19
-
T2k #19 lagdroidot csak azok az agyhalott kretének használnak, akik imádják szopatni magukat a döcögős fossal és a nyóc launcher váltogatása közben bugzón futtatják a memóriafelszabadító meg vírusírtó segédprogramjaikat hogy napi kettőnél többször ne omoljon össze az a hulladék kukarobot. Ez azért is fontos mert pipák lennének az nsa főhadiszálláson ha az élő közvetítés ennyiszer megszakadna a biztonsági katasztrófa tákolmányokról. -
T2k #18 Min csodálkozol, már sok évvel ezelőtt is totálisan elavult volt az ikonos felhasználói felület. Bárcsak ez az egy baja lenne a lagdroidnak. -
T2k #17 Nem, Magyarországon 120%-ról, -10%-ra csökkentek az eladások. -
#16 Én sem mondanám, hogy rajongok az Androidért, de a piacon levő palettából, még mindíg a legjobbnak tartom. Utólag a Samsung Badát talán még jobbnak tartotanám, ha nem álltak volna le vele, na mindegy.
WP-m is van, Androidot jelenleg phabletten használom, IP-m viszont soha nem lesz. Kb ua képességű phablet, kínai, márkás (Lenovo) 70 e Ft, IP 270 (alsóhangon). Ezért. -
CRMessen #15 Hát barátom, itt most tévedtél. Androidos tabletem van lassan egy éve, ami picivel nagyobb, mint egy telefon, de akkor sem tetszik. Ajándék volt, és nagy szerencsém, hogy pénzt nem adtam érte ;) A szűklátókörűségről inkább annak a kapcsán kéne beszélni, aki el sem tudja képzelni, hogy egy másik embernek esetleg totál más az ízlése, mint a tiéd.
Ezzel a csörtét lezárom döntetlennel :P -
#14 Nem tartom a Win10-et új operációs rendszernek. Egy módosított Win8, ami hasonlít a Win7-re.
zola2000: Nem mentme bele nagyon, csak itt csekkoltam le
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_best-selling_game_consoles
tomboy: Applikációk nem érdekelnek. Persze én is hazsnáltma ClassicShell-t Win8-ban, de ettől még nem része az oprendszernek.
Van lehetőség átszabni, de a dolog "bőven" részében nem értek egyet.
Nálam a bőven átszabni, azt azt jelenti, hogy nem hackertoolokat irogatnak hozzá, ami kört csinál a kockából.
Hanem azt, hogy az oprendszer official store-jában lehet letölteni új skineket.
Sőt... android esetén a launcher jóval több, mint egy sima skin... sőt, a launchereknek vannak skinjei...
Ezt kicsit kusza lett, de remélem érthető :D
kvp:
hááát, azért az android annyira linux, mint amennyire a MacOS BSD...
A kernel azon alapul, persze, de azért ez már nem az.
Ez nagyjából abban merül ki, hogy a linuxos dolgok nagy részét nem tudod elindítani.
Tegyél csak fel a telóra egy console-t, és meglátod, hogy még az alap bash parancsok sincsenek benne. Pedig azért a bash a 21. században már szerintem tekinthető a linux részének. Még ha nem is kernelszintű....
Ezen a vonalon inkább az Ubuntu Mobile-t lenne érdemes megnézni. csak háthol van az még?
a FirefoxOS nem tudom linuxon vagy androidon alapol mondjuk... de asszem androidon
NEXUS6:
ebben javarészt igazad van. Bár azért volt 1-2 komolyabb váltás.
Az egyik az XP kiadásakor. Akkor ugyanis újraírták az egészet. Ott egyesítették(hozták be) a 2 vonalat, és végre nem egy DOS applikáció lett a windows otthoni változata. Hatalmas előrelépés az NT-hez képest. A Win95-98-Me vonalhoz pedig kb semmi köze.
(leszámítva az kismilliárd kompatibilitási tweak-et)
Ettől még illek megállítani azt is, hogy a Win95 is nagy előrelépés volt a 3.1-hez képest. Meg az NT vonal elindítás is nagy lépés volt.
A második nagy váltás (ha csak az NT vonalat nézzük) a Vista volt.
Amit a Vista letett az asztalra, ugyanazt a rendszert használjuk most is.
Rendes, használható 64 bit support, abban alakult ki az a driverrendszer is, ami mai napig van a windowsban. Pár apróságot leszámítva, ami Vistán ment, az menni fog Win10-en is. Szoftverek szinte kivétel nélkül, hardver pedig jó eséllyel.
