19
  • Madve
    #19
    Most már értem. Köszi!
  • M2 #18
    Neked? Bizonyítani? Muhahahhhaha!
  • Madve
    #17
    Ezt tudod bizonyítani is? Mert eddig csak mese habbal, vagy inkább megetted a marketing maszlagot.
    Most őszintén, láttál már iphone-t belülről?
    Én szedtem már szét párat, olcsóbbnál olcsóbb szemétből áll az egész, az összeszerelés meg belülről nézve inkább kókányolás, mint mérnöki mestermű...
  • M2 #16
    "Egyértelműen az iphone-ban vannak az olcsóbb elemek."

    Kár, hogy ez nem igaz.

    Ami az iPhone-ban van 2 giga ram, az a jelenlegi leggyorsabb típus, megtámogatva egy optimalizált operációs rendszerrel. Folyamatosan üríti a felesleges adatokat - teszi mindezt annyira eszrevétlenül, hogy az iPhone már 1 giga rammal is verte a 3 gigás androidos csúcs telókat.

    Proci szintén: kevesebb maggal, alacsonyabb órajelen (kisebb fogyasztással) veri a csúcs androidokat. A segédprocesszorokról nem is beszélve - azok generációkkal verik az androidos megoldásokat.

    A felhasznált anyagok minőségéről, a biztonságról, a frissítésekről, támogatottságról meg még csak nem is beszéltünk.

    Szóval a 100 ezer forintos androidos készülékek köszönő viszonyban sincsenek egy iPhone-hoz képest.
  • Madve
    #15
    Én az egyes komponensek közötti különbségre próbáltam rámutatni ár szempontjából. Egyértelműen az iphone-ban vannak az olcsóbb elemek.
    A szoftvert meg felesleges hasonlítgatni, a mai napig nem igazán nevezhető okosnak egy iphone, még 15 évvel ezelőtti mércével sem. Még akkor is alap volt okostelefon kategóriában a böngészhető fájl rendszer, pl.
    Ram szempontjából meg pont nem izgat hogy mi az os, bár az is számít, de nekem ne a ram adja a korlátot a párhuzamosan futtatott appoknál. 2 giga környékén kezdődik az, amit manapság minimumnak lehet nevezni oprendszert nem figyelembe véve, az árkategória amiben meg az iphone van nem indokolja a spórolást pont ezen a ponton.
    Akku kapacitás nem csak egy szám, ha nem bírja nap végéig, akkor egyértelműen kevés, de cserébe 1-2mm-el vékonyabb a telefonod, meg könnyebb is, mert apple arra hajtott...
  • M2 #14
    A magokat számolni a számítástechnikában iszonyatosan ciki még az amatőrök közt is. Androidról beszélünk, tízszer annyi ram se lenne elég. Akku kapacitása meg megint csak egy szám, amit seperc alatt leszív a szar hardver-szoftver páros.
    De alsó kategóriás, azaz sok pénzért legalább egy bosszantó szart kapsz. Kösz de nem, akkor inkább egy nyomógombos Nokia! :-)
  • Madve
    #13
    Nem csak a kijelző. 4 maggal több van benne, ram is több, akku is nagyobb egy picivel és ez csak egy alsó kategóriás telefon a felső kategóriásnak kinevezett iphone 6-al szemben.
    Nehéz elfogadni, igaz? :P
  • wraithLord
    #12
    Én igazából rühellem a wireless fülhallgatókat, max. futáshoz használok, ott elviselhető, hogy időnként töltögetni kell (nem futok állandóan), és nem zavar a silányabb minőség sem, legalább szól valami.


    (Mondjuk az is igaz, hogy ha fejhallgatót használok a telómon, akkor kell hozzá egy hordozható erősítő, mert különben sehogy sem szól... és az erősítőt is töltögetni kell. De általában agybadugóst használok, mert kényelmesebb.)
  • Sir Cryalot
    #11
    "Erre nem adható más magyarázat, hogy annyi szabad amoled termelés nincs, mint amire szükségük lenne.

    A kérdésedre visszatérve igen, a galaxyk kijelzője jobb. "

    ezt szépen össze lehet fűzni egy mondatba, úgy hogy , "annyival nem jobb, hogy megérje sokkal többet gyártani".

    Egybként képügyben szinte csak a response-ja time jobb, azt az előnyt meg szépen negálja a sample hold / motion blur.

    Ami röhej, hogy felnagyított tablet displayt árulnak mint amoled tv.
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2016.08.15. 20:43:43
  • cateran
    #10
    Igen, en is gondoltam ra, de az majd priceless lesz, hogy "zenet hallgatnek, de lemerult a fulesem"...vagy "mit toltsek elobb? Fulest vagy telot?"
  • VolJin
    #9
    Gyakorlatilag a galaxyknak superamoled a kijelzője. Egy ideje pedig hajlítható, tehát ha törik az üveg készülék hajlás miatt, még tudod használni, mert csak a ház meg az üveg a szilárd.

    Eddig egy samsung sajátosság volt az amoled, mert az lg-vel közösen gyártották, de egy ideje a nonem kínaiakban is megtalálható. Az applenek nincs alkatrészgyártó részlege, de amióta felfutott az amoled termelés, és bárki megveheti, beépíthetnék ők is, ha az az elérhető legjobb, és ők prémiummárkaként vannak definiálva. Alacsonyabb fogyaszrás, jobb kép, ez elvárható lenne.
    Erre nem adható más magyarázat, hogy annyi szabad amoled termelés nincs, mint amire szükségük lenne.

    A kérdésedre visszatérve igen, a galaxyk kijelzője jobb.
  • wraithLord
    #8
    Valószínűleg elsősorban a vezetéknélküli fej-/füllhallgatók fogják átvenni a normál jackes társaik szerepét, nem a Lightning. Hiába is nyomatja az Apple, hogy olyan jó minőségre tolják fel a zeneszolgáltatást, hogy a jack arra már nem lesz elég... :D
    Majd kiderül, de szerintem is baromság elhagyni a jacket.
  • cateran
    #7
    Mar most szarabb van..a 6-ose legalabbis kozel es tavol a legigenytelenebb szar, amit valaha is tapicskoltam...A jack elhagyasa meg kb erthetetlen dolog...ulok majd a vonaton es vagy zenet hallgatok vagy toltom...Ez 1 2-3 oras utnal marha vicces lesz...
  • M2 #6
    igen-igen. Szinte biztos, hogy az iPhone-nak szarabb kijelzője lesz, mint a fos A3-asodnak.
  • M2 #5
    Az iPhone-okhoz eddig is külön füleseket kellett venni - ha nem akartál lemondani a vezérlésről -, de valahogy minden gyártó meg tudta oldani. Szerintem az új csatlakozó kihívása sem lesz gond.
  • OGMontana
    #4
    Az i9000-as szériától felfele mindegyik super AMOLED-es. De hát 7 év visszalépést az applenél simán eladják előrelépésnek.
  • bigjoe
    #3
    Ha ugrik a jack szart sem fog érni. Még emlékszem amikor szinte minden telefon márkának saját csatlakozója (na.meg adapter a jack-es fülesekhez volt) és pl a sony ericsson-nál állandóan kimozdult. Nem véletlenül fogal annyi helyet a jack cserébe "atom" stabilan rögzül...
  • flashpointer2
    #2
    Ennyi pénzért mit vársz még jó kijelzője is legyen? :D
  • VolJin
    #1
    Nekem a középkategóriás galaxy A3 superamoled kijelzős, de az iphoneban jövöre lesz ez a forradalmi újítás szimpla oleddel...
    Most erre mit mondjak?