62
Of Kings and Men
 • s1lkforrent
  #62
  What happened with Of Kings And Men? - Last Oasis general discussion
  chadzTheDonkey [developer] 28 Jan @ 3:34pm

  "There is a lot of frustration around OKAM's clusterduck (our previous project). This is quite understandable.

  Here is what happened:
  We gave all rights away to a company that promised us to fund our development. They promised us that we can get the rights back if we work hard enough. We were working for practically no wage, we made barely enough money to live and eat. We worked on average 80 to 120 hours per week. This is not an exaggeration, I mean that literally. The release date was not up for discussion. It had to be met, period.

  After we slaved ourselves away for the release, we wanted to improve things. Hire new people, improve work situation, get control of the steam page and fix its wrong information, etc.
  We were met with ignorance and ridicule. They were happy with the arrangement, and they knew we couldn't leave because we would ruin our reputation. We were the public face, they were not.

  We've had enough of broken promises and it was clear that we're just being exploited. We left, and we had to leave absolutely everything behind and start from scratch - money, rights, etc.

  Do I regret? Yes, I regret not leaving the project before release. I regret not accepting sooner that we were being exploited. And, more importantly, I regret being naive, picking the wrong partners. I certainly do not regret leaving OKAM.

  I was told that all this is considered "business secrets" and I'm not allowed to share it under a threat of a lawsuit. I often wonder how many other young naive developers are in a similar situation, scared into shutting up.

  Now, I'm no stranger to cynicism in the internet, so believe what you think is true. But what sounds more plausible:
  - a young indie team working 5 years on a scam that nets them public hate and zero money?
  or
  - a young indie team being desperate about finishing their game, picking the wrong partners and getting exploited?

  There's a reason we didn't change our name. We're still Donkey Crew, we have been for 8 years, that's us. They took our game away, I'm not letting them take our name away too. For the record, we have nothing to do with them any more, we're proud of what Last Oasis is, and we will restore our name."
 • Terawatt
  #61
  Már én se nagyon játszok vele. Egyelőre kell bele a content azt majd...remélhetőleg....
 • Torzonborz
  #60
  Na ahogy látom ez is szépen megdeglett vala. :(
 • Terawatt
  #59
  Áhh nem, mondta hogy új a játékban.
 • AnuluWork #58
  Itt szerintem a kétkezes ütésre gondolt Qval.
 • Terawatt
  #57
  Alábbi kép arról jutott eszembe, hogy valaki megkérdezte a chaten, hogy hogy kell ütni ebben a játékban,

 • Terawatt
  #56
  Kíváncsi leszek, hogy mennyire fogja megborítani a harcot a lovaglás behozatala, főleg lándzsa/spear nélkül.
 • Torzonborz
  #55
  Klassz kis roadmap, látszik, hogy még sok minden jön. Köszi :)
 • Terawatt
  #54
 • Torzonborz
  #53
  Mondjuk számszeríj még nincs a játékban, nem tudom lesz e, de tökig páncélozott mukik ellen az lenne az igazi. :)
 • Terawatt
  #52
  Ahogy elnéztem én 120 hp után amit tudok attack speedre rakok. Kétkezes fegyverrel játszom mostmár leginkább, csak az első pár óra volt csak íj.

  Ma azért lőttem durva headshotokat. Ritkaszar statról ( 10 körüli killt) simán megháromszoroztam a váltás után. Nem csak hogy 8-12 xpk repkednek assist után is, de a kill/capture is jobb.

  Szerintem nem gond a headshot, mert azon kívül tényleg alig sebeznek. Ha miattuk halok meg, akkor általában beszakítanak és lever az előttem lévő társa. Meccsenként kapok egy~ headshotot azt kibírom. :)
 • AnuluWork #51
  Itt jön be a hülyeség L10 után. Én pl. damagere raktam (megj. nem tudod maxra kigyúrni, mert akkor a speed helyett vehetsz vissza a csapkodási sebességből) mert gondoltam kétkezes fegyvereket fogom előnyben részesíteni, egy csapás, egy halott, de aztán mindenki azzal nyomult, baromi buffos volt még az íjász, kétkezessel meg levadásztak lazán, így váltottam pajzs-kard kombora, ahol az utolsó 90k-s kardig el is mentem. Erre visszaveszik az íjászokat, és most meg mindenki pajzs-egykezes fegyóban nyomul. Remélem, talán az 1.5el javítottak pár bugot, főleg, hogy adjon xpt, mert anélkül ez így nem jó.

