4
  • ostoros
    #4
    Az hagyján, hogy az amerikai filmekben hogy vannak prezentálva, de a magyar médiában mi van! Hány fekete közéleti "szereplő" van, miközben például cigányból mennyi akad? (zenész nem számít)
    Számarányukhoz képest a magyar médiában olyan ezerszeresen vannak túlreprezentálva a feketék. De lehet, hogy tízezerszeresen.
  • Sydra
    #3
    Ez a cikk egy okádék. Szégyellje magát a cikkíró! Még akkor is ha csak átvett cikk! Nem kéne itthon is terjeszteni ezt a fasiszta propagandát!
  • KoLaMan
    #2
    Semmi bajom sem a színes bőrűekkel, sem a melegekkel, de azért nem értek valamit.
    Az USA etnikai megoszlása: 80% fehér, és 13% fekete (wiki; biztos van frissebb is, de gyanítom nem sokban tér el). A melegek aránya már rázósabb, de leginkább max 4-5%-ra becsülik.
    Na mostan biztosan én nézek el valamit, de szerintem tuti, hogy ilyen arányban meg is jelennek a feketék, és a melegek is (vagy nagyon nem megfelelő filmeket nézek), és nálam például a kedvencek között erősen túl vannak prezentálva a színes bőrűek. A nőkkel kapcsolatban eddig sem értettem semmit, mert nálam "érzésre" (nem tudok más kifejezést, nincs statisztikám) bőven szerepelnek annyit, mint a pasik (vagy megint csak - nem megfelelő filmeket nézek. Pedig az új Szellemírtókat nem is láttam.).
    Szóval az az igazság, minden ilyen USA-beli megnyilvánulás után csak nézek ki a fejemből, és nagyon nem értem, de biztosan bennem van a hiba. (Fekete az elnökük is, és a First Lady népszerűsége Jacqueline óta nem volt ilyen magas.)
    Nekem ez az egész nagyon csak indulatok mesterséges felkorbácsolásának tűnik.
  • Jrex
    #1
    "a filmstúdióknak a valódi világot kellene megjeleníteniük." - Igen azért vannak fantasy, sci-fi és hasonló történetek.....
    Egyébként egy alkotó, mondjuk az író és rendezők hagy döntsék már el, hogy milyen karaktereik is legyenek már a művében, azért is művészet....Továbbá szerintem nem sokan néznek szivesen melegeket (nem utálom őket, de én pl nem vagyok kíváncsi rájuk), ez pedig magával hozza a bevételi szempontot is, ugye a befektetőknek ez a fontos, minél többen nézzék meg az alkotást. Ez a nézőcsalogatás a válasz arra is, hogy miért mutatnak többet a női szereplők testéből is.