13
  • Danecay
    #13
    Nagyon diplomatikus volt :)
  • Amiga
    #12
    Tény, hogy a cikknek vannak nem helyénvaló megállapításai (hangok, grafika, fizika, AI, F1-élmény terén a 2015-ös rész is kiemelkedő és a 2016 összes alapját lerakta).

    Én kizárólag ebben az egy dologban, a karrier kérdésében nem értek egyet veled. Nekem (és úgy tűnik, másoknak is) fontos volt a karrier ebben a sorozatban, megszoktuk az első részétől kezdve, hogy van egyfajta progresszió (még ha helyenként primitív, kiforratlan is). Így a 2015, ami vezetési élmény és F1-feeling szempontjából etalon volt a sorozat történelmében, tartalom terén hiányt szenvedett (bár jó pont, hogy implementálták a 2014-es évadot is). Én összességében ezért azt mondanám, ha az előző rész 8/10, akkor a mostani 9/10. SC, virtuális SC, felvezető kör, karrier, végeredményben ezek mind hozzátesznek a játékhoz. Hogy kinek mennyit, azon nem érdemes vitatkozni, mert elég szubjektív, de gondolom egyetértünk, hogy minél több a tartalom, annál többen találják meg a számításukat, és ettől egy jó játék csak még sikeresebb lehet.
    Utoljára szerkesztette: Amiga, 2016.09.21. 11:03:09
  • Totti5
    #11
    Nem igen érdekel a karrier, átlépem a menüpontot, mint ha ott sem lenne. Nem is érdekelne, csak úgy van előadva a 2015 mint ha nem is lenne jó játék, sőt kifejezetten gyenge, mert a kitalált karrier nem volt benne, ez a bosszantó és ez a nem helyénvaló.
  • Amiga
    #10
    Nem teljesen értem, miért nevezed a karrier-módot egy felületes feature-nek. Egy F1-játék nem csak arról szól, hogy végiglépegetsz az aktuális szezonon, hanem erról is, hogy egyengeted a versenyződ pályafutását.

    Az is az élmény része, amikor a gyenge autóval körözve harcolok azért, hogy egyáltalán pontszerző legyek és kiváncsian várom, a nagyobb csapatok felfigyelnek-e a teljesítményemre. Mert EZ IS AZ IGAZI FORMA-1 RÉSZE!

    Teljesen más kapásból újrakezdeni tökugyanazt a szezont tökugyanazokkal az erőviszonyokkal és választani egy másik autót, mint megküzdeni és elnyerni az ülést egy gyengébb autóból egy sokkal jobba. Aztán úgy ülni be abba a jobb autóba, hogy már van múltad, van történeted.

    Ha ezt nem érted, vagy nem akarod megérteni, és nem tudod ebbe beleélni magad, az a te dolgod, de a 2015-ös részt ebből a szempontból felesleges védeni. Annak a résznek a karrier-mód hiánya erősen rombolta a szavatosságát.

    Csak hogy egy példát mondjak, én most a második szezonomban vagyok, az AI-t expertre kapcsolva már vért izzadok a győzelmekért és a fő ellenfelem a Ferrari, mert ők fejlesztették legjobban az autójukat. Mercedes csak a harmadik erő, Raikkonen és Vettel ellen megy az egész szezonom.

    Ehhez képest a 2015-ben újra és újra meccselhettem Rosberg és Hamilton ellen, nem volt pilóta-életút. Pedig az is az F1 része, nem valami "felületes feature". Ezért a kritika jogosan ítéli el a 2015-ös részt és ünnepli, hogy a 2016-ban új szintre emelték a karriert.
    Utoljára szerkesztette: Amiga, 2016.09.21. 09:24:45
  • Totti5
    #9
    2015 újgenerációs rész volt, minden átdolgoztak benne, de pontosan minden benne volt ami miatt érdemes F1et játszani, semmi nem hiányzott belőle a teljes 2015ös szezon pontosan le volt szimulálva.

    Karrier egy rém felületes dolog, ha valaki amiatt nem játszik pl az F1el, az amúgy is egy fikció nem része a 2015ös szezonnak.

    F1 2015ben volt a piacon jelenleg elérhető egyik legjobb AI ( mögötte az RRE ).

    2015 tökéletesen kész volt. Minden pilóta, csapat, erősorrend, pálya, gumi, szabály, versenynaptár benne volt pont úgy ahogy a valóságban.