  Így most vissza a kétkezesekhez, és elkezdtem kihúzni mindegyiket, mert 1xűen nem találok vissza hozzájuk, bár valamit állítottam az egérérzékenységen, lehet azért.
  Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2016.09.19. 20:53:33
 • AnuluWork #50
  Tudod miért írom, hogy grindel a nép? Mert a készítők L10 után úgy döntöttek, hogy nem adnak pontokat, csak respec pontot, így ha:
  A. elqurtad a pontjaidat másra, mint kellene, akkor respecelhetsz ezerrel visszafelé.
  B. a respec pontokból a végén már-már 2-3 pontot is össze kell szedned, hogy visszavedd és másra rakhass pontokat, csakhogy L10 után már nem pár ezer XP kell, hanem azért jóval több. Ezért írtam grindet. Ezt csinálja mindenki, mert mást már nem tud.

  Ilyenkor pedig zavaró, hogy nem ad pontokat a játék, ha éppen olyan kedve van. Méghozzá nem 10-25-50, hanem 300+200 pontokat.

  TBeckett: Faxán átugrottam rajta. :) Vsz anno alapból nem volt ott semmi elágazás, ezért is néztem be, mert azt hittem már mindent kihúztam. Mondjuk megvan a rank10es lovagi páncélom, sőt, még a hozzá tartozó kesztyű is, de ezt a szart nem láttam, vagy, észre se vettem anno. Na mindegy. Most már tudom. :)
 • TBeckett
  #49
  Elég nagy vita tárgya az íjászok ügye: sokan sírtak, hogy mit ér a sok skillpont a hp-ra meg a sok páncél/sisak ha a nyilas úgyis headshotnál instakillel. Valahol van benne igazság, illetve hogy egy komolyabb páncélt azért nem ütött olyan könnyen át a nyíl. Ettől függetlenül nyilassal nem leszel a killboard élén az tuti és nyugisnak sem mondanám, mert sok kis sunyi oson át a frontvonalon h hátbakapjon

  Kezdésnek szerintem a 2kezes fegyverekkel érdemes, mivel annál megtanulhatod az alapokat, hogyan védj ki támadásokat, és még a sikerélményed is nagyobb. A pajzsos 1kezes fegyók több hibát engednek, de szerintem taktikusabb hozzáállást kívánnak, nem elég gyorsak, ha velük kezdesz hajlamos vagy nem figyelni a védekezésre. A nyilas ugye meg külön kaszt, köztük is elég sok komoly arccal találkoztam már akik ledarálnak a kisfejszével és szépen ki is védik a támadásokat, főleg a kisfejsze buff óta
 • Terawatt
  #48
  Nem sokon múlt, hogy a topicot temessem is a stílusod miatt, mert csöpög belőled a negativitás. MIlyen grindelésről beszélsz? Lvl 6 körül már versenyképes vagyok a fullos páncélozott playerekkel szemben. Lvl 10-et nem lesz nagy dolog elérni.

  @TBeckett: Két napja kezdtem és már lvl 6 vagyok. Szépen lehet haladni és jópofa a harc. Íjászokat ahogy olvastam szépen nerfelték, mert headshoton kívül nem sok hasznosat teszek a csatákhoz, az pedig örülök ha menetenként egy összejön :) Nem volt ritka, hogy 3-4 nyílvessző állt ki belőlem én meg röhögve mentem tovább.

