14
  • Jawarider
    #14
    Ez a bolygó lakatlan, de mostmá lakatos....
  • ostoros
    #13
    A legközelebbi lakható bolygó a Föld. Azután esetleg, ESETLEG, a Mars.
  • goybrush
    #12
    Szerintem azért küldjünk oda egy kutászdroidot hátha Kronnak nincs igaza, mivel egyes elméletek szerint még egy M-törpe kötött tengelyforgású bolygójának lassú forgása – egyszer fordul meg a saját tengelye körül, azalatt míg megkerüli a csillagját – is elegendő egy mágneses mező generálásához, mindaddig, amíg a mag olvadt marad.

    Egy pár kilós eszközt megérne a dolog...
    20 év alatt odaérhetne elméletileg a lézeres-gyorsítós megoldással.
    Továbbá az összes környező rendszert meg kell szondázni és kész.
    Még ha nem is tudunk odamenni nagy motivációt jelentene a térhajtómű kifejlesztéséhez, hogy tudjuk érdemes hajtóművet építeni.
  • Archenemy
    #11
    "Csak tudnám miért nem a Marssal foglalkoznak."

    Vagy a sivatagokkal, a tenger alatti részekkel vagy a tundrákkal (mind itt a Földön). Ezeket még a Marsnál is ezerszer egyszerűbb lenne lakhatóvá, termővé tenni, hiszen itt eleve be lehet lélegezni a levegőt és nem nyír ki a sugárzás.
    ...
    Már persze ha ez valaha is probléma lett volna, hogy "hova tegyük az embereket" vagy "nincs elég termőföldünk". De nincs ilyen probléma, pontosabban nem így van és nem azért, mert "nincs elég hely".
  • wraithLord
    #10
    Ha jó láttam, akkor mostanában egy rakéta önerőből max. 60000 km/h-val tud menni (ez pl. gravitációs hatásokra a többszörösére módosulhat).
    4 fényév az kb. 37800000000000 km, ami azt jelenti, hogy kb. 71917 év múlva érnénk oda. Tehát ha most elindulunk, csak 26 milliót kell aludnunk, és már ott is vagyunk.
  • bakvarnyu
    #9
    Az M1-en azt mondták mai technológiával több tízezer évbe telne odaérni.
  • MrBanano
    #8
    Mi magyarok egyebkent is a sziriuszrol szarmazunk.
  • Sir Cryalot
    #7
    Ezeknek most ez a gimmick-je, hogy abból ami x éve a méréshatáron túl volt, abból a bolhafing sokmilliomod részéből, amit régen hibának tudtak volna be , meg "kitérdekel" - nek (jogosan) , abból most minél nagyobb eszement elborultságokat kikövetkeztetnek , utána élveznek rajta hogy a nyugati narcisztikus zakkantmédia lehozza és örül magának hogy mekkora fejlődés van, és hogy najbeúlbeldíjat kéne osztogatni érdemtelenségekre már megint , mert megint valamire felállt nekik.
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2016.08.30. 08:27:24
  • CRMessen
    #6
    Nem értem, mire ez a nagy felhajtás. A bolygó sokkal nagyobb, mint a Föld, de a tömege kb. azonos. Ebből nekem az derül ki, hogy a sűrűsége jóval alacsonyabb, ezért nehezebb elemek vagy nincsenek benne, vagy a mag közelében vannak. Ezen kívül, nem tudjuk, hogy van-e holdja, az mekkora, milyen hatást fejt ki rá. Nem tudjuk, hogy van-e számottevő légköre, és az kiigazítja-e a bolygó hőmérsékletét a napos és napatlan oldalán. Azt sem tudjuk, hogy van-e mágneses tere.
    Szerintem, kár reménykedni, hogy élet van ott, vagy hogy lehet terraformálni.
  • alien47
    #5
    Jah, cask a cikk meg azzal nem foglalkozik, hogy a jelenlegi technológiával mennyi idő odaérni. Fölösleges "ezt már talán el is érjük majd" kijelentésekkel dobálózni, amikor 60 eves rakétákat csiszolgatnak jobbá. Azzokkal nem megyünk túl messzire. Főleg nem másik csillagrendszerbe.
  • Irasidus
    #4
    "Csak tudnám miért nem a Marssal foglalkoznak."

    Azért mert, ők nem marskutatók. Tudod a csillagászatban is vannak ágak és területek és mindenki mással foglakozik. És ez így jó.
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2016.08.30. 06:17:55
  • felemelő
    #3
    Csak tudnám miért nem a Marssal foglalkoznak.
    Technikailag/reálisan az az egyetlen _létező_ bolygó, ami huzamosabb emberi tartózkodásra alkalmas és technologiai fejlődéssel (terraformálással) még alkalmasabbá tehető.
  • Tinman #2
    Lényegtelen mert sok 100 évre vagyunk attól technóban mire elérhetjük... már ha addig ki nem pusztulunk. Utóbbi szvsz sokkal esélyesebb, mint az ezen a bolygón való közvetlen vizsgálódás.
  • Kryon
    #1
    Egy valószínűleg kötött tengelyforgású bolygó egy vörös törpe körül. Az egyik oldalán örök nappal, a másikon örökös sötétség. Az összes víz és CO2 kifagy a sötét oldalon (üvegházhatás és a felszíni élet is felejtős), így ha egyáltalán marad még légkör, akkor annak jeges szelei egy élettelen sivatag felett fújnak. Bónuszképpen pedig a csillaga közelsége, és a lassú tengelyforgás miatt valószínűleg gyenge mágneses tér miatt a Földet érő sugárzásnak a sokszorosa éri a felszínt.

    Kellemes hely lehet...