34
  • wraithLord
    #34
    "Jobban ért"? Mint ki? :D

    Az ugye megvan, hogy az az állatok sajátsága, hogy semmiről sem fogalmaz meg saját kritikát, semmit sem próbál elhelyezni valahol a maga kis "koordináta rendszerében", csak élvezi vagy nem élvezi?
  • jkedzs
    #33
    inkább az a baj, hogy a mai társadalomban az az elfogadott, hogy semmiről nincs véleményed, minden szarra állat módjára ujjongsz, ösztönösen követed a téged körülvevő jellegtelen massza viselkedését, mint azok a kibaszott birka senkik az ikszfaktorban, minden futószalagon gyártott szart bekajálsz...
    nah, én pont ezen ösztönlények nem létező "véleményét" szarom telibe.
    Utoljára szerkesztette: jkedzs, 2016.08.07. 09:12:31
  • Agamemnon
    #32
    Javítsátok ki:

    akiben még ág a tűz
  • NEXUS6
    #31
    Azért az lejött, hogy most te is pont azt csináltad?! ;)
  • x3n0ka
    #30
    Meg egy ilyen sznob, tudalekos okoskodo "enmindenhezertek es mindentjobbantudokmegfilmetvagniis" bandat... Nezzetek, elvezzetek VAGY ne elvezzetek...NE analizaljatok tul mintha ertenetek hozza....Ez a baj a Magyar neppel...mindenhez "jobban ert"...
  • NEXUS6
    #29
    Sajna Chris Pine valahogy nem hozott ilyen alakítást, mint pl ebben a filmjében XD
  • NEXUS6
    #28
    Na túlestem rajta. Igazából a legsablonosabb ST film az új szériából, trekkik persze ezért fogják szeretni. Az új SW-nél jobb vágás, de legalább olyan félresikerült poénok, Pegg-től azért többet vártam volna.

    Az eddigi két rész mondott valamit, ennek szinte semmi üzenetét nem érzem. OK, egységben az erő, ezt elmondták 1000X, de valami új meglátást, vagy kicsit bonyolultabb karaktereket, vagy valami ilyesmit hiányoltam.

    Számomra tök súlytalan a film.
  • Darmol
    #27
    A mozijegy árát megéri, nekem pozitív csalódás volt. Az Ébredő erőnél valóban lényegesen jobb. Bár utóbbi időben (pár évben) eléggé fogyaszthatatlan volt a felhozatal, szóval lehet hogy csak az tetszett benne hogy egy tisztes iparosmunka. Nem különösebben kiemelkedő, van benne jópár felróható apróság, de összességében minden döccenés és erőltetés ellenére működik.
  • wraithLord
    #26
    Star Trek mozifilmtől egyiktől sem, mindegyik olyan volt, mint egy gyengébb (vagy nagyon gyenge) sorozatrész. A mostani Star Trek filmek, mint mozifilmek, lényegesen jobbak.

    (Star Treken én mindig is a sorozatokat értettem/ jutott eszembe róla. Nem a mozifilmek.)
  • 4DSee
    #25
    Pl az első ST mozifilm, a "The motion picture" igazi sci-fi volt. Ahogy az eredeti sorozat rengeteg epizódja. The a Next generation-ben is volt nagyon sok jó és eredeti HC sci-fi rész.
  • NEXUS6
    #24
    Hát én szeretem a ST univerzumot, de azért ne kezdjük már egymás f.. filmművészetét szopni. Amcsi hamburger sci-fi ez is meg az SW-is. Kezdetektől pont annyi akcióval amennyit a film/tv sorozat költségvetése elbírt, és azon túl rengeteg két reklám közötti dumával, kicsit szarkasztikusan: kocsmafilozófiával.

    Kb. a Moon volt az utóbbi évek egyetlen HC scifi-nek nevezhető alkotása, amit nem +100 millkó $-ból forgattak, hanem csak 5-ből, de legalább annyi filó, meg dráma volt azért benne, mint a Interspárban, a Martiniben, vagy akár a legfilófikásabb ST epizódban és emellett nézett is ki úgy, mint a drágább filmek.
    És akkor had kérdezzem már meg a mélyentisztelt rajongótábort, hogy ugyanmár mondja el mindenki, hogy szerinte melyik is volt az a ST epizód, ezen belül alapvetően mozifilm, ami után csak ült a fotölyben és percekig meg sem tudott szólalni, hanem a biztonsági őr nógatta, hogy srác lassan mozdulni kéne, mert kezdődik a köv előadás.
    (Írígylem akinek volt az ST-től ilyen élménye, mert nekem marhára nem!)
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2016.07.29. 13:32:11
  • Malachit
    #23
    Csak kevesebbet rángatták volna azt a fránya kamerát. Néha elgurultak majdnem a szemeim :D
  • Csakezmaradt
    #22
    Az Enterprise abban volt jó, hogy valósághűbb volt. Ott ha szétlőtték a hajót, az úgy maradt, meg hegesztettek a folyosón. :D
    Megnéztem volna egy sorozatot a másik univerzumból is. (TOS, DS9, ENT élt a lehetőséggel, de lehetett volna több is.)
    (Bizony, a tükör.)

