3
  • Cat #3
    Minden technika indulásánál ez van. A baj az, hogy a 4K már évek óta elindult. A tartalomhiány oka az, hogy a műsorközlőknek kellene messze a legtöbbet ráfordítani úgy, hogy nekik ebből semmi hasznuk nincs. Azaz a studiókban (és ebből pl. egy RTLnél van vagy féltucat) minden egyes kamerát, vágóeszközt, keverőpultot stb. le kell cserélni.

Másik gond, hogy nincs elég sáv. A kábelszolgáltatók adott sávszélességgel gazdálkodnak, és nekik az az érdekük, hogy adott frekvenciatartományba minél több csatornát zsúfoljanak be. (Értelemszerűen tömörítve, ami tovább rontja a minőséget.) Tehát itt is fejleszteni kéne optikára egészen a lakásig mindent, és akkor működhet. De mikor térülne ez meg? Kb. soha.
  • Macropus Rufus
    sztem irreálisan drágák ezek a megjelenítők. Egy 4K-s projektor már kb. 2misiért megvehető. És annak nem 77" a max képe. Hanem mondjuk 200".
    Eleve nem értem a dolgot. A 4K kép minőségét ilyen "pici" képen mint 77"-ol nem is adja ki rendesen. 90" felett érdemes 4K-val szarozni. De hát amíg nincs hozzá tartalom, addig teljesen felesleges milliókat áldozni a dologra.
    Egy kicsit nosztalgikus érzés fogott el. Még 2002-2003-ban egy kőgazdag arcnak tanítottam informatikát. Na ő vagított azzal, hogy neki 2millió képpontos tv-je van (gy.k. fullhd). Az igaz, hogy egy árva tartalom nem volt hozzá, de neki ez van. Miért? Mert megteheti, hogy ez legyen neki. Ez most a 4K-ra is igaz. Veszek 2misiért egy bazinagy tévét, amire nincs tartalom. (a jutub-os szarok nem érdekelnek. Azok sehol sincsenek a valós 4K-tól de még a fullhd videók is messze elmaradnak egy bl filmtől.)
    Véleményem szerint jelenleg rohadtul rossz az ár:érték arány.
  • fonak
    Hú, rohanok venni kettőt.