25
  • Sir Cryalot
    #25
    Az sg-nél manapság ez a "nívó", hogy lehoznak cikkeket, túlfűtött botcsinálta feltalálókról, akik annyira szenvedélyesen önhittek hogy korlátlan mértékben képesek tolerálni , mi több, FALNI a saját halandzsájukat,
    utána jön az sg-s cikkíró, aki az irónia legkisebb jele nélkül úgyszintén képes tolerálni ,falni a halandzsájukat (érdekes kérdéseket vet fel a dolog, pl önkritiktlanságról ),
    utána jön a fórum részleg ahol páran még ki is tartanak mellette hogy spanyolviaszt falni normális dolog, sőt hiánypótló.

  • wraithLord
    #24
    Nekem is csak egy kb. 30 éves Videoton Super Infra Color TV van fent a szekrény tetején. Kb. 2004 óta én se nézek TV-t (és nem nézek/csinálok TV-n semmit), kivéve, amikor hazamegyek anyámékhoz, mert ott mindenhol van...

    Viszont pont most az IFA-n mutattak be kismillió féle TV-t, többek között 8k-sat is.
    Talán attól, hogy neked meg nekem, meg még x millió embernek nincs TV-je, a TV nem szűnt meg létezni, és ezek szerint még erősen foglalkoznak is a fejlesztők a témával? Lehetséges ez? :D
  • Cat #23
    "Apropó, a televíziók hova tűntek?"
    Nekem már 10 éve nincs.
  • wraithLord
    #22
    "Hviid az okostelefont kellemetlen, sőt, felesleges kiegészítőnek tartja. Ezek a készülékek szerinte egy napon éppúgy el fognak tűnni, mint a televíziók."

    Igazából addig valamilyen szinten minden kellemetlen lesz, amíg nem önfenntartó implantokról van szó. Szóval ezzel sem, és azzal sem mondott újat, hogy el fog tűnni... Mi nem? (Ami sosem volt...) ...Apropó, a televíziók hova tűntek?
    Továbbá szerintem nagy előrelépés volt, hogy a rádió után feltalálták a tv-t (kijelzőt), nem írnám le olyan hamar (mert ugye az okostelefon egyik nagy előnye, hogy van rajta egy kijelző, amit lehet nézni - és tapperolni is, de ez most annyira nem tartozik ide). Nem mindenki akar daredevileset játszani... A kijelzőt akkor fogjuk leváltani, amikor a (okos)fülhallgatót is leváltjuk agyimplantra, ami közvetlenül az agyban hozza létre az audiovizuális érzékletet. Vagy amikor kifejlesztik a holografikus kijelzőt.
  • Alien69
    #21
    Mi mellé? Amiről Te írsz, azok vezetékesek, ráadásul! De, pl PONT a Xiaomi bluetooth-om volt az eddigi legjobb (Original Xiaomi Hanging Wireless Bluetooth 4.1 Earphone Headphone With Mic, deep blue). Nem akadozott a hang, egy töltéssel relative, de bírta az egész napomat, pedig munkába használtam, napi pár óra csevegéssel kibírt kb 1,5-2 napot is. Csak, a fülHÖZ való rögzítéssel volt a bajom. El is hagytam valahol, sajna. De, 5000 forint kínából... Ebben már MINDEN benne van, azaz házhoz szállítva!!!
  • zola2000
    #20
    A xiaomi hybrid earphone 20dollár az aliexpressen, a xiaomi piston 3 15dollár, úgyhogy mellé.

