21
  • dakillada
    #21
    ide is bedobom, sorry, de ehhez mit szoltok, mia váleményetek?
  • AcsMarci
    #20
    Az érdekességeket juli 4.ig be lehetett jelenteni, szóval a te kis faludban azért van 1-2 ember aki tudhatja miért lett az ami, hiszen nem hiszem hogy máshonnan járnak át az emberek pokemonozni hozzátok. Márpedig ahova nem jár az ember, oda nem akar magának létrehozni semmit.
  • AcsMarci
    #19
    Nem a játék miatt mentek oda, lévén a játék nem mutatja, hogy hova menj. Van egy térkép, és ha mászkálsz össze-vissza, ha egy pokemon közelébe érsz, akkor megjelenik a képernyődön. De addig csak az üres térképet látod.
  • heist
    #18
    Az alapötlet nem rossz, de meg fogják unni, pár hónap.
    Emlékszik valaki a farmville-re vagy draw something stb.?
    Hol vannak ezek már?
    A kanyarban sem...
    Hype
  • Ender Wiggin #17
    Elképzelem, hogy a kambodzsai, egyiptomi vagy iráni aknamezőn keresgéli a sok idióta a pokemont...De előre szól a mentőknek.
  • Sir Cryalot
    #16
    Szóval kommerszesítés kellett az AR-nek hogy beinduljon a hiszti, most pedig jöhet herripotter ,meg az erőltetett agybeteg elnevezésekkel dobálózás az utca közepén jee .
  • eto demerzel
    #15
    A jatek az Ingress-re epul. Ha valaki az ingressben csinaltal egy kaput (portal) ugy tudom azt atvette a pokemon is.
  • Tinman #14
    Nálam is megkapta a lehetőséget 15 perc erejéig és teljesen ledöbbentem.

    Egy olyan zöldellő aprócska településen lakom -szerencsére-, melyet egyes térképek nem is jelölnek. Ennek ellenére kapásból 2 db. érdekes pontot hozott fel a 150m-es körzetemben, hozzá fényképet is, és az ezer éve itt lakó, tősgyökeresek is hihetetlennek tartják, hogy ezek a képek/érdekességek, így fent vannak és elérhetők. Egészen elképesztő, hogy a Google-ben rákeresve ezekre az aprócska, jelentéktelen érdekességekre nem dob ki semmit(!), itt meg fullos képpel. DÖBBENET! Fogalmam sincs ezt, hogy a francba tudták így megoldani, honnan ez a sokkolóan részletes adatbázis???
  • Tinman #13
    Valójában te látsz bele többet.

    Nem a lakosságról van szó könyörgöm... nézd meg milyen szekcióban vagy! JÁTÉK!
    Azon belül is létezik egy kategória, amit úgy gondolhatott a cikkíró, hogy nem kell "mindenki" szájába rágni: mobil játék.

    Na ezen belül igaz, hogy a mobilos játékosok döntő hányada, -a nagy többség- ezzel játszik. Egy irodalmi műben is szó szerint érted a hasonlatot, hogy a "nap lebukott a tenger mögé"?
    Ez valóban nem egy irodalmi mű, de egy olyan írás, ahol megengedhető a kötetlenebb, lazább fogalmazás...

    Pontjaidra:

    1. Nagyon komoly kisebbségi komplexusod lehet, ha ebből az ártatlan cikkből ezt szűrted le magadra nézve.
    3. Nem ismerem a cikkírót, de, hogy nem így gondolja arra bármiben mernék fogadni.

    A sajtó jelenleg jól elcsámcsog az egész Pokémon jelenségen, sőt továbbmegyek: ez egy Nintendo marketing része. Nem lepődnék meg azon sem, ha kiderülne, hogy 1-2 kamu Pokémonos cikk mögött a forrás a Nintendo marketingese lenne.

    Tehát nem meglepő, hogy az SG is ír róla és nem azért, hogy te szarul érezd magad, mert te nem játszol vele, hanem azért, hogy az olyanok is kattintsanak, mint amilyen te vagy... mert téged nem érdekel a játék, mégis kattintottál. Tökéletesen bevált a clickbait, érezd magad átverve :-)
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2016.07.17. 09:15:36
  • Cat #12
    PC-re is kiadhatnák már.
  • NEOreg3
    #11
    letöltöttem kíváncsiságból,de fél kilométeres körzetben semmit se generált a "pályára", pedig nem a világ végén lakok
  • gombabácsi
    #10
    több van ebben a mindenkiben... a lakosság mondjuk 0.1%-a játszik pokemonnal. ez nudli a teljes lakossághoz képest. tehát az ilyen cikkek a következőt üzenik:
    1: aki nem játszik ilyen játékokkal, az hülye, semmit se számít, olyan ember aki SEMMIT nem számít.
    2: a többieknek, akik játszanak ilyen játékokkal, viszonylag nagy része játszik pokemonnal.
    3: a cikkíró is a 2-es körbe tartozik és mélyen megveti, lenézi, utálja az 1-es körbe tartozókat, és azt akarja hogy más is így érezzen
    Utoljára szerkesztette: gombabácsi, 2016.07.16. 19:36:50
  • Tinman #9
    Azért nem kicsit ótista', aki nem képes helyén kezelni a címet. Ez egy költői, pontosabban újságírói túlzás... "mindenki a meccset nézte xy időben", az sem azt jelenti, hogy minden egyes ember, aki él és lélegzik, hanem azt, hogy a nézők döntő hányada. Jelenleg is az a helyzet, hogy nagyon nagyon sokan ezt tolják. A legjátszottabb mobilos játék, tehát a mobil játékosok döntő hányada most ezzel tosssza'.

