18
-
esemve #18 :D Akkor próbáld ezt meg mondjuk a 47-es villamoson. Máris a tv-n való netezés lesz olyan mint ha sajtreszelőznél szemben a mobillal... :D -
Akva #17 "úlzott mértékben kötődünk az okostelefonjainkhoz "
Na neee! Nincs is okostelefonom! -
aru #16 Természetesen igaz. Azok a 4"-es mobilok amiket jelenleg lehet venni nincsennek tele mindenféle szenzorokkal és érzékelőkkel, mert nincs bennük hely a plusz vezértlő cipeknek és a hozzájuk tartozó chip- ellenállások, kondenzátorok, tranzisztorok, diódáknak. Pedig mit nem adnák egy 4"-es S6-S7 tudású készülékért...
Nagyon is sokan vennének, keresnek 4"-es készüléket csak a jelenleg kaphatóaknak olyan silány az anyaghasználata, hogy elég kevesen veszik meg. -
#15 Csak vészhelyzetben használom és csipog, ha gmailre mail jött. Kb. ennyiben merül ki nálam az okosteló, meg endomondo és időkép app. Ennyi... A sajátot azért vettem, mert a faszom teli volt azzal, hogy az mp3 playerk 1 évet sem bírnak ki. -
#14 Igazából nem a desktop gép helyett kell okostelón netezni, hanem amellett lehet okostelefonon is netezni, vagy akármilyen appokat használni. Történetesen bárhol, és bármikor, mivel a legtöbb ruhán van zseb, és abba belefér. Néha nem jön rosszul. Vannak kis kijelzőre optimalizált böngészős weboldalak, vannak okostelefon kijelzőre optimalizált appok a browseres verzió helyett, vannak appok, aminek nincs browseres megfelelője... És már egy 5.5"-os telefon elég ahhoz, hogy az oldalára fordítva a weboldalak desktop verzióját is ugyanúgy nézegesd, mint a desktop gépen, és ha nem hypermetrop a szemed, akkor nem is idegesít, hogy relatíve kicsi rajta minden. Simán használható.
Ez nem azt jelenti, hogy az asztali gép előtt ülve a telefonon netezz, hanem ha akárhol máshol vagy, bármikor tudj netezni, ha kell. Pl. külföldi utakon jól tud jönni. -
#13 Pontosan. A 24 colos 16:9 képarányhoz képest mobilon netezni annyira élvezetes, mint sajtreszelővel rejszolni... -
#12 A céges valami LG Leon G4 vagy mi a tököm. -
ugh #11 Jo akkor innentol kezdve koteles vagy az utcan a 110 centis tv-vel maszkalni.
De nehogy letedd..
Feszbuk a pelda.
Ez sok mindent megmagyaraz.
Utoljára szerkesztette: ugh, 2016.09.14. 21:36:47 -
#10 Nem bazi nagyok, csak nagyobb a hossza és a szélessége - és ebből kifolyólag a képátlója. Viszont érdekes módon vékonyabbak (gondolom, elsősorban azért, mert az akksi vastagságán lehet spórolni, mivel nagyobb átmérőjűre lehet csinálni). Manapság a nagy telefonokban sincsen túl sok minden. A ház alján meg tetején van egy-egy kis PCB ezzel-azzal, a többi kb. a kijelző meg az akksi. Ettől függetlenül logikus, amit mondasz, és biztos igaz is.
Mindamellett a telefont addig volt értelme zsugorítani, amíg tényleg akkorák voltak, mint egy tégla, és telefonáláson (esetleg SMS-ezésen) kívül másra nem volt jó. Most, hogy PC lett belőle (, csak telefonálásra is lehet használni), már nincs értelme túl kicsire csinálni, mert ront a használhatóságán, mint számítógép. A vastagság csökkentése viszont fontos, hogy azért zsebre lehessen vágni. Talán 6 collig még bármilyen zsebbe befér.
Nyilván az 5-6 coll nem a legjobb számítógépezéshez, de elég sok mindent meg lehet vele oldani így is, és pl. tájékozódni a mérete ellenére még jobban is lehet vele, mint egy asztali PC-vel vagy laptoppal, mivel van benne GPS és mindenféle szenzor... :D -
aru #7 Tévedsz! Azért bazi nagyok, mert az a HW-t nem tudják belerakni egy 4"-es készülékbe. :) Ezt persze nektek jól eladták aképpen, hogy a nép arra vágyik! -
gopher #6 Én is így voltam vele sokáig. Azóta van egy 5.5 colos. Sosem kell kisebb :) Remélem azóta azért van jobb telód. Galaxy Mini semmire való volt már akkor is mikor kijött. -
#5 És ki a tököm akar akkora téglával járni...? Mert én kurvára nem. Netem is csak a céges telómon van, anno jól bepaliztak a Samsung Galaxy minivel... -
#4 "Egy újságot például sosem venne fel senki és tartana a szeme elé egy beszélgetés közepén."
Híreket sem kezdek el olvasni a telefonomon baráti társaságban. Viszont ha az újsággal lehetne chatelni, és egy ismerősöm rám írna, csak megnézném, hogy mit akar. Mást nem szoktam társaságban csinálni a telefonomon.
És ahogy a telefonhívást rövidre lehet zárni azzal, hogy most éppen barátokkal vagyok, a chatelést is. Normális ember megérti. Ha pedig nem akarod rövidre zárni a chatelést, akkor valószínűleg azért, mert fontosabb a chatelés, mint a haverok. Vagy azért, mert valamit sürgősen el kell intézned, vagy azért, mert szívesebben lennél azzal, akivel telefonon beszélgetsz, mint akikkel vagy éppen.
Feltételezem, hogy aki leszarja a haverjait, az csak valami látszatért van velük, és a telefonja lehetővé teszi, hogy virtuálisan máshol legyen. Ilyen egyszerű. Akikkel szeretek lenni, annak nem a telefonom hátulját mutatom a pofám helyett...
Persze most magamból indultam ki, de szerintem nem kellene minden kornak minden új technológiai vívmányon így kiakadnia. -
Cat #3 "Egy koszos oldal megnézése is kínszenvedés olyan kicsi kezelőfelületük van."
Hülyeség, ma már pont ezért bazinagyok. 5,5-ös G3-mam van, tökéletes webezésre, és mivel már két éves, használtan nem túl drágán megkapod. -
#2 Egyesek. Nekem kettő is van és néha azt is elfelejtem, hogy hol vannak. Viszont elképesztő, hogy az utcán egyes emberek annyira belefedkeznek, hogy simán lelépnek a járdáról körülnézés nélükl és a járdán belédrongyolnak, ha te nem kerülöd ki őket.
Ok, hogy én is netfüggő tudok lenni, ha otthon gépközelben vagyok, de ha felállok a gépről eszemben sincs okostelefonnan bohóckopdni. Egy koszos oldal megnézése is kínszenvedés olyan kicsi kezelőfelületük van. -
fonak #1 "Ugyanakkor vannak pozitív dolgok is, például egyre többen bíznak a robotokban és azok döntéseiben"
Már amennyire ez pozitív dolog. :)
http://www.littletinyfrogs.com/article/479588/Economic_Singularity_The_Gods_and_the_Useless