19
 • Tetsuo
  #19
  Az tény, hogy centralizálódik a hatalom - úgymond -, pl. a földvásárlások által kialakult nagybirtokokkal, a "haverok" üzletének előnybe hozásával, de ez legalább magyar marad, nem úgy mint a globális zsidó maffia harácsolása nyomán, bármely országban "liberális demokráciát" hirdetve.
  Orbán minimális hűbéri rendszere nem jó, de még mindig jobb, mint az addigi magyarországi, demokratikusnak hazudott viszonyok. Persze látszik az is, hogy Orbán is csak alattvalója az említett zsidó maffiának, mint mindenki akit ismerünk a politikában - sajnos.
 • ostoros
  #18
  Kálmán Szolga egy vicc.12 percnél majd szétrobbant a feje.
 • Kikikirly1991
  #17
  Én csak annyit fűznék hozzá hogy ha tényleg elloptak minden földet,hol vannak a gazdák?nem hallom hogy tüntetnének...Pedig ha valakiket, őket aztán nem kell félteni.
  Utoljára szerkesztette: Kikikirly1991, 2016.06.23. 07:55:59
 • Kikikirly1991
  #16
  Egyetértek.Tegnap néztem az ATV-n Csepreghy Nándor Kálmán Olga Egyenes beszédet, a felcsúti kisvasútról.Én nem tudom hogy van e köze ahhoz hogy a miniszter elnök ott született,de a műsorban elég hitelesen érvelt Csepreghy,Olga meg inkább erőlködött.Jogosan tette fel a kérdést,hogy azért mert Orbán ott született ne fejleszsszük turisztikailag,holott adottságai miatt érdemes.Az is kiderűlt az interjúbol hogy az Átlátszó pont.hu és minden más újság ugyanazt vette át,hatalmas baromságot írt meg arról hogy hazudtunk az uniónak(ezt nem elnézték,szándékos hazugság).Hogy menne 2500 kötőjel 7000 ember naponta kisvasúton de ki is derül egyértelműen hogy ők az egész vonalnak a forgalmát állították be a felcsúti szakaszra és ezt hazudtuk az uniónak.Unióba se hülyék ülnek hiába akarna ilyet hazudni a kormány józan paraszti ésszel se reális a 2000-7000-res forgalom naponta 4 kocsiból álló kisvasúton.Újabb fekete pont a média függetlenségre.Akit érdekel itt megtekintheti:
  https://www.youtube.com/watch?v=RLjm46O1-o8
  Utoljára szerkesztette: Kikikirly1991, 2016.06.23. 07:50:45
 • Tetsuo
  #15
  Egyszerűen vak vagy. Nyeled a fősodratú propagandát ezerrel. Az ilyen embereknek hiábalvaló megmagyarázni a helyzetet.
 • errorista
  #14
  Ok.
 • ostoros
  #13
  Ezt sulykolja a sajtó a fejekbe. Csak ez nincs így szerencsére.
 • errorista
  #11
  " Természetesen a Nyugat politikusai ugyanúgy, pontosabban még inkább korruptak, mint hazánkéi. Ezt persze nem hogy a magyarok, de az ottélők többsége sem látja. "

  Faszt. Legalábbis a centralizáltságot tekintve a fidesz messze túlnő bármit nyugatra. Övék az összes föld, bank (szép lassan); a teljes jogszolgáltatás, kezdve a jogalkotástól a bíróságon és az ügyészségen át egészen a rendőrségig.
  Rengeteg bizonyíték van ellenük, és mind félre van lökve. A Vida, a Matolcsy, a Questorosok szabadlábon.

  Övék az összes TV, az összes rádió, az összes plakát, állami propaganda folyik, ha a csapból nem is, a vízszámlából mindenképp.
  Az általános és középiskolai tankönyveket betiltották (a meglevő, több éve piacon levőket, tudod. Nem nem Támogatják, nem megTűrik, hanem konkrétan beTiltották), az órákat mesterségesen puffasztják olyanokkal, mint hogy tornaóra terem nélkül :o

  A "ki korruptabb versenyben" -ban a többiek ott tartanak hogy az egyik vagy másik gyógyszergyártótól fogad el több kenőpénzt, nálunk meg ott, hogy saját magukkal tömnek ki mindent, bárki aki nem hódol be nekik azt leváltják (állami szervek, médiák), és tudatosan építkeznek a jövőre.

