15
  • Etinger
    #15
    Szinkron kapcsán igazat adok neked. Azt azért hozzátenném, hogy itt érzem a leggyakoribbnak azt, hogy 1-1 magyar hang rátud verni az eredetire. Gyakran nézek angolul is rajzfilmeket, ott is vannak bizony gyengébbek. Hiába áll 1-1 karakter mögött tapasztalt, nagy név.

    Zootopia meg.. nos.. valóban sablon az alapötlet, na de nem animációs szinten. Ott még nem nagyon találkoztunk ennyire jól felépített sztorival. Ha Te igen, adhatsz tippet, szívesen nézek ilyeneket. A Sausage Partyra nagyon kíváncsi vagyok, és simán lehet nagyon jó. Szubjektív dolog igazából megítélni melyik a legjobb. A Zootopia alapvetően gyerekeknek készült, és az az érdeme, hogy a felnőtteket is kifejezetten szórakoztatja, szerintem siker. S. Party ezzel szemben alapból idősebb korosztályt célozza meg (gondolom).

    "az előzeteseknek az a dolga, hogy a lehető legtöbb mindent ellőjék benne"
    Ezt meg muszáj nekem is kiemelnem, mert egyszerűen ez így nem igaz, már csak azért sem, mert a legtöbb előzetes nem lő el 'oly sok mindent.

    Nem tudom ezt a Kis kedvencek titkos életét láttad-e... De pl ez pont becsapós volt, mert én is a ToyStory alapötletére felhúzott filmet vártam, de ez a film első 10 perce után egyszerűen nem igaz. Mert pár poént leszámítva az derül ki a filmből, hogy az állatok pont azt csinálják amire számítanánk. A kutyák nagyon várják haza a gazdit, a macskák amikor csak lehet kaja után kutatnak. Nyilván van benne pár őrült ötlet, de a Toy Story féle "misztikum" nincs benne, és nem igazán erre épül fel a sztori maradék 70-80%-a.
  • bunny
    #14
    https://www.youtube.com/watch?v=4UrQ3CJ3FZs
  • bunny
    #13
    Hogy az előzetesnek az a dolga, hogy "a lehető legtöbb mindent ellőjék benne"????? Te valamit nagyon félre értesz, az előzetesnek a figyelemfelkeltés a dolga, és az, hogy beülj a moziba. De még csak véletlen se az, hogy elpuffogtassák az összes puskaport, mert akkor igaz beültél csak épp rossz szájízzel jössz ki. Ott a zootopia, minions, vagy akár a jégkorszak(ok) pl, még csak köze se volt az előzeteseknek a filmek történetének, poénjainak ellövéséhez.
  • kalapos01
    #12
    "A poénok 90%-át ellőtték az előzetesekben"

    Aminek köszönhetően beültél rá - az előzeteseknek az a dolga, hogy a lehető legtöbb mindent ellőjék benne, hogy az ember mindenképpen megnézze a filmet. De ha az ilyesmi zavar, akkor miért nézel előzetest? El nem tudom képzelni, hogy milyen lehet úgy filmet nézni, hogy az ember előre ismeri a történetet vagy tudja, hogy milyen poén lesz egy komédiában. Semmi értelme.
  • kalapos01
    #11
    A Zootopia is jópofa, de az sztori szinten meg egy tucatkrimi -

    " Zootopiánál idén nem lesz jobb már szerintem"

    Az elmúlt két hétben két jobb animációt is bemutattak, a Sausage Party és a Kubo sokkal, de sokkal jobb lett.

    "Rajzfilmek terén szerintem nincs gond a szinkronnal."

