7
 • kgpro
  #7
  Bocsánat gforce9, véletlenül a te leveledre válaszoltam, rossz helyre kattintottam.
  Mellesleg abszolút igazad van!
 • kgpro
  #6
  Kedves jkedzs!
  Köszi, hogy belinkelted a videót, sok okosság van benne, de van egy erős csúsztatás is, amivel nem értek egyet.
  Az ugyanis, hogy a program írója, a háttérben a saját programján keresztül manipulálja a felhasználót, ahogy ezt az ms tette pl. a w10 kampányban, vagyis a felhasználó csak részben uralja a programot, nem egyenlő azzal, hogy a nyílt forráskód birtokában csináljon bárki bármit, a programozó által írt programmal.
  Egy autós hasonlattal élve talán jól meg lehet világítani:
  Veszek egy autót, azt használhatom, de az autó gyártója - egy beépített amortizációval, egy felhasználói utasítással, szoftverrel - beleavatkozik, és bekényszerít engem a szervizbe, hogy ezt, azt cseréltessek, különben leáll az autó, vesztem a garit, stb. (ugye ezt ismerjük, kikényszeríti a vásárlást, ha akarom, ha nem.) - képzeljük el mi lesz itt, ha a szoftveres cégek elkezdik uralni az autók világát, ahogy már haladunk efelé, vagy az önvezető autók világa pl.)
  Szóval, ezt a manipulációt elkerülendő, nem azt várom a gyártótól, hogy na akkor ide a teljes dokumentációt, szabadalmakat stb. és majd én a barátaimmal átalakítom a gk.-t a mi szánkíze szerint, és elkezdjük ingyenesen osztogatni, hanem azt várom, hogy ne kényszerítsen vásárlásra!!!
  Csak akkor kelljen szervizbe mennem, amikor arra műszakilag tényleg szükség van!
  Vagy pl. a toner vásárlás! A beépített chip "megmondja" hogy mikor "fogyott" ki a festék, holott lehet érezni, hogy még lötyög a kazettában, de muszáj cserélned, mert a printer nem működik tovább, ha nem cseréled!
  De ezek miatt nem az autó, a printer gyártási jogait (lásd forráskód) akarom megszerezni, hanem csak azt várom tőlük, hogy ne manipuláljanak, ne kényszerítsenek fölösleges vásárlásra!
  A forráskód kötelező nyilvánossá tétele egyenlő azzal, hogy "Bármit is találsz ki, add oda mindenkinek ingyen!" ami szerintem egy abszolút jogtalan igény. Miért is dolgozik akkor az, aki ezt írta??? Ehhez ért, ebből él, ez az övé.
  A lényeg, hogy nem szükséges a forráskód nyilvánossá tétele ahhoz, hogy ne manipuláljon!
  Ezt kellene felismerni a sok idióta törvényalkotónak, és leszabályozni, hogy ilyen ne fordulhasson elő, és ha mégis, akkor legyen jogalap arra, hogy keményen megbüntessék.
  Aki meg nyílttá akarja tenni saját programja forráskódját, lásd Android, az tegye! De azt látni kell, hogy mögötte egy igen tőkeerős cég áll, aki a fejlesztést saját tőkéből tudta finanszírozni, és aki nem ebből él, hanem az ezen keresztül elérhető reklámokból.
 • kgpro
  #5
  Ez jelenleg a világ egyik legnagyobb baja, a "kikényszerített vásárlás"!
  Ez nem csak a fogyasztóra van rossz hatással, hanem a gyártóra is, mert az adott termék fogyása nem visszajelzés értékű, nem mutatja, hogy az jó, vagy rossz, de mivel fogy, megvan a "siker", a többit meg lesz....ja. Elválik a fogyasztó és az eladó közötti kell/nem kell - jó/nem jó alapú önszabályzó kapcsolat egymástól.
  Ennek hátterében leginkább a végtelenül mohó tulajdonosi körök állnak, akik a "dubble digit" -re utaznak, ...mert semmi nem elég... az ugyanakkora nagy haszon, mint tavaly, már kevés, most több kell! ...és a növekedési % legyen két számjegyű!
  Ez vezet egy szar W10-hez.
  Utoljára szerkesztette: kgpro, 2016.08.25. 05:25:02
 • jkedzs
  #4
  loál!


  https://www.youtube.com/watch?v=Ag1AKIl_2GM
 • gforce9
  #3
  A win 10-el azt mondták hogy lesz egy egységes és jó rendszer. - Nem lett.

  A folyamatos frissítéseknek köszönhetően biztonságosabb és stabilabb bázist az alkalmazásoknak és a hardvereknek. - Tényszerűen nem igaz, a vista óta nem volt ilyen összegányolt valami.

  Nem lesznek szervízcsomagok. - De lettek. Attól hogy nem sp1 a neve hanem anniversary update, még tökugyanaz.

  Beleszarnak az userekbe maximálisan és ráerőltetik ezt béta színvonalú vackot akire csak lehet.

  Azért kíváncsi lennék arra, hogy melyik marketinges agyából pattantak ki ezek a nagyszerű üzletpolitikai ötletek. A windows ME óta szerintem nem utálta ennyi ember az MS-t, mint most a win10 mizériában.

  És nem fordul meg a fejükben az, hogy a win7 annak ellenére lett elterjedt, elfogadott és sokak által szeretett oprendszer, hogy nem előzte meg semmiféle kényszeres frissítési kampány és ráerőltetés? Nem gondolták át, hogy a win7 vajon miért lett sikeres? Nem inkább azt kellett volna átgondolni és kiadni újra egy jó win-t?
  Utoljára szerkesztette: gforce9, 2016.08.24. 20:40:53
 • gergely1991
  #2
  "A windows 10-el nincs is baj..."
 • Skylake
  #1
  Ilyen műfaj ez a rolling release. Majd megszokják.