  • morguldae
    #21
    Nem sok köze van a régi Star Trekhez. Ez már inkább csak egy jól megcsinált kevés történetes, alig mondanivalós szokványos amerikai akciófilm. Hívjuk úgy, hogy Star Trek-legyenek benne régi nevek aztán annyi. Legalább látványilag elég jól meg lett csinálva, de nem több egy szimpla akciófilmnél. Ha Stallone rohangálna benne, akkor lehetne Rambo 2070 vagy bármi. Nincs már köze a régi Star Trek "érzéshez".
  • Micsu
    #20
    legrosszabb :)
  • bmw
    #19
    Voyager az egyik legjobb Trek sorozat....
  • TokraFan
    #18
    "...Oda akció jó csajok jóképű űrkovboyok kellenek..."

    Ennek keményen ellentmond az Interstellar, a The Martian, de még a Prometheus is (persze sok más sikeres címet is fel lehetne még hozni).
    Sajnos csak az igénytelen producerek gondolják azt, hogy a mozizó közönség kizárólag ostoba vérpistikből, agyatlan emberekből áll, akik rá sem néznek egy olyan mozira, ahol nincs 3 atomrobbantás az első 5 percben.

    A megoldás itt az lett volna, ha a régi részek szellemiségét ötvözik az új technológiákkal és látvánnyal. Elképesztő lehetőségek lettek volna ebben. Új világokat, új fajokat lélegzetelállító vizualitással bemutatni, a felfedezést és útkeresést egy jó sztorival érdekfeszítővé, izgalmassá tenni, lehengerlő zenével és mély gondolatokkal a háttérben.

    Itt viszont csak előszedték a régi szereplők fiatalabb alteregóit és tettek alájuk egy tucatmozit, vagány hülyegyerekkel, akciódús lézercsatával, kvótanégerrel és mindennel, ami teljesen felesleges ebbe a franchise-ba.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.07.28. 12:28:22
  • sárkánylovag
    #17
    Szerintem ez a film a maga akció nemében jó látványos, kétszer nevettem is benne meg vagy 3szor volt kínos a poén, de ez nem a régi Star Trek annak mélyvénás mondanivalójával társadalomkritikájával.
    Tehát valahol mindenkinek igaza van, de lehet a régi szellemiségű Star Trek sorozatot már nem lehetne eladni moziba.
    Oda akció jó csajok jóképű űrkovboyok kellenek, és még így is alig voltunk a 2 es előadáson.
    Én attól félek hogy az új star trek sorozat is ebben a stílusban fog menni sorozatban ez nem biztos hogy bejön és reméljük nem egy the 100 féle tini scifi lesz szűzromantikus betétekkel.
  • hypno
    #16
    Milyen jó, hogy nem vagyunk egyformák! ha mindenről egyformán gondolkodnánk teljesen unalmas volna az élet.

    Számomra az eredeti Star Trek sorozat és az első hat mozifilm pont attól volt jó, hogy javarészük nem tizenkettő egy tucat akció sci-fi, hanem elgondolkodtatóak voltak.

    Az új Star Trek mozifilmektől viszont nem is várom, hogy pont olyanok legyenek mint a régiek.
  • UUUU
    #15
    Akkor biztos mast neztem. Kozepes film, klisekkel, alig jobb csak az ebredo eronel, ha jobb egyaltalan.Az utolso harombol, a leggyengebb resz volt.
  • TokraFan
    #14
    Ez a Re akármi soha nem volt Star Trek. Ábrahám csinált belőle egy ostoba Star Wars-os bugyuta hülyeséget, ami a kasszánál ugyan jól teljesített, csak éppen nagyjából mindent leépített amit korábban a Trek képviselt, ami abban érték volt.
  • molnibalage83
    #13
    Az ébredő fost mi az, ami nem veri meg? Nevetségesen gyenge film.
  • NEXUS6
    #12
    Most nézem, hogy a plakát erőteljes utalás az első ST mozifilm plakátjára! ;)
  • Micsu
    #11
    sztem meg mindig is agyhalott volt az aki ezeket a filmeket a korábbi sorozatokhoz hasonlítja, vagy azokat akarja bennük látni
    esetleg a korábbi st filmekehez lehet hasonlítani, azok között jó ha akad 2 jó mert rohadt gyengék és erőltetettek voltak mozivásznon
    jj már azt elérte ezzel a szériával hogy sokan e miatt kezdték el nézni a régi részeket és lettek st rajongók
    ébredő erőt meg magasan veri sztem a 2009es st film , csak az a kurva sok lens flare nem kéne bele
    Utoljára szerkesztette: Micsu, 2016.07.27. 22:10:47
  • Tinman #10
    A Voyager pedig pontosan attól lett különleges, amiről a fő sztori szólt, amit aztán szépen felturbóztak a mellékzöngékkel és remek karakterekkel.