    Igény a felületes dolgokra van és nem a játék mélységére, mint olvasható a fenti cikkben is. Azt se tudja a cikkíró merre van az F1, vagy milyen volt 1 éve, vagy milyen ez. Szörnyű.
    Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.09.20. 08:11:09
  • Ender Wiggin #8
    Nem tudom eldöntni, hogy trokkodsz-e...

    Mikor 100-150 órát játszol egy játékal, akkor szerinted mi a jobb, hogy mindig újrakezded a szezont, vagy folytatod akár úgy, hogy más csapatokkal is megpróbálkozol (persze, az egyévadossal nem játszik senki 150 órát, úgyhogy csak költői kérdés)? Milyen felületes dolog? Attól, hogy tovább játszol egy évadnál már felületes??? He? A félredobással mellélőttél. Pont a 2015-öt lehet félredobni, mert egy évadon után vége. 2003 óta minden F1 játékban volt karrier. És a 2015-ből nem csak ezt vették ki...

    Az F1 2015 döntően negatív fogadtatása elsősorban a karrier hiányának volt köszönhető. És lám, a Codemasters visszatette. Akkor szerinted kinek van igaza?
    Az meg elég zsenge kifogás, hogy a 2015 kellett a 2016-hoz. Egy frászt. Ha nincs kész, nem kell kiadni.

    "Arra ott vannak a kötött pályán, előre szkriptelt, előre megrendezett NFSek"

    Na látod, a Codemasters játékok semmivel sem jobban az AI terén. Online-ban meg csupa csaló mindenhol. Így én nem látom indokoltnak ezt a felsőbbrendőséget. Maga a "szimuláció" is erősen kérdőjeles...

    "F1ben ilyet nem kell és nem is erről szól az F1, meg úgy bármilyen liszenszelt bajnokság."

    A 2010-es óta nem szerepel a pénz a játékban. Úgyhogy ez a fejtegésed is tárgytalan.

    "De kinek mi, teljesen másképp játszunk és mások az igények."

    A 2016 alapján kiderült, hogy mire van igény... :-)
  • Totti5
    #7
    Újrajátszhatóság? F1nél?

    Minden verseny más, itt ilyen nincs. Nem kell itt megszerezni semmit, nincs karrier. Van az adott évi felhozatal és abból lehet válogatni, nyomni, játszani élvezni. Leszimulálni, átélni az adott évi hivatalos teljes liszenszelt Formula 1-et.

    Persze aki csak azért veszi hogy letoljon, megnyerje a karriert az az igazán lehúzás, hisz a játékot nem használja ki csak felületes dolgokkal foglalkozik, túl akar rajta lenni + 1 letolandó dolog aztán félredobja. Arra ott vannak a kötött pályán, előre szkriptelt, előre megrendezett NFSek, ahol lehet pénzért versenyezni, fejleszteni, autót vásárolni és előre jutni... F1ben ilyet nem kell és nem is erről szól az F1, meg úgy bármilyen liszenszelt bajnokság.

    Ha a 2015 nem született volna meg, akkor nem lenne 2016 ilyen. Tudod az alapok, fejlődés stb...

    Engem jobban izgat, érdekel hogy milyenek a körülmények amikor az autóban vagyok és vezetek, mint az hogy milyen név van ráhímezve. Ezred rangú dolog ( nekem az legyen ami a valódi pilóták neve ).

    Ahogy a 2015el is, a 2016is amíg nem lesz új rész folyamatosan fogok játszani, versenyeket menni és élvezni azt.

    De kinek mi, teljesen másképp játszunk és mások az igények.
    Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.09.19. 13:22:46
  • Ender Wiggin #6
    Igazad lenne, ha 1995-öt írnánk. De a kétezres évektől minden játékban volt sokéves karrier mód, kezdve a focijátékoktól (ugye az is évszámozott, mégis a végtelenségig játszhatod). De a rally játékok is ugyanígy és az EA utáni F1 játékok is mind 5-7 éves lehetőséget biztosítottak. Ez ma már alap. Növeli az újrajátszhatóságot (hogy esetleg átigazolhatsz más csapatokhoz, ugyebár, egy éven belül ezt nem nagyon lehet élethűen elképzelni). Ha csak egy évet (az F1 2015-ben vagy 2014-et vagy 2015-öt) játszhatsz, akkor az visszalépés. A 2015-nek meg sem kellett volna születnie, ha a te logikádat fűzzük tovább. Ha nincs idő mindent megcsinálni, félkész játék kiadása a vevők lehúzása. De főleg az, hogy a legelterjedtebb kormányt nem támogatja normálisan, mikor a régebbiek (2010-2013-ig, 2014-esben minimálisan, de már kellett állítani, hogy játszható legyen, a 2015 viszont már úgy szar, ahogy) csak plug-and-play módon azonnal játszahtó paraméterekkel ismerték fel...
    Arról nem is beszélve, hogy képtelenek voltak ennyi év alatt olyan dolgokat, hogy a saját neved legyen az overallon meg az autón, legyen esetleg sisak editor, ne ugyanaz a 25 séma, ami már 5-6 éve. Az autentikusság is kérdéses, mert én vezettem pár F1-es pályán versenyautót (túraautót) és a kerékvetők a valóságban sokkal nagyobbak és veszélyesebbek, mint a játékban...
    Utoljára szerkesztette: Ender Wiggin, 2016.09.19. 13:09:30
  • Totti5
    #5
    Évadonkénti sportjáték arról szól hogy az aktuális évadot játszd le. Az a legnagyobb gond hogy nincs karrier? ami fikció... nem a valóság.