Bár azért hang vagy videokari esetén lehetnek gondok.
De egy nyomtatódriverrel vagy webcam-el, egérrel nem nagyon lehet gond elvileg.
A Vista hatalmas előrelépés volt, és nagyon jó alap, amire a következő rendszereket építették.
Más kérdés, hogy olyan ormótlan memóraigénye volt, ami a legtöbb mai gépnek is bőven sok XD És kb úgy is viselkedik, mint egy early techdemo. Amit ki se szabadott volna adni. Alaposan letisztítva és megjavítva az jött ki később Win7 néven.
A win8-ban is volt amúgy nagy újítás. Ott jött be a "mindenhol ugyanaz" elv. És a win7-hez képest is csökkent a valós hardverigény.
Alig használ memóriát. Persze mire is használna. Egyszínű ronda kockákhoz nem sok kell... nem egy Aero felület, az biztos.
A magyar windows nehézségeiben pedig csak teljesm mértékig egyetérteni tudok.... de hidd el, az angol változatban is olyan egyértelmű a dolog :D
Ez a "Sajátgép, Ez a gép, Számítógép" mizéria megőrjít, mert még anyámat is nehéz supportálni, ha a 2 külön helyen 2 külön neve van annak a szarnak...
ezért bírom a linuxot. hiába van 30 külön grafikai alblakkezelő, mint KDE, Suse, Gnome, Unity, Xfce.... és azoknak egy rakat verziója..
De ha én hozzá akarok adni egy usert, indítok egy konzolt, beírom a parancsot, és minden megy remekül :D
vagyis hát ment, amig valami istenbarmának eszébe nem jutott lokalizálni a bash-t.. azóta a német servereken nem mindig értem a hibaüzeneteket a cégnél XD -
#13 Még az új GUI dizájnról (win10) annyit, a mindenki által kedvelt csempék mellett :), hogy valószínűleg a szemorvosok ajánlásával készült.
Nagy, vibrálóan vilgító fehér felületeken LB (lóbaszó) betűméret, mint cím alatt a szöveg HF (hangyafasznyi) betűtípussal a szöveg. Gyakorlatilag nincs egy átlagos távolság a hol a cím nem üti ki a szemed majd nem kell közelhajolva hunyorogni, hogy mi a fax van aláírva. Lehet mondjuk hogy ez egy munkahelyi gerinctorna akar lenni az előre hátra hintázással.
Aztán az, hogy újmagyarral van írva az egész, vagy is esélyed sincs még csak a súgóban sem megtalálni az új helyre random elrejtett funkciókhoz vezető utat mert már marhára nem úgy hívják kellemesen felpörgeti az agyat, szóval nem kell kávé sem, ami jótékony hatással van a keringési rendszerre.
És az a szépség, hogy a M$ gyakorlatilag 15 éve adja ki ugyan azt a WinNT platformra épülő OS-t 1,5-2 évente új GUI-val, vagy új néven (lásd Vista/Win7, amelyek gyak ugyan azok), minimális belső működésbeli változtatásokkal. A Win10 mondjuk legalább ingyér volt, eddig. -
kvp #12 A barhol hasznalhato operacios rendszer az jelenleg a linux. Ennek mobilos valtozata jellemzoen az android, mig desktop valtozatbol ott van az android, az ubuntu vagy a debian is. Meg persze megy szerveren, okosoran, tv-n (pl. sony bravia-k), konzolon (ujabb playstation-ok) es mosogepen is, csak az emberek ezeket altalaban nem latjak. A jo operacios rendszer fontos ismerve ujabban az, hogy a vasarlo nem tudja es nem is erdekli mi fut a hardveren csak stabilan mukodik mint egy regebbi butabb keszulek. -
tomboy013 #11 "...nekem pl herótom lenne a sok színes kockától. És nincs menekvés a kockáktól."
Ez a Windows 10-től kezdve nem éppen igaz. Egy csúszkával teljesen áttetszővé tudod tenni a "kockákat" amik egyébként csempék és így el tudod őket tüntetni, de alkalmazással lehet például körre is módosítani. Van itt is már bőven lehetőség átszabni a kezelőfelületet.