    Az Enterprise nálam nagyon erőtlennek hatott... sokkal komolyabb mondanivaló és belbecs volt a TOS, TNG, Voyager epizódokban, melyek gyak. az emberiség összes sci-fi elméletét, kozmológiai tudását bemutatták, persze a ST univerzum keretein belül tálalva.
  • Tinman #9
    Az Ébredő Erő nálam nagyon az 1x nézős kategória volt, ha ez jobb annál, az rohadt jó hír, mert féltem, hogy gyenge lesz...
  • Tinman #8
    Egyetértek. Nagyon is!
  • x3n0ka
    #7
    Teljesen jo film volt...es valamit visszahozott a Star Trek-bol...(valamit...KOZEL SEM ELEGET...de valamit megis) A Magyarok mindig olyan "okos" filmkritikusok :)) csak szorakozok rajta :) Van akinek tetszett, van akinek sosem fog...ennyi :P Minek lehuzni, es elvenni olyanok kedvet is tolle, akik amugy adnanak neki egy eselyt...es lehet meg tetszene is nekik...
  • aru
    #6
    Merőben ellentétes véleméynen vagyok! Pont J. J. Abrams óta kezd a Star Trek nem Star Trek lenni!
  • Laza
    #5
    Szerintem meg nem lett olyan jó ez a film ... az Ébredő erő fos volt, de ez sem sokkal jobb ....... szar klisékre épülő, hihetetlen bárgyú és elnagyolt, értelmetlen történet, túljátszott karakterek, jellegtelen, már-már unalmasan kiszámítható jelenetek ... egy eredeti ötlet nem volt benne ... a végső csavar egy dolog, de hogy még az ellenséges gépek leszerelésére is egy klasszikus 'Támad a mars' paródia koppintás lesz a válasz, már 'mindenen túltesz' ... szó szerint :)

    Egynek elment ... de csak szódával.
  • jkedzs
    #4
    ugye azt kéne itt látni, hogy attól még, hogy szpokk meg körk karakterek vannak egy filmben, attól még nem lesz sztártrekk, sőt. ezt csak azok hiszik így, akiknek semmi közük a sorozathoz*, vagy nézték azokat, de nem értették.
    ugyanúgy rökabőr, mint a többi hálivúdi film, amiért természetesen nem adok pénzt.

    *a sorozatokban is vannak bőven szar részek btw. pl az egész Voyager sorozat kb szar...

    sok komoly témát ki lehetne hozni ebből a világból, kezdve a belterjes gondolkodású emberi faj felemelkedéséről, arról, hogy hogyan találják meg küldetésüket a világegyetemben. faji beilleszkedésről (veszélyeztetett faj), elfogadásról. a legutóbbi Enterprise sorozat 5x jobban csinálta ezt**, mint az új filmek jóval kevesebb pénzből. a filmeknél max az első rész hordozott valamit ebből a hagyományból.

    **pl Star Trek: Enterprise S02E02: Carbon Creek

    helyette kihelyezik az egyébként is már unalomig ismételt karaktereket egy légüres térbe (mélyűri küldetés), hogy még véletlenül se a stártrekk világáról szóljon a cucc, ahol legyaknak valami főgonoszt... LOÁL!!

    akik még mindig nem értenék, lehet gondolkodni:

    https://www.youtube.com/watch?v=5J-FOalYVCk
    Utoljára szerkesztette: jkedzs, 2016.07.27. 21:23:49
  • NEXUS6
    #3
    Amúgy belegondolva nekem spec az előző kettő ST film is jobban tetszett, mint az Ébredő Ernő.
    XD
  • NEXUS6
    #2
    Az az eszerint a logika szerint te semmilyen jobb filmet nem nézel meg, mint a SW ÉE, csak mert a cikkíró csupán annyit mondott, hogy nem várt sokat, de ez jobb lett annál.
    ;)
  • Relixo
    #1
    "Mindenen túl sokkal nagyobb élményt nyújtott, mint a Star Wars: Az ébredő Erő."
    Köszönöm, ezzel el is tudtam dönteni,hogy nem fogom megnézni! Akinek az Ébredő erő élményt nyújtott bármilyen filmet is dícsér én menekülök onnan. :D Borzalmas volt az Ébredő erő mind a karakterek mind a színészek akik játszották és úgy az egész film maga egy cgi fröccs agyatlan módra. Ezek után ha ez jobban tetszett a kedves írónak még nagyobb katyvasz lehet!!