    2016 azért születhetett meg így ebben a formában, mert volt a 2015. Ott lefektették az erős alapokat ( új grafikai motor, fizikai motor, kormányzás és AI ). Volt idő elpöcsölni a körítésen. Na nem mintha a 2015 ne lett volna tökéletesen autentikus
  • Ender Wiggin #4
    A 2014-gyel hiába jatszott, az teljesen más játék volt, mint a 2015. Utóbbi tényleg szar. Kezdve azzal, hogy a G27-et egyszerűen nem lehet beállítani. És hogy csak egy szezont lehet versenyenezni, tehát nincs karriermód. Ez a két dolog lazán elcseszetté teszi a 2015-öt.
    A cikkhez: Egyébként a 2010-2015-tel többszáz órát játszottam, de csak egyszer láttam biztonsági autót. Szóval engem nem zavart volna, nincs.
    Utoljára szerkesztette: Ender Wiggin, 2016.09.19. 06:41:39
  • Totti5
    #3
    "Nem rossz, mű, erősen átlagos" hangok



  • lac coo
    #2
    Sőt, az autók alja kritikán aluli, hányni való texturával van megcsinálva ! :)
  • Totti5
    #1
    "A félresikerült előd"

    Ugyan ilyen volt a 2015ös is ( fizika, irányítás, AI, verseny szabályok, autentikusság ), dehogy volt az félresikerült...

    "a megvalósítás is hagyott maga után kívánnivaló"

    Az is gyönyörű, végletekig részletes volt, ez meg annak a továbbfejlesztettje, semmifélét nem hagyott maga után a 2015.

    "A tartalom tehát végre rendben van, minden versenyző és istálló úgy fest – legalábbis messziről –, mint a valóságban"

    Eddig is minden részben pontosan úgy festett minden pilóta, csapat, pálya, szabályok, apóságok, versenyhangulat mint az aktuális évben. Semmviel sem másabb a 2016.

    "Amivel kapcsolatban azonban a F1-sorozat még mindig hatalmas lemaradásban van, az nem más, mint a grafika."

    Miről beszélsz? mihez képest? mi az hogy nem változott? újrakeverték a bevilágítást, még élethűbb, természetesebb, mint eddig valaha, ami elég szembetűnő minden pályán, konkréten kiveri az ember szemét. Belkerültek a napszakok is, napfelkelte, naplemente amik teljesen új, más látási viszonyokat nyújtanak.

    "karaktermodelleket, amelyek olyan szinten kritikán alulira sikerültek, hogy ahhoz a versenyzőknek nem is szabadott volna a nevüket adni"

    Olyanok mint eddig, élethűek, minden pilóta tökéletesen felismerhető. Semmi köze a kritikán alulilhoz.... ne vicceljünk már.

    " Messze nem rossz, ami a hanghatások tekintetében vár ránk a játékban, azonban mintha évek óta egy helyben toporogna ezen a téren a sorozat"

    Mi a francról beszélsz? játszottál te egyátalán a 2014-2015el, nézel te F1et? ismered az autók, motorok hangját? nyilván nem ilyen, ordas hazugság leírása után... teljesen új hangokat kapott az idei, szinte 1:1ben ugyan olyanok mint a valóságban. Nyilván sosem lesz tökéletes ugyan az ( nincs a világon, sosem jelent meg még olyan autós játék ahol az lenne ), de a 2015 a lehető legközelebb van. A 2014es hangokat teljesen egészéban lecserélték...


    Komolyan, a kedves cikkíró játszott is a 2014el vagy a 2015el vagy egyátalán a sorozattal, vagy megálmodta a cikket valahonnan?
    Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.09.18. 21:00:39