1
  • kvp
    #1
    Szoval nehany autogyarto akik megvettek a Nokia maps szolgaltatast, kereszul lobbizzak azt mint uj altalanos europai szabvanyt. Ami persze nem erheto el nyilt formaban, csak az emlitett szovetseg tagjakent. Persze mindezt ugy, hogy pl. a Google fele tenyleg nyilt API-kat figyelmen kivul hagytak.

    A cikk masik resze keveri az ericsson uj radios fejleszteseit a cikk elso feleben levo, barmilyen netkapcsolattal (akar 1G-vel is) mukodo Nokia maps-es rendszerrel. A ket fejlesztes fuggetlen egymastol.

    ps: A massive mimo beam forming az gyakorlatilag egy phased array, azaz elektronikusan iranyitott sugar, ami lehetove teszi az iranyitott pont-pont kapcsolat ket adovevo kozott, raadasul ugy hogy mozgo jarmu eseten kovetik egymast. Ennek jelenleg leggyakoribb hasznalata a phased array radar technologia vadaszrepulokon, bar ott nem az adatkommunikacio a lenyeg. A megoldas mellekhatasa, hogy a bazisallomas pontos terkepet tud epiteni minden jarmu helyerol es haladasi iranyarol/sebessegerol. Tehat a gyors net melle, pontos helyzetadatokat is biztosit.