Egyébként én sem értem miért lenne kusza az android, szerintem teljesen átlátható, nem bonyolultabb mint a Windows az biztos. Ezt maximum az mondja akinek 2 perctől tovább nem volt a kezébe androidos telefon. De az android felhasználók is ezt mondják a Windows-ra hogyha csak 1-2 percet volt a kezükben :D Itt én inkább a korlátolt gondolkodásmódot tartom ludasnak, nem érdekli így bele sem folyik a témába huzamosabb ideig, helyette inkább annyit mondd hogy bonyolult. Hát sokan sajnos ilyenek. -
#10 Rosszul tudod, ps3ból 86millió fogyott (ma is gyártják) xbox360ból 85millió (hamarosan leáll a gyártása) ... wiiből 101millió, a generációt a ds vitte 150millióval, ezt a generációt meg a 3ds vezeti eddig 58 milliós eladással mert van rá pokemon ;) -
#9 CRMessen: Az android nem kusza. Sőt, kimondottan letisztult. Nem Samsungod van véletlenül? :D Ők picit belebuherálnak.... mindneki, de ők aztán igazán...
Vállald nyugodtan, semmi ban a Windows Phone-nal. Gyors, nagytudású, és kellemes rá fejleszteni. Az egyetlen ok, amiért bukott az volt, hogy nem szeretjük a csempéket. Te bizonyára igen, de nekem pl herótom lenne a sok színes kockától. És nincs menekvés a kockáktól.
Androidra meg olyan launchert telepítesz, amit nem szégyellsz. Úgy néz ki, ahogy akarod. A Nova launcher pl közkedvelt alternatíva azoknak, akiknek gyári nem jön be.
Szoftver meg kiegészítők pont azért nincsenek rá, mert nincs felhasználói bázisa.
Ez ilyen randa ördögi kör...
Skylake:
Az "egy windows mindenhol" ötletnek jó. Sőt, kimondottan jó. A legtöbben egész jól fogadták az ötletet.
Csak... nem a megvalósítást...
A Windows 8 lett ugyanis a megvalósítás... Ami mobilos oldalról egy rakás szar (csempék... mint írtam ocsmányak...)
Desktop oldalról meg túl mobilos. Meg hát ott is csempék.
És még a Win10 is túl mobilos....
Mit vártunk volna, és mit kaptunk?
Azt vártuk volna, hogy kapunk egy rendszert, ami jól működik telefonon, tableten, és PCn is egyaránt. Enne megfelelően erősen kofigurálható, és beállítható minden komponense.
Telefonon természetesen kikapcsoltunk volna az "Aero" funkciókat, hogy ott szép gyorslegyen, PCn ellenben legyne fasza, ha már ott a hardver alatta.
Cserébe azt kaptuk, hogy a telefonon jól futó kiherélt változatot kaptuk PC-re is. Aminek vannak előnyei, mert tény, hogy a Win8 és a Win10 10-15%-ot tud hozni sebességben a win7-en... de baszki, rondább...
Nincs Aero, nincsenek widgetek...
Win10-ben már legalább csempék sincsenek nagyon, ehhez Win8-ban még trükközni kellett. (Classic Shell)
Kérlek ne keverj össze egy rossz ötletet egy rossz megvalósítással!
A magyar politika pont erről szól.
(Trafikok, újdíj, egészségügy, zöld rendszám, taxirendszer, stb) Rengeteg remek ötlet... és pocsék, szétmutyizott, elbarmolt, értelmetlen korrupt megoldás...
Dugódíjjal is ez lesz, én már látom előre, amikor majd bevezetik. Pedig milyne jó lehetne. De megincs csak meg leszünk szopatva, hogy valaki meggazdagodjon.
Mobile: Tablet: Teljese igazad van. Egyszerűen nem voltka képesek felfogni, hogy rossz irányba mennek. Ha egy cég nem törődik a visszajelzésekkel, ez lesz az eredménye.
Nyíltabb rendszert akartunk volna. Amire bárki fejleszthet. És fejleszthet akár GUI-t is, mint az andoid launchere. Mert a CSEMPÉK RONDÁK!!!
Kérem, hogy aki most védeni szeretné őket, jusson eszébe, hogy a piaci eladások ezt igazolják. Ezt most objektívan kell nézni. Nem tetszik a népnek. Szerejük a kerekebb formákat. Meg kevésbé színponpás desing-nal is el tudunk lenni néha. Picit kevésbé rikító.
Fura, mert hardverileg nagyon jók a Microsoft telefonok. Árban is korrektek. Nem olcsók.. de nem is olyan hú de drágák.
A rendszer is fasza. Csak az az átkozott GUI.
A kevés applikációt nyíltabb rendszerrel el lehetett volna érni, de ebben főleg az a gond, hogy lassan léptek. An Androidnak már méretes Markete volt, mikor ők már piacra léptek...