    Egyébként a mindenki, már csak azért sem állja meg a helyét, -hogy én is beálljak az audisták sorába-, mert a szerverek iszonyat túlterheltek, döglődik az egész már lassan 3 napja és ezen csak súlyosbított egyre több helyen érhető el hivatalosan is, többek között már Magyarországon is.
  • pydy
    #8
    Imádom ahogy fikázzák ezt a játékot, de speciel leszarom csak magát minősíti az ilyen ember. Szerintem pont hogy nagyszerű ötlet volt az ingress-t pokemonosítani, így azok a fanok akik a gép elött tespedtek csak is kényszert éreznek arra majd hogy kimozduljanak. Az hogy valaki annyira belemerül hogy valaki lazán kilopja a kezéből a telefont vagy elcsapják az szimplán természetes kiválasztódás (lásd foci meccsek után a zombi szurkoló táborok összeverekednek xD), ami ezelőtt is megvolt, csak most a média jobban felkapja...
  • gombabácsi
    #7
    MINDENKI!!!!!!!!!!!!
    aki nem, az hülye és értéktelen ember!!!!!!!!!!!!
    XD
  • fonak
    #6
    Jó de itt a lényeg, hogy a játékba feledkezve tényleg olyan helyekre mennek be, ahova normális esetben nem tennék. Akkor most nem a játék miatt csinálták? Persze, mobiloztak eddig is járkálva, vezetés közben stb. most ezzel még többen fognak.
    Egyébként tényleg nem rossz ötlet, eddig is volt hasonló (mármint a játékos GPS-pozíciójára építő mobiltelós) játék (pl. Ingress), de most összepárosították a pokemonokkal, amivel már megfertőzték pár generáció lelkét. :)
  • AcsMarci
    #5
    Azért az elég szánalmas, hogy rögtön a játékra fogják a dolgot, hiszen Pest pl. az emberek minimum 1/5-e telefonnal a kezében járkált már eddig is, általában üzenteket írogatva gyakran fülesen zenét hallgatva, úgyhogy még egy fülsüketítően szirénázó mentő elé is képesek kimenni.
    A játék ötlete amúgy nagyon jó, a kivitelezés egyszerű, de legalább sok telefonon elfut majd.
    A helyenkénti rossz közbiztonságról nem ez a játék tehet, az a helyi rendőri erők felelőssége. Ugyanúgy kirabolhatnak telefon nélkül is, vagy csetelve , és be is tévedhetsz ismeretlen helyekre (főleg ha amúgy is ott vagy).
    Ami pedig a játék lényegét illeti, a geocaching rendszerére épül, vagyis kivisz a szabadba. Szerintem inkább ilyen játékokat játszanak a gyerekek/felnőttek, minthogy egy sötét szobában nyomkodják a billentyűzetet vagy valamilyen más beviteli eszközt.
    A geocaching-et rengetegen "játsszák" a világ számos pontján, pedig az lényegében csak annyi, hogy megkeresel egy fontosabb ponton (értsd:műemlék,kilátó,szobor,hegycsúcs,stb.) elrejtett ládát (ehhez van egy komplett térkép a neten), amihez van pár jel, és egy gps koordináta, a benne található papírra felírod a neved,leírod róla a kódot, és feltöltöd a weboldalán a profilodba. Persze ehhez lényegesen pontosabb gps ajánlott/kell mint ami az átlagos telefonokban, vagy GPS készülékekben megtalálható.
  • BladeW
    #4
    Mindenki Pokémon Go-val játszik...

    Hazugság. Én például nem játszom vele.
  • frensys23
    #3
    Hát én rohadtul nem játszok ilyen szarral, nem érdekel de ismerőseimet, munkatársaimat, és párom is hidegen hagyja, meghagyom az idióta agyhalottaknak, sok barom, nyomkodjátok csak droidok a telefont az utcán mégjobban meg mindenfelé, elkorcsosult szar világ pfféj..
  • Baker1
    #2
    Én speciel nem játszok vele, mert teljesen hidegen hagy ez az óvodásoknak való gagyi játék.
  • Szefmester
    #1
    Az AR és a viszonylagos egyszerűség, és ismertség miatt lett ekkora felhajtás a játék miatt. Bár voltak már régebben AR játékok, de jobbára nem telefonokra, így nem volt lehetősége mindenkinek játszani velük, valamint azok fizetősek is voltak, így aki nem volt HC rajongó az nem biztos hogy megvette volna, ingyen viszont jó móka alapon letöltötték.