Feltalálta magát a hajléktalan IT-szakember

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tikal
De megtehetné, hogy elköltözik egy hegyi kunyhoba, IT szakemberként táv munkát vállal, és csak annyit kér ami pont elég a megélhetéshez, a többit meg mondjuk eladományozza, és akkor nem mások jóindulatára támaszkodna, mert ez így élősködés... nem pedig egy fejlettebb tudatállapot.

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Én ahogy látom senkinek nem árt azzal, hogy így él a csóka. Néhány szívességet elfogad, azzal sem nyomorít meg senkit. Másoknak meg ő segít, ha jól veszem ki a cikkből. Innentől kezdve, miért fáj az bárkinek, hogy hogyan él? Ha neki ez fincsi, akkor csinálja. Nem szarja hugyozza össze részegen az aluljárót gyanítom. Nem koldul a forgalom kellős közepén az autók között. Elvan magának a saját kis világában.
Tinman
Se suv, se ájfon, se plazma tv-m... magadra ismertél? ;-)

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

franciaországban most tették kötelezővé hogy az ilyen termékeket oda kell adni jótékonysági intézményeknek

Ez lehet, de mindekozben csak ugy tudja ezt a koztes eletstilust fenntartani, hogy aranylag sok ember segitsegere epit. Gyakorlatilag az o "szabadsaga" arra epul, hogy masok dolgoznak majd.
barret
Ez a fickó nem hülye! Akkor vált,amikor akar.
Gondolom elege lett a kizsákmányoláson alapuló robotból...

Bérbe vehet? reklámfelület...

Az ember már hozzászokott, hogy a fogyasztói társadalom ostorozói minden logikai és erkölcsi bukfencet képesek elkövetni.

Most dicsőíti a fazont, holnap meg köpködni fog az aluljáróban, hogy takarodjanak dolgozni a csövesek, ne itt kolduljanak.
NEXUS6
Megmagyárózod, mi!? Hajrá! 😉

Mondjuk ebben az esetben a "lejárt szavatosságú" valójában azt jelenti, hogy még valójában pár nap van a szavatosság lejártáig, de mivel az áruház látja, hogy addig nem tudja már ezt a mennyiséget eladni, és kidobni sem akarja ezért ekkor odaadja a segítőszolgálatoknak, akik szétosztják.

Valami ismerősöm dolgozott ilyen segítőként egy szezont Amcsiban, 15 kilót hízott, mert azért ő is csak megkóstolta ezeket, ne már csak a hómleszek zabálják fel a kaviárt! XD

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Amikor álszent vagy, nem érzed nevetségesnek a helyzetet?
A CBA-n kívűl mindenhol előírás a lemjárat előtt jóval kiselejtezni az élelmiszert. Egy hét, hónap múlva lejáró termékeket nem adnak el.
molnibalage83
Ha ez szerinted az elme fejlettségének a foka...? A cikk szerint a lakhatásért dolgozott és erre a napjának komoly része rá ment. Viszont kapott cserébe olyan komfort fokozatot és biztonságot, ami az utcán levő léttel ellenben ihaj. Most egész nap kis túlzással a túlélésért dolgozik - ez is a cikkben van - úgy, hogy mások jóindulatától függ.

Ha ez valaki szerint jó csere....
A gyerekkoris sulykolós rész meg kb. agyhalott mantrázók dumája.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Félreértesz, nem abba kötök bele hogy nem költ marhaságra, hanem arra, hogy lenne lehetősége dolgozni, mégis mások jóindulatát használja ki nap mint nap.

Az elme fejlettseggének azt a fokát soha nem szeretném elérni, jó nekem ez a félhülye tudatállapot, ahol próbálom megalapozni a kisfiam jövőjét, meg fél szememet az öregeken tartom, hogyha beüt a luxusnyugdíj akkor se haljanak éhen, ha már egyszer felneveltek minket.
Utoljára szerkesztette: Aquator, 2016.07.21. 08:36:38
Tinman
Nem.

Van az elme fejlettségének egy olyan foka, amikor ráébredsz, hogy nincs igazából szükséged arra, amit a fogyasztói társadalom gyermekkorod óta sulykol beléd. Ha belegondolsz, az igazán harmonikus élethez semmi szükséged az életen át tartó lakáshitelre, minél nagyobb SUV-ra, ájfosra, plazma tv-re és a többi fosra...

Idehaza is él, -azt hiszem a zempléni erdőben-, egy 2 diplomás a bróker munkáját elhagyó, havi 20.000-30.000 Ft körüli összegből élő úriember. Szép és boldog élete van.

"Az egyszerű gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke."
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2016.07.21. 08:29:44

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
"a lejárt szavatosságú élelmiszereket és ezeket szétosztják körülbelül 20 fedél nélkül élő között."

Kamu szagú. A szupermarketek, boltok szigorú élelmiszerkezelési szabálya kimondja, hogy a lejárt élelmiszert minden esetben egy külön gyűjtőben kell összegyűjteni, folyamatosan zárva tartani, majd gondoskodni a megfelelő megsemmisítéséről. Nem 1970-et írunk!

Ettől függetlenül én is gond nélkül megeszek egy 2 napja lejárt élelmiszert, ha az végig hűvös helyen volt tárolva...

Tehát a faszi hobbiból/lustaságból élősködik a rászorulókon segítőkön. Ez igen.
← ElőzőOldal 2 / 2