7
 • ugh
  #7
  Vicces amikor ez ilyen cegek penzt kovetelnek a szerzoi jogokra es a szerzo megelhetesere hivatkozva ha letoltessz netalantan toluk valamit (zene es film forgalmazo penzehes szarhazik).
  Aztan kiderul egy kikurt petakot se latott belole a szerzo.
  Hany ilyen lehet meg bazzzz?
  Es ezek nyomjak a kormanyoknak asodert a warez meg torrent miatt.
  Lasd az agyhalott svedisztant...
 • lammaer
  #6
  AZ nem biztos hogy a tanár hibája, lehet hogy a srác egyszerűen nem tudta kifejezni magát rendesen a versben :)
 • Ender Wiggin
  #5
  És te hogy számoltad ki a képenkénti 1000 dollárt? A felhasználástól függően ennél sokkal többe is kerülhetnek képek. Sokkal, sokkal többe.
 • András77
  #3
  Azért gondolom még az USA-ban sem úgy működik ez, hogy bemond egy számot a fotós és azt majd a bíró megítéli neki, ha megnyeri a pert. Pontosabban először meg kell nyernie, amire van esélye, bár a jó ügyvédek mindenről be tudják bizonyítani az ellenkezőjét. Ha megnyerte, akkor meg a bíró megítél valami kártérítést, mondjuk 18000x 1000 dodót, vagy többet, passz, de messze lesz az az 1 millárdtól. Ettől függetlenül drukkolok a fényképésznek, hogy a mocsok karvaj tőkést megleckéztesse.

  Ezek hasonlóak a licensz ügyekkel foglalkozókkal, annál nem sok minden van lejjebb az üzleti életben, de ha a hülye USA jogrendszer megengedi, akkor megtehetik.
 • zsgaby
  #2
  Mennyire ciki amikor még él és szót emel az alkotás alkotója igaz?
  Egyszer egy barátom elemeztette saját versét az irodalomtanárral. Tanulságog volt hogy az elemzésnek köze sem volt a srácban lezajló érzelmi viharhoz :)
 • flashpointer2
  #1
  Hah helyes, legyen kettő, csak hogy tanuljon a többi is.