  (és akkor nem írtam a konkrét esetekről, hogy mi mennyiből (1000 milliárd túl- illetve alulszámlázást biztos össze tudsz szedni te is), vagy akár hogy milyen KKV-kat lehetetlenítettek el a helyi szervek (polgi, rendőrség, NAV)).

  Ilyen máshol nincs, nyugatra legalábbis.
 • Tetsuo
  #10
  Természetesen a Nyugat politikusai ugyanúgy, pontosabban még inkább korruptak, mint hazánkéi. Ezt persze nem hogy a magyarok, de az ottélők többsége sem látja.
 • Tetsuo
  #9
  A briteknek elnéznek egy csomó mindent, ráadásul most a "fenyegető" Brexit miatt még inkább azt csinálnak, amit akarnak.
 • Kikikirly1991
  #8
  Szerintem naivitás azt gondolni hogy a politikusok azért csinálják ezt hogy a saját országuknak jót tegyenek(ha kevesebb adót is fizetnek de sok cég megy oda,így is jobban járnak adóbevétel szempontjából).Ez kökemény Lobby,Pénzért egyeznek meg ezekkel a cégekkel.Ez pedig korrupció.Nevetséges hogy a politikusokat akkor sem tartoztatják le vagy indítanak nyomozást ha egyértelműen/megalapozott a bűnösségük.Jó példa a Clintin alapítványok fegyverszállítási balhéja:
  http://magyarhirlap.hu/cikk/26081/Clintonek_gyanus_fegyverszallitasai

  Úgy szól a törvény hogy a politikus kampányát nem támogathatják azok az országok akiknek fegyvert szállítanak,a külső befolyásolás elkerülése végett.De az illető politikus alapítványát már igen.Nevetséges.És ez a nő az egyik esélyes elnökjelölt.És persze a sajtó is független...Ahogyan nálunk is az volt a 2006-os választások idején.Hogy fordulhatott az elő hogy az emberek nem tudtak arról mekkora pácban van az ország?Sajtónak kellett volna tájékoztatnia az embereket.Az akkori minieszterelnöki vitán ki is derült hogy a pénzügyminisztérium nem hozta nyilvánosságra a negyedéves pénzügyi eredményeket,amiből kiderülhetett volna hogy megszorításokra lesz szükség(de legalább nem kamuztak meg is mondták azért nem hozzák nyilvánosságra hogy ne befolyásolja a választást,hát nem tudom minek kéne befolyásolnia a szavazókat ha nem ennek).De erről se ejtettek sok szót. Elnézést mindenkitől nem a mostani politikába akarok belemenni,a sajtó korrupt mivoltára igyekszem rámutatni.

  Utoljára szerkesztette: Kikikirly1991, 2016.06.22. 13:18:19
 • Sippie
  #7
  Ez nem ütközik az EU alapelveibe? (csak mert minket mindenért hajlamosak megrángatni, hogy ezt nem szabad, azt nem szabad)
 • M2 #6
  Milyen kompenzálás? Korrigálást írtam. Kicsit más.
  Milyen három jelző? Az a kettő?

  Nincs baj, alsó tagozatban még elmegy.
 • Tetsuo
  #5
  Természetesen lehet úgy, hogy felszámoljuk az egészet.
 • SupraMKIII
  #4
  Annyi vicc jutott eszembe, nem is tudom, melyiket válasszam: Vannak egyenlők, meg az egyenlőbbek. Sötét szürkék balra, világos szürkék jobbra. Stb.

  Gusztustalan az egész.
 • SupraMKIII
  #3
  Igen, tényleg remekül kompenzálva vannak. Ez már maga a Szép Új Világ.
  (az előző mondatban szereplő három jelzőből csak egy választható - természetesen a megfelelő jutalék befizetése után (mivel kapitalizmus))
  Utoljára szerkesztette: SupraMKIII, 2016.06.22. 09:35:29
 • M2 #2
  De a kapitalizmusban legalább látszanak a rendszerhibák, így lehet őket a korrigálni...
 • gombabácsi
  #1
  tisztességes, egészséges kapitalista verseny :D