    Az élőszereplős filmeknél sincs gond, csak a rajzfilmeknél megvan egy bizonyos illúzió, mert nem látod a színészt, ezért tök mindegy, hogy ki a hang. (Arról nem is beszélve, hogy fogalmad sincs arról, hogy minőségileg milyen a szinkron, mert nem láttad angolul, vagyis nem tudod, hogy szar-e vagy jó a fordítás, illetve, hogy mennyire illenek az eredeti karakterekhez a hangok.
  • kalapos01
    #10
    "Megszületett az év eddigi legötletesebb"

    Lehet, hogy jó a film, de hogy ötletes lenne? Vagy a legötletesebb? A Toy Story alapötletét nyúlja le.
  • Etinger
    #9
    Igen, nagyon becsapós volt. Én csak az első 2 előzetest láttam (többet nem igen szeretek nézni, mert főleg egy 1,5 órás filmnél simán ellövik a lényeget), és annak alapján máshogy képzeltem el. Szerk.: ettől még amúgy lehetett volna jó, csak nem volt olyan "igazi" konfliktus (szerintem). Inkább csak ez az erőltetett nyuszis/hazajutós szál. Ami a tipikus láttunk már ilyet kategória. Zootopiánál idén nem lesz jobb már szerintem. De lehet jövőre se.
    Utoljára szerkesztette: Etinger, 2016.08.13. 22:48:41
  • Etinger
    #8
    Én nagy Pixar fan vagyok, de azt mondom Zootopia > Inside out. Egyszerűen zseniális az a film. Rajzfilmek terén szerintem nincs gond a szinkronnal. Sokkal kevésbé tud idegen lenni, mint a filmek terén, főleg ha folyton más és más szinkronizálja az adott illetőt.
  • bunny
    #7
    A poénok 90%-át ellőtték az előzetesekben, a maradék 10% kevés volt, hogy elvigye a hátán a filmet. Egynek jó volt, a mozijegy árát azért nem érte meg. Bár az elején a minionsos rövidfilm legalább jó volt. Mostanában rajzfilmekből a zootopia szerintem is üti bőséggel, a story mindenképp.
  • Dewri
    #6
    Igen, én is többet vártam. Az első trailer jól nézett ki, az alapján tényleg arra számítottam, hogy majd valóban a kedvencek titkos életéről lesz szó. De azt csak érintették, a fő sztori nem arról szólt... És a "főgonosz" beteg nyuszin kívül tényleg nem sok emlékezetes figura van. A nagy barna kutya meg erősen Szörny Rt. beütés, csak Gesztesi Károly kellett volna szinkronnak és akkor copy-paste Sully... A Zootopia sokkal poénosabb volt ennél.
  • AnuluWork #5
    Ezt főleg gyerekeknek szánták, és ők nem feltétlenül 20 évesek, valamint nem feltétlenül beszélnek profin angolul sem.

    A két gyerekem élvezte (7 és 4), sőt tetszett nekik, nem volt annyira bugyuta, mint a Minyonok, és mi se untuk halálra magunkat.
  • jkedzs
    #4
    szigorúan TK-s a film.

    animációs filmek közül történetben:
    Inside Out >>> Zootopia >>>>>>>> The Lego Movie >>>> The Secret Life Of Pets >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> hulladék: Frozen

    animációra és design minőségére:
    Zootopia >>>> Inside Out >> The Lego Movie >>>>>> The Secret Life Of Pets >>>>>>>>>>>>>>> hulladék: Frozen

    render qualityban meg nyilvánvalóan egyik sem versenyez az AA filmekkel.

    nem tudom miért nem írjátok ki az angol címet, magyar alapján nem fogja senki sem megtalálni a tékában:
    The Secret Life Of Pets

    eleve ne nézzetek semmit se magyarul. ha meg nem tudsz / tanulsz angolul az iszonyat gáz, főleg 20 év felett.
  • Etinger
    #3
    Nem azért írom, hogy ellent mondjak... de szerintem gyenge mese. Kezdjük a pozitívumokkal: az animáció zseniális, az alapötlet is szerintem erős. Ugyanakkor maga a történet iszonyatosan gyenge lábakon áll, és a karakterek többsége szerintem inkább megy át egyfajta irritáló szerepbe, mintsem viccesbe. Szóval nekem csalódás, és meg vagyok döbbenve, mennyire ajnározza a legtöbb online újság... pedig hát na.. 10/5. Kb. De mondom, ilyen szépen kivitelezett animációt rég láttam. Az legalább valami.
  • Vincentcloud
    #2
    Ha nem láttam volna talán még el is hinném hogy ez az év animációs filmje
  • Frank99
    #1
    ugye nem ez az év filmje???