint a feka stukkerral, frissen mosott/vasalt ingben vakito fogsorral...
  • wraithLord
    #10
    Igazából ez a "polkorrekt" szereposztás nem új keletű, évtizedek óta vannak a westernekben, de főleg spagetti westernekben feketék és ázsiaiak. Nálam ennek most nem sikerült kicsapnia a biztosítékot. (Max. Denzelnek, mert őt annyira nem bírom... :D)

    Azzal viszont nem tudtam mit kezdeni, hogy a comanche mi a fenének csatlakozott a bandához. De ez biztos azért van, mert nem ismerem az észak-amerikai őslakosok kultúráját. Bárkivel bajtársak lesznek, aki beszéli a nyelvüket (és eszik az elejtett vadból), függetlenül attól, hogy nem éppen baráti a kapcsolat a bevándorló európaiak és az őslakosok között?
  • yamato41
    #9
    +1
    "A polkorrekt szerepeosztástól már majdnem hányok."
    klingonringyó pedig besírna...
  • Montanosz
    #8
    ha más címet adnak neki hatalmas siker lett volna :-D
  • UUUU
    #7
    Ures agyaknak, ilyen ures film dukal.
  • Tetsuo
    #6
    Az első amerikai verzió is túl van értékelve, de az legalább - talán egyszer - nézhető délutáni film, de ezt el tudom képzelni... :-D
    A polkorrekt szerepeosztástól már majdnem hányok.
  • wraithLord
    #5
    Nem mondanám rossznak, csak éppen nincsen benne az a mélység, ami az eredetit, vagy a japán verziót jellemzi. Egy egyszerű akció-western, amiben a fő karakter motivációja ugyan erős, de az unalomig csépelt klisé (ez csak a film végén derül ki), a többieké pedig átlagos western klisé: a pénz. Az nem lenne átlagos motiváció, hogy "éppen unatkozom, jövök én is megdögleni". Igazából csak a Chris Pratt által játszott karaktert nem értettem, a többiben volt valami olyan plusz (mániákusság, kötelességtudat, fegyelem, hit stb., ami miatt hajlamos voltam elhinni, hogy tényleg képes meghalni...)
    Azért Bogue karaktere sem volt rossz. Amit ki lehet hozni a szokásos kegyetlenkedő, pszichopata korrupt üzletemberből, azt kihozta.

    Ez a remake kb. A Hét mesterlövész mai kornak megfelelő újraértelmezése (felületesség, pörgés, látvány), ugyan egyszer nézhető, de ahogy kezdtem, nem mondanám rossznak.
  • Tetsuo
    #4
    Tisztelet? Milyen ózsdi dinoszaurusz vagy te is? .-D Mára csak a vagyonnak van tisztelete.
  • Tinman #3
    Aki ezt feldolgozta az egy tiszteletlen büdös paraszt. Ahogy látom az eredmény is pontosan ilyen lett.

    Vannak dolgok melyek megismételhetetlenek, aki ezt nem képes felfogni az szórjon magára 2 méter földet...
  • Ender Wiggin #2
    zetortrakinak biztos....
  • Tetsuo
    #1
    Te Atyaég! És ez - gondolom - tetszik a többségnek.