Meg hát aki emlékszik a Windows Mobile 5 - 6 - 6.5 kiadásaira (Omnia 1-2), jól tudja, milyen rettenetesek voltak. 7.5 - 8 - 10 már SOKKAL gyorsabbak és jobbak, és sokkal komolyabb hardver van alattuk. kisebb igényű rendszer erős hardveren.
Sajnos kis ember, kis támogatás, és az öngerjesztően rontja a dolgokat. De a fő ok: a csempék...
az IOS is zárt, de ott legalább van egy tényleg szép GUI alatta.
Desktop:
Tény, hogy abból élnek, amit a Win95 idején letettek az asztalra. Sőt.. ki merem jelenteni, hogy sokkal rosszabbul élnének, ha nem létezne a Steam. Ha az nem lenne, a Windows már konkrétan nem lenne játékplatform. Csudálatos DirectX 12 ide vagy oda.
Mindettől függetlenül a Windows nem egy rossz platform, csak megmaradtak a gyerekbetegségei, amiktól kompatibilitási okokból nem szabadulhat:
-registry (ne részletezzük miért rettenetes)
-installkörnyezet.
Ja, hogy olyan konkrétan nem létezik. Linuxban vannak rpm-ek, meg deb fájlok, repositorykkal meg minden szépség. androidon vannak apk fájlok és marketek. IOS-t MacOS-t annyira nem ismerem, de ott is csomaogk vannak.
Windows-ban nem... Minden szoftver úgy települ, hogy a szoftver gyártója készít hozzá egy házilag buherált telepítőszoftvert, mai maga turkál bele a regisztryba, meg a mappaszerkezetbe. Ez talán 95-ben még ,ment, de ma már rettenetesen édeskevés... Persze, az installert már javarészt inkább veszi a cég, vagy használ ingyeneset, de még így is rettenet.
Persze, azóta vannak "msi" fájlok, de azt ugyan ki használja?
Futatható binárisok a telepítők... ami kész rémálom....(vírusszempontból is)
És persze ellehetetleníti egy értelmes jogosultságrendszer felépítését. Van admin, meg nem admin,és kész.
Nézz meg egy Marshmallow-t. Minden szoftver egyesével megadhatod, mit engedélyezel számára. Hozzáfér-e a névjegyekhez, a kamerához, vagy az adataidhoz a memórián... Windowsban lehetetlen. Kompatibilitást megtartna biztosan nem.
Én ettől függetlenül szeretem a Windows ilyen szintű kötetlenségét. Itt legalább sose futok bele olyan problémákba, hogy root-olni kell a rendszert, hogy futtathassak egy Cheat Engine-t :D
Hololens: nem az a baj vele, hogy béta. Hanem az, hogy a Microsoft nem Nintendo. Utóbbi szeret kísérletezgetni. De lássuk be, a Nintendonak annyi pénze van, hogy ha 250 millió dolláros deficitet termelnének évente, akkor is elélnének még 50 évig...
A Hololens egy VR. Csak nem ugyanaz, mint a piac többi rétege.
A többiek ugyanis valódi VR-t készítenek. Ők meg csak kiterjesztett valóságot.
És szerintem az nem lesz eladható. Ugyanolyan embertelen pénzen nem fogsz kevesebbet venni.
Xbox: rétegtermék.
A fenéket rétegtermék. Az Xbox 360 jobban fogyott, mint a Ps3 (egy nagyon picivel)
Más kérdés, hogy a PS4 leanyázta az Xbox One-t... de így is a második legnagyobb játékkonzol a világon.
lehet, hogy rétegtermék, de jó sok milliós rétegről beszélünk :D
NEXUS6: minden leírtál, nincs hozzáfűznivalóm. Pontosan így igaz :D -
#8 Hihetetlen vehemenciával tartanak ki a hibás döntések mellett, a jókat meg meglepően tudják minden folytatás nélkül elvágni.
A részvényesek helyében az egész bandát (értsd vezetőséget) már kibaxtam volna a csába.
Az asztali gépek jelentette biztos piacon kívül még a konzolrészlegük tekinthető életképesnek.
Na de az is hogy!?
Hihetelen, de pontról pontra elkövették azt a világraszóló bénázást, amit a Sony egy generációval korábban, a PS3 kiadásakor elkövetett, amivel majdnem nem csak a PS, de a Sony brand is sülyesztőbe került.
- Konzol helyett, médiacentert csináltak (a PS3 bizonyította, hogy a piac nem vevő a multifunkci gépekre).
