13
  • M2 #13
    A cégeknek az a dolguk, hogy minden centjüket foggal-körömmel védjék, az EU-nak meg az a dolga, hogy ha illegális tevékenység folyik a területén, azt megakadályozza/büntessen.
    De ha tilos külön adózási egyezményt kötni egy tagálamnak egy céggel, akkor kapja a büntit nálunk például az Audi meg a Daimler is?
  • M2 #12
    Nemrég múlt el, és máris visszasírod a kommunizmust? Ejj-ejj, van aki semmiből se tanul!
  • Sir Cryalot
    #11
    Srácok a világ túlnyomó többségét kitevő lakossági konzumidióták nemhogy bojkottálni nem fognak hanem inkább uszítani a szenttehénmammut érdekében, ahogy eddig, az átbaszásuk révén pozícióba került politikusok meg szemethunyni ahogy eddig, max. még körmönfontabban mint eddig. Ócska populizmus #531 fejezet című cikknél járunk.
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2016.08.27. 04:17:57
  • Laza
    #10
    Én most már azon is csodálkozom, hogy az uzsorát mindenhol üldözik, ami egy 'túlárazott szolgáltatás', közben meg a túlárazott termékeket simán lehet árulni. Hatósági ármaximalizálást az összes ilyen elborult terméknek :)
  • UUUU
    #9
    Acsi, ezek a nem adozo nagyvallalatok, ugy ertek el ezeket az adokedvezmenyeket, hogy kozben kijatszottak az EU-t es EUs jogserteseket kovettek el, ami egyertelmuen allami tamogatasnak minosultek.
    Raadasul megkentek ir politikusokat, hogy ezekhez az elonyokhoz jussanak.
    Kutyat nem erdekli, hogy offshore szamlakon tartja a penzt az Apple es nem viszi haza, hiszen ott is hozzafer a jogsertessel lopott haszonhoz. Meg a vegen megsajnalom oket, hogy egy milliardon megsporolnak igy 330 millio dollart, amivel no a tiszta jovedelmuk. Az meg a pofatlansag teteje, hogy ezekutan az USA meg fenyegetozik, ha egy amerikai ceg jogsertest kovet el, hogy azt ok megtoroljak.
  • Amiga
    #8
    Tehát lényegében a kezünkbe nyomják a túlárazott szarjaikat, a pénzt meg megtartják maguknak, és miközben a kisemberek a fizetésük felét leadózzák, ők nyomtak kemény 2 %-ot.
    Techmaffia.
    Nem az USA és az EU hibázott, hanem mi vagyunk faszok, hogy nem bojkottáljuk ezeket a termékeket.
  • TokraFan
    #7
    +1
    Pontosan így van!
  • Cat #6
    Azt felejted el, hogy ez alapvetően az Egyesült Államoknak sem jó. Az ugyanis fel sem merül a cégekben, hogy hazavigyék (repatriálják) ezeket a pénzeket, mert otthon nem 17, hanem 35 vagy 40 százalékkal kellene adózniuk, ehelyett ha pénzre van otthon szükségük, inkább felvesznek néhány milliárd dollár hitelt, hiszen a kamat a béka segge alatt van, vagy kiadnak vállalati kötvényt 1 százalékos hozammal.

    Összességében véve több száz milliárd euróról van szó, amit nem fektetnek be sehova, mert nincs mire elkölteni. Néha megvesznek egy-egy céget, de ez marginális, a tőke nem dolgozik. Ez baj, nincs fejlesztés, csak egymáson élösködés.
  • Pacho
    #5
    Az EU-nak itt roppant kevés mozgástere van, lévén hogy a "közös európai adópolitika" alapvetően azt jelenti, hogy azonos sztenderdeket alkalmazzanak mindenhol az EU-ban, és hogy elkerüljék a kettős adóztatást. Azt, hogy hol mekkora pl. a társasági adó, vagy az ÁFA mértéke, azt nem tudják befolyásolni.
  • Agamemnon
    #4
    De ebben az esetben nem a cégek a hiábasak, hogy éltek egy ilyen lehetőséggel, itt az EU-nak nem lett volna szabad hagynia, hogy ilyen megállapodások születhessenek tagálllamok és nagyvállalatok között. Az így kilapátolt pénzt nem a vállalatoktól kell utólag beszedni - akik ráadásul törvényesen jártak el- hanem Írországtól, hiszen ők adták oda - vagyis nem kérték el tőlük.
    Utoljára szerkesztette: Agamemnon, 2016.08.26. 13:19:04
  • UUUU
    #3
    Na igy sopor az USa sopru, mindenki mast egybol megtamadnak a jogvedoik es a fullajtarjaik, de ha barki kozuluk jogserteseket kovet le, akkor egybol fenyegetoznek, mert azt hiszik rajuk mas szabalyok vonatkoznak es mindenki folott allnak.
    Ez a liberalis szep uj vilag.
  • HyBrIDNyLA
    #2
    Rafinált hozzáállás nélkül, valószínűleg nem tudtak volna kialakulni ilyen hatalmas mamutvállalatok, de ennek majd meg lesz a böjtje. Idő kérdése..
  • kvp
    #1
    Ahogy a politikusok, ugy a nagytokesek szamara is letezik nem etikus, de legalis megoldas, amit tobbnyire hasznalnak is. Sajnos itt az USA es az EU hibazott, amiert engedi az adooptimalizalas alapu kvazi adoelkerulest.