  Bannerlord megjelenéséig elleszek a játékkal. EPIC miatt biztos vissza fogok nézni még utána is.
 • TBeckett
  #47
  Szia!
  Itt egy progression tree, ennek a legbalodalibb szárnyán haladj. Mondjuk erről a rajzról pont ez a páncél hiányzik, de a hardened leather vest with scale shoulders után ez fog jönni (nekem is most ez a páncélom van)
  progression tree

  Sok fanyalgó ellenére egyébént ahhoz képest hogy alfa a játék, egész jó, és fejlesztők is lelkesnek tűnnek. A csaták már egyre jobbak, egyre több a "képzettebb" ember, a sima csépelőket lazán ki lehet nyírni. Sokat kell gyakorolni, megtanulni a jó mozgást, a ritmust, érezni a fegyvered távolságát. Én se vagyok nagy ász sokat anyázok, de most már egy battle alatt 20 fölött gyilkolok szinte mindig, és ha jó napom van akkor csak kb fele vagy 60%-a a meghalásaim száma a gyilkoknak. A hivatalos fórumon vannak harcoláshoz tippek, ha ért valaki angolul sok hazsnos dolgot lehet olvasni.
  Persze meg is bukhat ez a fejlesztés is mint sok más, de ha az epicet jól sikerül kialakítani, akkor szerintem ott lesz a szeren.

  Addig is élvezem a feelinget mikor közel 150 ember rohan üvöltve egymásnak
 • AnuluWork #46
  1xűen nem bírok rájönni, hogy ez a szar miből jön ...


  De ha nem javítják ki, nem is fogok. Ez a fakkinger játék hol ad XPt, hol nem. Eddig azt hittem csak akkor ha ölsz. Aztán akkor, ha hited van, csörög a kis XP, de mivel pont beléptem valahová, ami akkor lett vége, és adott 200+ 1500 xpt, ez nem igaz. De az sem, hogy bent vagy, ölsz, hitelsz, jön a kis XP, és a végén baxik 300 vagy 200 XPt adni.

  Qurvára nem értem ezt a játékot, de annyira idegesít a fent leírt rész, hogy hagyom a francba.

  Nevetséges, hogy ami működött a múlt héten még, igazságosan, azt megvariálják, és full bugos.

  Az is hogy a hitzone nevetséges. Megint a tipikus barom fejlesztői hozzáállás: holt bugos az egész, semmi sincs kész, csúszik az EPIC (vagy ha ez a valós, akkor nevetséges), és mit pakolnak bele gyökérék? Új kardot és új pályákat (az egyik csak egy skin, az új pályák meg bugosak). Legalább frissítenék a wikit, de nem. Nevetséges az egész. A respec részt meg már nem is mondom. Full grind az egész.

  A skirmish meg lófa..t se ad, nem XPt.
  Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2016.09.18. 12:06:31
 • AnuluWork #45
  Bugos szar lett. Már teszik bele a fegyvereket, ahelyett, hogy respecet engednének.

  Eddig berakott a zászló felé nézve ahová menned kell, most meg totál összevissza, inkább a hátad mögött van, mint előtted. Roppant zavaró, főleg a lag miatt. Van, hogy nem ad XPt, van, hogy ütöd, ütöd, és mintha nem is ütnéd.

  Az epic nem létezik, max egy epic fail az egész.

  A harc tök mindegy mi van rajtad egy káosz. Ebben sokkal jobb a For Honor (és sok másban is ...). Nem lenne pedig ez sem rossz, de amit összeszerencsétlenkednek a srácok, az valami ultrabrutál.

  Ráadásul egy arc azt mondta, hogy hogy hiába nem béta, nem is alfa, legalábbis a fejlesztési fa alapján, de mindent szépen el fognak venni, nem csak az epicben ... Faxa, nem? :D
 • Torzonborz
  #44
  Az biztos, hogy kell neki jó pár hónap mire kikalapálják rendesen.
  Egyelőre inkább fizető alfa teszterek vagyunk.
 • Kurfürst
  #43
  Én egyelőre jegelem ezt. Beléptem az early accessbe, de refound lett belőle. Az ötlet jó, poén hogy ennyi embert lehet berakni, de (mivel EA) egyelőre nagyon kidolgozatlan. Nehézkes az irányítás, nehéz ráérezni a támadásra (miért nincs külön gombon?) a 9 féle támadás pedig baromi összetettnek tűnik, de gyakorlatban mindenki csak csépeli a másikat egy nagyon közös clusterfuck akcióban. Az igazi poén a kastélyépítgetés, stratégiai rész lenne, de az egyelőre nem működik.

