21
  • Jeffjohnson
    #21
    Elment az eszük! Fórumban tudsz rendesen keresni, vannak kiemelt fontos témák, tematizált topic-ok. Mindez FB-on, YT-on megvalósíthatatlan. Bugreport? Ha mondjuk valamilyen infóra vagyok kíváncsi mondjuk, hogy egy karakteremnek mi az ideális felszerelés, akkor bementem a hivatalos fórumra a megfelelő class topicba és megkérdeztem, célzottan azt ami nekem fontos, most majd keresgélhetek mert azt biztosra veszem, hogy FB-on értelmes beszélgetést lehetetlen folytatni, abban az ömlesztett formában, ahogyan most van.

    Ezzel egy dolgot érnek el, hogy a közösséget szétszórják. Persze az is lehet a cél, hogy az egyre rosszabb minőségű játékok hibáit ilyen módon rejtsék el, hogy nem lesz hol beszélni róla. Funsite-ok lehet tudnak majd profitálni ebből...
    Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2016.08.02. 09:09:27
  • duke
    #20
    Az internet legalapvetobb resze a forum, ott lehet a legtobb es legrelevansabb informaciokat megtalalni. Szerintem csak ido kerdese es ezek a hulyek is visszafogjak allitani.
  • TokraFan
    #19
    Maximal +1!
    A Bioware-nél elgurult a gyógyszer...
  • jkedzs
    #18
    közösségi oldalakon rólad szól minden, haverjaid rajongva ugrálnak majom módjára körül téged, csak egy fosós képet kell kiraknod mindenfajta hasznos információközlés nélkül, amivel növelheted a látszóságodat (feltűnéskeltés) a közvetlen környezetedben, ezzel hasonlóan fostos emberekkel építhetsz ki kapcsolatot (kapcsolati háló), amivel később még jobban érvényesülhetsz az életben, még inkább minden rólad fog szólni, safespace, kurvák, buli, fanta, stb.

    nemcsoda, hogy népszerűek az ilyen oldalak. az ember legalapvetőbb tulajdonságára építenek, ami a hatalomra törekvés / önzés.

    emellett még zártak is, teljesen szembe mennek a web alapelveivel és természetesen nem azért, mert a magánéletedet védik... lol

    ezzel szemben vannak az olyan emberek, akik hasznos dolgokra akarják használni az internetet, esetleg segíteni akarnak másoknak:
    http://stackoverflow.com/



    tudom, hogy idáig már csak kevesen jutottak el...
  • Marteen21
    #17
    YT-n már egy jó ideje nem szavazhatsz negatívan kommentet vagyis szavazhatsz de figyelmen kívül hagyják...
  • gombabácsi
    #16
    yutub: még szavazhatsz negatívan
    facebook: csak egyetérthetsz meg rácsodálkohatsz meg ilyesmik. semmi negatív.

    "a facebook egy bezáródó ajtó" - puzsér
  • Szabi #15
    vótam' zárás előtt.. :D
  • Major
    #14
    Az sg-n is felesleges, tökre elég lenne egy Disqus.
    Utoljára szerkesztette: Major, 2016.08.01. 16:40:36
  • PeeTeR
    #12
    sg sg sg sg sg sg sg sg sg sg sg sg sg sg \o/
  • gforce9
    #11
    A fórumok az adott topicok témái szerint a legjobban célozható reklámok helyei. Ilyet ne írj, hogy eladhatatlan, mert rengeteg fórum eladja és simán megél belőle az adblock ellenére is.
  • AcsMarci
    #10
    "Ez egyszerű költség/haszon kérdés.

    1. A fórumok reklámszempontból használhatatlanok. A felület eladhatatlan.
    2. A kommentek moderálása rengeteg pénzbe kerül. Moderáció nélkül viszont nemhogy látogatottságot nem növel, de árt a márkának. A trollok, reklámozók, arctalan fröcsögők olyan sokan vannak ma már, hogy információfogyasztásra alig alkalmas formátum."

    Ez fordítva is legalább ennyire igaz:
    1. A közösségi oldalakon rengeteg reklám fut, ami csökkenti az értéküket, ráadásul az ebből befolyó összegek igen jelentős része nem a reklámozóhoz kerül, szed belőle sápot maga a közösségi szájt ahol megjelenik, illetve eleve fizetni kell a helyért is.
    2. A kommenteket moderálni a közösségi oldalon is kell, ráadásul, ott a rövid (off) üzenetek miatt ez még megterhelőbb, ráadásul nem is lehet tematikai témákat létrehozni, minden egy helyen zajlik. Ez már 1 játék esetén is zavaró, mikor a bugok és játéktippek egy azon oldalon olvashatóak, vegyítve oda nem való írásokkal.
  • Palinko
    #9
    1. nem teljesen igaz, valahonnan csak csinál a WarriorForum 1,2 millió dollárt havonta... vagy, hogy jöjjek hirtelen magyar példával a gyakorikérdések is tulajdonképpen fórumnak tekinthető, minden kérdés egy topic, vannak kategóriák, hozzászólók és abból is megél sztem pár ember ami onnan befolyik.

    2. moderálást valamilyen szinten robotokra is lehet bízni, sőt a közösségel is el lehet végeztetni ingyen, mint például ezen a fórumon is.
  • zsgaby
    #8
    Pont hogy a közösségi oldalak alkalmatlanok egy tematikus téma megvitatására. (Gondolok itt pl stabilitási problémákra mondjuk)
    Egy tematikus fórumra előbb beregelek mint bármilyen közösségi hálóra.
  • Palinko
    #7
    Az sg-re szükség lesz, igen
  • molnibalage83
    #6
    Az összes fórumon ezerrel dolgozik az ADblocker, ahogy az FB-s és a YT-n is...

    A YT és a FB is moderált...
  • Cat #5
    Ez egyszerű költség/haszon kérdés.

    1. A fórumok reklámszempontból használhatatlanok. A felület eladhatatlan.
    2. A kommentek moderálása rengeteg pénzbe kerül. Moderáció nélkül viszont nemhogy látogatottságot nem növel, de árt a márkának. A trollok, reklámozók, arctalan fröcsögők olyan sokan vannak ma már, hogy információfogyasztásra alig alkalmas formátum.

  • gforce9
    #4
    Egyetértek, a fórumokon évek múlva is meg lehet találni az infókat és hasznos infókat. A nagy oldalak komment rendszerében egyszerűen elsüllyed az infó a szemét között.
  • molnibalage83
    #3
    Egyébként az agyon istenített Reddit is olyan, hogy számomra olvashatalan....
  • IMYke2.0.0.0
    #2
    Egyetértek.
  • molnibalage83
    #1
    Orbitális baromság. A fórumokra rá lehet keresni és a motorjuk alapvetően alkalmas a kommunkiációra. A YT, FB és egyéb oldalaknál a 20 feletti kommentszám lényegében átláthatatlan és kezelhetetlen.

    Félelmetes, hogy a két legnagyobb oldalnak (YT és FB) mekkora fos rendszere van.