    (Igaz, ha onnan rendeli valaki kell egy hónap mire ideér, itthon meg majdnem a duplájába kerülnek de így is ár/érték bajnok füleseknek írják a tesztek)
  • TokraFan
    #19
    Fasza lesz, amikor egy ilyen -pontosabban benne az akku- felrobban/kigyullad valakinek a fülében...hogy a közvetlen kisagy melletti sugárzást ne is említsem. Sok sikert annak akinek ez kell! Maradok a vezetékesnél.
  • Tinman #18
    Ennél soványabb "rakást", talán akkor láttam utoljára, amikor az elszámoltatott korrupt politikusok névsorát hozták nyilvánosságra...
  • csulok0000
    #17
    nem vagyok az elektroszmog híve, de tény, hogy nagyobb erejű elektromágneses sugárzás ideiglenesen képes befolyásolni a szervezet működését, néhány órás kitettség után enyhe fejáfást is okozhat, persze ezek 1-2 órán belül megszűnnek a sugárzás megszűnését követően. Bár igazán hosszútávú tesztekről még nem hallottam :D
  • VolJin
    #16
    Például sonyericsson p1
  • gforce9
    #15
    Hát azért én nem sétálgatnék egész nap olyan erős elektromágneses térben, ami képes akkukat feltölteni. Akárhogy is elviekben nem lesz bajod tőle.... nem hiányzik az életemből.
  • kvp
    #14
    Eddig is voltak vezetek nelkuli fulhallgatok, jellemzoen bluetooth alapon. Ezek kozzul volt olyan amin nem csak a hangerot lehetett allitani, de volt rajta par nyomogomb is, jellemzoen a hivas felvetel/lerakas, okosabbakon pedig elore/hatra/lejatszas is, ez osszesen kb. max. 5 gombot jelent, amikhez android alatt eddig is lehetett funkciokat rendelni, mint ahogy a vezetekesekhez is. Ilyen funkcio pl. a zenelejatszo (vagy vezetekesek eseten a radio) ki es bekapcsolasa, zeneszamok leptetese, de az okosabbakon van hivasinditas is, azaz a mikrofont kapcsoljuk be, majd a telefon eldonti, hogy milyen parancsot adtunk ki hangvezerlessel. Ennek ellenere nem sok ember hasznalja ez utobbi funkciot, pedig a legtobb android-os telefon a megfelelo fulessel tudja.

    Most a meglevo, megfelelo uzemidot biztosito, de kisse nagy bluetooth-os fulesek helyett az Apple kiadott egy kisebb meretu, kisebb uzemideju es nem eppen szabvanyos megoldast. Viszont ezt mar hajlando volt integralni a sajat rendszereibe, tehat nepszeru lesz az Apple tulajdonosok koreben, mint az okosora. Nem mintha a vezetekes apple fulhallgatot olyan sokan hasznaltak volna.

    Az alternativa pedig a lightning porta dugott adapter lesz, amibe belemegy a normal fulhallgato dugo is. Azaz ha tolteni szeretnek a telefont, akkor a tolto/audio adaptert beledugjuk a telefonba, ebbe beledugjuk a jack adaptert es a toltot, aztan a jack adapterbe beledugjuk a szokasos headset-et. Idealis esetben lesz kulso gyartotol kombinalt tolto es jack adapter, ami egy szabvany microusb es jack portot biztosit majd hogy kevesbe kelljen benazni az Apple design dontese miatt.

    Az emberek nagyobbik resze meg marad a szabvanyos es sok helyen torvenyileg eloirt microusb es a jack portok mellett valamilyen mas keszuleken, amig le nem cserelik oket micro usb-C-re.

