7
  • Kaeblo
    #7
    Egy hatalmas előnye a digitális oktató anyagoknak, hogy azt elég egyszer jóra megcsinálni, aztán javítgatni. Egyébként meg ha rossz a tanár, akkor az óra is az lesz. Itthon pedig rengeteg a rossz tanár, már csak abból kifolyólag, hogy nem megbecsült szakma és nem a jó/okos emberek mennek tanárnak átlagosan.
    Nem is értem mi itt a kérdés. A (közel?)jövő oktatásában a tanároknak konzultációt kell csak tartani. Elég csak azokat a részeket elmagyarázni, ami nem jött át. Plusz open source mintára segítenek fejleszteni az anyagot.
  • Akva
    #6
    Baromság! Én hagyományosan tanultam, és ugyanúgy elboldogulok a számítógépen, mint a lányom, aki már számítástechnikát is tanult, sőt, van amit tőlem kérdez meg. Én pl. nagyjából otthon vagyok HTML-ben, ő meg nem. Pedig már 10 éves korában volt mobilja.
  • arty
    #5
    mintha Goethet magolna papírkönyvből? persze!
    Utoljára szerkesztette: arty, 2016.09.05. 22:46:47
  • dyra
    #4
    és aki iPad-n tanul abból jobb programozó lesz vagy mi?
    Utoljára szerkesztette: dyra, 2016.09.05. 21:32:56
  • arty
    #3
    oké, akkor most nézz utána mennyi favágóra és mennyi IT szakemberre van - pl itthon - szükség :)

    magyarisztán képzi a gyári munkást, csak hova, mire?
    kölkök faszán megtanulnak magolni - és még mit?
    gondolkodni képtelen, képzetlen, zombi biorobottal tele a padlás már most is.... persze ahogy a cikk is írta, bizonyos rendszereknek ez a tuti....
  • dyra
    #2
    "Úgy vélte, hogy a klasszikus oktatási intézmények a gyermekeinket a múltra készítik fel és a hagyományos oktatás esetén a diákok már öt perc után készenléti üzemmódba váltanak át."

    He he, 10 éve kvarckijelzős mobiljaink voltak. Ki tudja 10 év múlva hol lesznek az iPadek. Viszont a hagyományos oktatás ami ember és ember közt zajlik a legegyszerűbb eszközökkel itt van már velünk több ezer éve. Ezek az emberek szépen benyalták az IT cégek marketingjét. Ha nem használod elavult vagy, régimódi és a múltban élsz. Baromság. Az emberi képzelőerőhöz nem kell semmilyen digitális kütyü.

  • ugh
    #1
    Szerintem minden tanulas digitalis.
    Vagy tanulsz [1], vagy nem [0].
    Komolyan a Faszom kivan ezekkel a paraszvakito, nephulyito, mumajjer, marketingbol atvett okorsegekkel.
    Ugye a kilencvenes evek kozepetol minden multimedias volt, aztan 3d meg a fogkefe is, most meg minden digitalis, meg vr....