14
  • nkmedve
    #14
    Persze ez igénytől függ, van akinél egy Androidos tablet vagy iPad is ki tud váltani bármilyen laptopot. De azért az tény, hogy a Macbook elég túlárazott jelenleg ahhoz képest amit nyújt. Majd ha még kicsit fejlődik az Core M, és még rá tudnak biggyeszteni egy USB-C-t akkor talán tényleg jó gép lehet belőle (árazástól is függ).

    Nagyon remélem hogy az Apple nem gondolja komolyan hogy ezzel az új Macbook vonallal váltja le az Air-t, nagyon csalódott leszek ha nem viszik azt tovább. Egy 13-as Air a mostani CPU-kkal már simán jó mindenre és még mindig nagyon jól hordozható (akinek az az 1-1.3 kiló okoz gondot annak ajánlanék egy fitnesztermet nagyon gyorsan :D ). Az ára sem vészes ha azt nézzük hogy egy teljes értékű, munkára és casual játékra is alkalmas gépet kap az ember. Már nagyon rég bizgeti a fantáziámat, a 15-ös Pro mellé (vagy helyett) jó lenne hordozásra.
  • pixx
    #13
    Nekem az van, igaz sokadik gép, de annyira kiváltotta többi laptopot, hogy azokat el is adogattam. Még a 13-s Macbook Prot is eladatam, mert azképest dög nehéz volt ehhez képest.
    Tablet méretű, asztali Op rendszerrel. Teljesen megfelelő nekem.
    Utoljára szerkesztette: pixx, 2016.09.26. 11:13:32
  • pixx
    #12
    2 terrám van, az nem nem kevés, havi 6 ezerért meg ajándék az előfizetés.
    De legtöbbször pdf-ben wordben, vagy excelben dolgozom. Ezek könnyen jönnek, mennek. Viszont jó sok van belőle.
  • nkmedve
    #11
    "Ehhez kepest az Apple rak a csucs laptopjara egy darabot, azt is csak nagynehezen."

    Az új Macbook mióta az Apple csúcsgépe? Ez csak egy mellékvágány, egy drága játékszer azoknak akik megengedhetik maguknak sokadik gépnek, egy Apple féle netbook (messze a legrosszabb ár/érték aránnyal az összes eddigi Mac-et figyelembe véve). Talán majd az 5. generációra kiforrja magát és tényleg használható lesz. Jelenleg aki bármi komolyat akar művelni az vesz egy Air-t vagy Pro-t amin van több USB és használhatóbb hardver.

    A jack elhagyása szerintem nem az ördögtől való dolog, főleg hogy egy ingyenes átalakitóval továbbra is használható azoknak akik igénylik. Engem mindig is zavart a kábel amikor utcán telefonról hallgattam zenét, 1000x inkább használok egy bluetooth fülhallgatót (igy a lightning-os fülesek, külső DAC-ok célcsoportja se én vagyok, ahogy szerintem a többi felhasználó nagy része sem).
  • NEXUS6
    #10
    Valszeg egy kis szériás sportkocsigyár lesz az utolsó, amelyik villany robotkocsi gyártására állna át.
  • Ender Wiggin #9
    Jó is az, mikor valakinek olyan kevés adata van, hogy felhőben tudja tárolni...

    Egyébbként mire ez a cikk kijött a McLaren már cáfolta. Bár ez nem jelenti azt, hogy végül nem lesz üzlet...
  • syn7h37ic
    #8
    A McLaren lassan iLaren lesz.
  • pixx
    #7
    Nekem 1 éve macbookom, és azt az egyetlenegy usb-c 2 alakalom kivételével, csak töltésre használtam.
    Privát felhőbe dolgozom, így nem látom értelmét az usb-nek.
    Elhiszem, hogy van, akinek kell, meg a cd/dvd író, én nem vagyok köztük.
    Elsőre én se gondoltam volna, de aztán tényleg nem kelett. Az asztali gépemben itt van egy blue-ray író, és talán 3 év alatt ha 6 cd megírtam vele.
    De lehet venni Macbook Prot azon van usb, nekem a hordozhatóság fontos, és a kis súly, és persze a stabilitás. Win-t használok 20 éve, egy éve pedig OSX-t. ÉS el kell ismernem, nem kis előny, hogy kinyitom a laptopom, és dolgozni tudok 3-4 havonta egy újraindítás. Próbáld meg ezt win alatt, ahol a legtöbb program vagy driver nem képes felkellni.
  • pixx
    #6
    Már jó pár lightning füles volt már a bejelentés előtt is.
  • kvp
    #5
    A korabbi android-os (es meg korabban ericsson-os) probalkozasoknak az lett a vege, hogy visszaraktak az audio csatlakozot. Lenne ertelme atallni digitalisra, de csak ugy ha tobb csatlakozot raknak a telefonra. Pl. egymas melle ket USB-C-t.

    Az analog jack-nek (foleg a kismeretu 4 eresnek) egy nagy ertelme van ma is, az, hogy nagyon olcson es egyszeruen lehet hozza periferiakat csatlakoztatni es a ket csatorna ki, egy csatorna be + max. 5 nyomogomb es radioantenna funkcionalitas eleg jo, mindez ugy hogy semmilyen digitalis elektronika nem kell a periferiakba, csak par olcso alkatresz.

    Ez a port hiany ujabban szinte csak az Apple problemaja, pl. a Lenovo is kepes 3 usb portot (2 teljes meretut) rakni egy kisebb netbook-ba is, meg akkor is ha osszecsukhatora kell megcsinalnia a port hazat, hogy beferjen a vekony hazba. Ehhez kepest az Apple rak a csucs laptopjara egy darabot, azt is csak nagynehezen.
  • wraithLord
    #4
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ami kimaradt az előbb: Az USB Type-C-re cserélés egy fokkal jobb, de attól, hogy nem az Apple találta ki, még azt sem fogom ajnározni talán nyilvánvaló okok miatt.
  • wraithLord
    #3
    Poén volt.

    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Amúgy nem túl sok értelmét látom egy olyan csatlakozót rakni a telefon aljára, amibe csak fülest lehet dugni, meg egy kábelt, aminek az egyik vége Lightning, a másik vége USB.....

    Ezenfelül lehetséges, hogy ideje lecserélni a jacket, viszont talán komolyabbnak tűnne a próbálkozás, ha egy professzionális audioeszközöket gyártó cég dolgozna ki rá valami univerzális alternatívát, és nem az Apple bohóckodna a csak nála szabvány Lightninggal - amit jelenleg még nála sem lehet túl sok mindenre használni.
    (Bár az ember füle nem digitális, nem is lesz az, ebből kifolyólag aránylag korlátozott mennyiségű értelmét látom a DAC-ot a fülesbe rakni.)
  • pixx
    #2
    Nem igazán erről szólt ez, viszont remélem te még papíron alapon írsz levelet, és még filmre fényképezel.
    Ja nem, apropó, miért nem a forumon vagy kint valamelyik sarkon, és ott beszélgetsz. Ja hogy van egyszerűbb.
    Teszem hozzá két androidos gyártó előbb elhagyta, mint az Apple.
  • wraithLord
    #1
    Remélem, a McLarennél már van kerék nélküli prototípus is. :D Ha a jack a 140 évével már koros technológiának számított, akkor a kerék az 5500 évvel...? ;D