    ps: Ha az Apple komolyan gondolna a dolgot, akkor nem csak a vezetek nelkuli toltest tamogatna, de a telefon is kepes lenne vezetek nelkul tolteni a fuleseket, akar hasznalat kozben is. Meg lehetne csinalni, csak folyamatosan be kell sugarozni a telefon kornyeket a tolteshez szukseges elektromagneses terrel es a telefon X meteres korzeten belul az osszes hozza parositott eszkoz tudja tolteni magat. Lakasok eseten is mukodne, a teljes lakas besugarzasa azt biztositna, hogy a lakasban barhol tudjon tolteni az osszes keszulek. Ez a technologia rengeteg erdekes targyat es ekszert lehetove tenne, pl. a led-es vilagito fogtomest is... :-)
  • RoboKutya78
    #13
    Hmm érdekes lesz még könnyebben fognak tudni lehallgatni:) eddig a telefont kellett megberhelni most már csak elég lesz befogni a füles frekvenciáját:)
    ha nem csak telefonhoz lesz használható akkor még jó megoldás
    többször esett meg már velem hogy a kis fülesem jött velem mikor elfelejtettem hogy bent lóg a kagylóba:) az még a kellemesebb helyzet ilyenkor ha a füled húzza meg és nem a jag szakad ki a notiból
    Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.09.12. 12:59:05
  • barret
    #12
    Akármelyik telefon képes 8 órán át zenét lejátszani.
    És csak 1 akksit kell töltenem,nem hármat :D
    Nekem kevés ha 2-3 órát megy egy töltéssel.
  • Hugh Hefner
    #11
    legalább írjátok ki, ha promo cikket írtok. ha már a szakmaiságotokat hátrahagyjátok, nincs az az apple fan oldal, ami meg tudná védeni a lépést, erre ti lehoztok egy promo cikket? gáz
  • wraithLord
    #10
    Max futásra használnék vezeték nélküli fülhallgatót, arra jó az üzemidő is és a hangminőség is. És feltehetően nem megy tönkre olyan gyorsan az akksi, ha csak hetente töltöm fel egyszer, és nem naponta.
    Többször akartam is már egyet venni erre a célra, de eddig valahogy minden más tulajdonság előbbre való volt nálam, mint az, hogy ne legyen madzagja... Pl. legutóbb egy aktív zajszűrős fejhallgatót vettem a melóhelyre... :D

    Szóval a wireless fülhallgatót továbbra is kihagynám, legalábbis addig, amíg nem tudnak normális DAC-ot beleépíteni és az akksi ekkora gond lesz. Ugyanez igaz a digitális vezetékes megoldásokra is.
  • gopher
    #9
    Aztán majd úgy betörnek a piacra mint az okosórák..
  • Caro
    #8
    De azok nem voltak "okosak" :D
    Nekem inkább az a bajom ezekkel, hogy a termék drága, de ott a gyenge láncszem, a beépített Li-Ion akksi, ami 2 év után már csak fél napot megy, akkor az egész mehet a szemétbe.
    Nagyon kellene már a Li-Ion pakkoknak is valami szabványosítása, bár akkor a gyártók gondolom találnának más alkatrészt, ami gyenge láncszem lesz.
  • Tinman #7
    "Sőt, egy rakás telefonhoz volt a dobozban"

    Kb. mióta mobilok léteznek flagshipet veszek. Soha egyik dobozában sem volt... szóval, jöhet a "rakás", melyek esetében volt.
  • MerlinW
    #6
    Nem hiányoznak, csupán tájékozatlan vagy:)
  • VolJin
    #5
    Eddig is lehetett kapni bluetooth fülest, és alig használta valaki. Sőt, egy rakás telefonhoz volt a dobozban, de benne is hagytam...
  • Alien69
    #4
    Most azért ne vicceljünk már na. NEM kell bemesélni, hogy ááá, nem drága az, mert kapni 300 dolcsiért is valamit. Ez erős (de qrvára) ferdítés. Miért? Azért, mert azt is meg lehetne említeni, hogy kapni nagyon sok JÓ fülest 20 dolcsiért is. Aminek a hang minősége is megfelel telefonáláshoz (nem azt mondtam, hogy zenéhez). Persze, Justin Biebert hallgatni rajta:
    mindegy, megérdemled...
    Ezzel a megoldással egyébként pont a választás szabadságát korlátozzák. Hiszen eddig is voltak vezeték nélküli megoldások.
  • bigjoe
    #3
    Amit tölteni kell az le is merül. Mindig akkor merųl le amikor a legjobban szükség lenne rá. Persze jó játék, ha van jack aljzat na meg jó vezetekes füles is.
  • grebber
    #2
    Nem eléggé gyilkol az elektrosmog meg a wifi minden öljünk mégjobban...
  • barret
    #1
    Már csak a vezetékessel megegyező hangminőséget,és a hosszú üzemidőt kellene megemlíteni!
    Ja,ezek hiányoznak? Bocsi :D