- Túlárazott módon olyan árukapcsolt HW-t tukmáltak az emberekre, amit se a júzer se a developer nem akart (Kinect). A gép valós játékteljesítménye azonban a konkurencia mögött elmaradt!
- Gép online működési módjának kizárólagossága.
- Értelmetlen tv funkciók eröltetése. (Ezeket bármelyik okostévé már akkor tudta).
- Használt szoftverek piacának lehetetlenné tétele.
- Backward compatibility hiánya.
- Mindezt egy arrogáns nem a fiatalokat, fiatal felnötteket hanem a tévénéző nagyikat megcélzó reklámkampánnyal fűszerezve.
A dúrva az, hogy az X360 kiadásakor egy hihetetlen frappáns marketing startégiát alkalmaztak, ami az akkori hiányoságok ellenére is sikert csinált a korábbi konzolból.
Szerencsére a fenti tökölődésről idejében, de rengeteg médiabotránnyal övezve váltottak, így aztán a konzolpiacon a jelenlegi generációban sikerült nagynehezen a biztos második helyet stabilizálni (2 versenyzőből).
-
CRMessen #7 Nem az átláthatóságával van a bajom, hanem hogy nem tudom kézreállóra beszervezni az ikonokat, stb. Olyan zsúfolt hatást kelt az egész. Ismétlem: nekem nem áll kézre. -
Skylake #6 Szerintem felsővezetői meetingeken ezt kérdezik egymástól: hogyan tudtuk ennyire elb*szni a piacra vitelt? Miután elb*sztuk a WP7-ét, a 7.8-al és a migration path lezárásával. Miután belekezdtünk a 8-ba, azt pedig kinyírtuk, az UWP-ért, és az One Windows (Everywhere) vízióért! Holott kezdett megkapaszkodni, igaz szerényen, de legalább valamennyire?
A felhasználók akik fizettek a WP rendszerű telefonokért, nem Insiderek, meg bétatesztelők, akiken próbálgatjuk az architecturát egyszer erre, másszor arra rángatni. Igényük tökre egyszerű: pont azt a szoftverkínálatot akarják kapni mint más rendszereken. Ezt kellett volna kiegészíteni. De mivel az MS évtizedek óta azt gondolja, hogy ők mindent jobban tudnak a felhasználóiknál (épp úgy mint az Apple is, csak sz*rul marketingelve), az eredmény nem is lett kétséges.
Ez lett belőle. One Windows, Universal Windows Apps, Windows Everywhere buzzword-ök: nézzük mindezt 56.számú italbolt-ból:
Mobile: gyakorlatilag piaci értelemben releváns módon nincs, nem létezik, hozzámérve akár az iOS-hoz is. Sikerült kinyírni azt a keveset, ami volt!
Tablet, kisebb és nagyobb: halál, mint a mobile.
Desktop: abból élnek, amit három évtizedes bebetonzott piaci pozíciójukból jön. W7 a W alapú oprendszerek döntő többségét uralja - váltás szerintem nem várható ebben a tendenciában 10-re.
Hololens: legszélsőségesebb rétegtermék, bétateszt hajlamú ms-geek-ek, illetve bizonyos vállalatok számára. Nagyon béta még.
Xbox: rétegtermék.
Természetesen most a consumer termékvonalakról beszélek.
-
#5 kuszasag? 5 perc alatt nem lattad at? ;) -
BrockSamson #4 Sok ismerosom hangoztatta, hogy nagyon elegdett a Windowsos telefonjaval, de aztan valahogy mint lecserelte Androidra vagy iOS-re. Erdekes tendencia. -
CRMessen #3 Képtelen vagyok megszokni az Android kuszaságát, almagépre meg nincs kedvem kiadni kétszer annyit. Windows-os telefonom van, és vállalom :) Egyszerűen ez áll kézre. Az viszont bosszant, hogy nagyon kevés használható teljesítményű készülék van a piacon (az is valamilyen Lumia), és a kiegészítők is elég esetlegesek (okosóra, stb.). Ha ezeket sikerülne nekik valahogy felturbózni, egész jó lenne a helyzet. -
CairoJack #2 Kár, hogy Magyarország nincs benne, szerintem itt zuhant a elgnagyobbat. 10-ről 1% alá. Azok alapján amit látok, ami nem reprezentatív, pont ezért lenne jó egy felmérés, hogy lássam mennyit tévedtem.. -
#1 Agresszív módszerekkel nehéz az emberek bizalmát elnyerni!
Maguk alatt vágják a fát.