  Ez így jelenleg sajnos csak egy alfás Warband mod.
 • AnuluWork #42
  Egyébként durva, de L10 után már nem ad pontokat, csak amivel vissza tudsz venni tulajdonságot. Ez a Mount and Blade után nem kicsit szívás.

  Megvan minden páncéldarab, a kesztyű is, de látok pár playeren olyan páncélt, mint az alábbi videón, de ilyet NEM lehet kifejleszeni. Closed béta páncél? Esetleg backerek kapták?

  Annyira a kétkezes se jött be. Az utolsó egykezes kardot még megszerzem, és eldöntöm merre tovább. Egy sisak van már csak hátra, sok különbséget, a rankok jelzésén kívül nem látok.
 • AnuluWork #41
  Passz.
 • Torzonborz
  #40
  Epic-re van vmi leírás, faq vagy ilyesmi? Magamat már megtaláltam, van 50 parasztom de hogy mit tudok velük kezdeni hát lövésem sincs.:D
 • Torzonborz
  #39
  simán :)
 • AnuluWork #38
  Ez mehetne bannerbe, nem?

 • AnuluWork #37


  :)
 • AnuluWork #36
  Ez jó!

  "Damage: "I want you dead, now."
  HP: "I can outlast you, your teammates, and cap your flag."
  Speed: "Footwork is life. Group fight specialist, coming through."
  Attack Speed: "I want you to believe it's always my turn.""

  :)
 • Torzonborz
  #35
  Ja kérem akkor nem csodálom, h Nálad nincs gond. :D
  Na mindegy, nálam még akkor sajna mindig probléma a leak, 5 gb ramot ne zabáljon már fel egy ilyen játék.
 • AnuluWork #34
  Kb. Csak kevesebb szerkeszthető van benne, és még se lovak, se ostromgépek.
  Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2016.09.10. 19:06:38
 • AnuluWork #33
  16GB és 4 a kártyán.
 • Hexex86 #32
  Ez olyan mint a War of the Roses nem? :)
 • Torzonborz
  #31
  Mennyi ramod van? Nekem 8 gb, abból több mint 5 szabad volt az indítás előtt, direkt megnéztem, és mégis crashelt azzal a szöveggel, h neki bizony kevés a ram.
 • AnuluWork #30
 • AnuluWork #29
  De lett. Egész nap fent voltam, és meg se állt vagy fagyott. Az EPIC viszont nem tudom mi akar így lenni. :) Minden esetre egyre jobban bejön. És nem is néz ki rosszul fullon!

 • Torzonborz
  #28
  Már van epic, az más kérdés, hogy nem tudtam megnézni mert már crashelt a kliens. Indítástól számítva 5 perc se telt el.
  Szóval nem lett a memory leak javítva. :(
 • AnuluWork #27
  Én a Realmot választottam, de nem tudom mit kell tenni.
  Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2016.09.10. 11:36:46
 • TBeckett
  #26
  Valamiről lemaradtam? Azt hittem az epic indítása még mindig el van halasztva . De legalább a memory leak meg van oldva, lehet csapatni
 • AnuluWork #25
  Nem úgy volt, hogy amit a karakterednél pvpben kifejlesztettél, azt eléred az EPICben is? Ez így tök értelmetlen ahogy van, vagy, pedig csak simán bénázom.
 • TBeckett
  #24
  Szerintem főleg a 2h fegyverek sebessége gázos, gyorsabban csapkodnak vele, mint bármelyik egykezes fegyverrel, ami elég irreáls. A war scyhte nevezetű meg aztán pláne durva, annak a blokkolásával valami bug lehet, megállíthatalan szinte. Eddig pajzsos voltam, de most attérve 2h fegyverekre jobban darálok én is. Viszont emiatt a memory leak miatt pihenetetem mert játszahatatlan...
 • Torzonborz
  #23
  Passz, még nem tartok itt a páncél fejlesztésben.
  Amúgy ezt a nyüves 2h kardot is nerfelhetnék mert eszméletlen módon kaszabolnak vele. :(