Tovább javítana a biztonságon a Volvo
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Tegnap este jöttünk haza a Felvidékről, egy őz már a baloldali sávban volt, kb 1 méterre kerültük el. Egy fekete kutya a faluban a mi sávunkban az úton feküdt, azt csak én vettem észre az anyósülésen. Egy a képhez hasonló méretű szarvas meg épp kijönni készült az útra jobbról, az szerencsére valamiért megtorpant nem jött ki.
Nagyon hülyék tudnak lenni az állatok ha megijednek. Emberi ésszel teljesen logikátlan módon tudnak viselkedni. Volt olyan hogy a kis bolond róka már túl volt az út felén és mégis visszafordult inkább, pedig lénygében azzal a kerekeim alá jött. Szerencsére hamarabb észrevettem így le tudtam lassítani hogy visszaérjen. És amennyire én tudom hallomásból meg az erdészektől, nagyon sok esetben viselkednek ennyire kiszámíthatatlanul a vadon élő állatok, ha megijednek.
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2016.09.04. 20:19:24
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2016.09.04. 20:19:24
Nem lattam meg ilyet hogy tortenik, de az az erzesem, az ilyen balesetek a figyelmetlenseg, es a tulzott sebeseg miatt kovetkeznek be, mert az allatok nem olyan ovatlanok, hogy esz nelkul ugraljanak az erdoben. Es egy robot ami folyamatossan figyel megtudna oldana a problemat.
Az állatot már az erdőben kéne felismerni, a fák között. Akkor lenne esély elkerülni a balesetet. Amikor már kiugrott, rég késő. HIába a csúcs rendszer, 80-100 km/h-s tempónál bas.hassa. És akkor még a fékekről nem is beszéltünk. Ilyen tempóról még a kerámia fékeknek is kell 30 méter, ami megint csak a "hoppácska" kategória.
És csak zárójelben: a jelenlegi asszisztensek fejlesztése kb. 10 éve folyik, de egyedül a Subarué alkalmas valamire. A többiek, beleértve a Volvot, Mercedest, Audit, BMW-t is, azt sem tudják, mi merre mennyi. Szóval még sok víz le fog folyni a Göta älvon, mire lesz valami...
És csak zárójelben: a jelenlegi asszisztensek fejlesztése kb. 10 éve folyik, de egyedül a Subarué alkalmas valamire. A többiek, beleértve a Volvot, Mercedest, Audit, BMW-t is, azt sem tudják, mi merre mennyi. Szóval még sok víz le fog folyni a Göta älvon, mire lesz valami...
Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams