20
-
#20 Most írtuk le sokadszor, hogy de, hivatalosan sci-fi. -
#19 A Stracraft mióta nem sci-fi? A térugrás nem sci-fi? Tudományos fantázia? A klónozott zergek nem sci-fi? Nem tudományos fikció? :DDD Jól van nincs több kérdésem. Mellesleg a Starcraft elsősorban stratégia de egy tudományos fikcióra épül.....térugrás...klónozás...idegen faj...Ez az űrfantasy is valami újkeletű baromság, amit az "agyasok" a Hülyék paradicsomában kitaláltak. Mi az az űrfantasy? Hát amiben van űr meg fantasy. És mi az az űr, és mi benne a fantasy? Hát az űrfantasy LOOOOOOL. -
#18 Én sci-finek azt hívom, amiben van valami tudomány (legyen az természettudomány - hard sci-fi) vagy bölcsészettudomány (soft sci-fi - pl. filozófiai boncolgatás), és nem csak "skin"-ként/"theme"-ként használják a futurisztikus környezetet, tehát a sci-fi-ből gyakorlatilag csak a fiction marad. Szerintem sci-fi-nek pl. Asimov, Clarke, Lem, P .K. Dick műveit lehet nevezni.
De, mint kiderült, az "űrfantasy-t" - hivatalos nevén űroperát, vagy egyes esetekben "űrszappanoperát" :D - is a sci-fi egyik altípusába sorolják, ezért az is sci-fi, és igaza van, akinek nem tetszik az, hogy egyesek pl. a StarCraftot nem sci-fi műfajba sorolják.
Mondjuk én nem degradáló jelleggel írtam, hogy nem sci-fi, hanem inkább fantasy. Szeretem a fantasy-t és a StarCraftot is. Egyszerűen csak máshova sorolom be.
Utoljára szerkesztette: wraithLord, 2016.06.13. 09:35:41 -
#17 mert mi a sci-fi te szerencsétlen, kezd elegem lenni ebből a sok túl okos filmesztétából -
#16 De legalább azt eltaláltam, hogy a Star Wars és a W40k is ebbe a kategóriába tartozik. (Mondjuk utóbbit nem volt nehéz kitalálni... :D) -
Ender Wiggin #15 Definíció szerint űropera, ami a sci-fi legitim vállfaja. Mondtam, hogy olvassatok utána...:-D
"A klasszikus űropera nagyszabású, sok szereplőt mozgató, jórészt a világűrben zajló, egész bolygórendszereket, csillagrendszereket vagy galaxisokat átfogó kalandos történet, amelyet egzotikus űrjárművek, varázslatos technikák, szinte elképzelhetetlenül pusztító szembenálló erők és fegyverek, valamint gyakran idegen lények színesítenek."
Ugyanakkor a Blizzard saját definíciója szerint az SC "military sci-fi".
De, hogy ne térjünk el a tárgytól, rajongóként én n em szeretném, hogy valaha megfilmesítsék. Vagy legalábbis ne úgy, hogy az ismert karatereket használják... -
#14 Igen, a StarCraft inkább "űrfantasy", mint pl. a Star Wars. Vagy ha a játékoknál szeretnénk maradni, akkor a Warhammer 40k. -
gombabácsi #13 nem keverem a warcrafttal
attól még nem lesz scifi semmi hogy az űrben repkednek, űrhajónak nevezett valamikkel. attól se hogy idegen galaxisban játszódik. meg attól se ha háború van benne. -
Hoz_Hun #12 Talán azért mert egy idegen galaxisban játszódó tőbb bolygót és idegen fajt felölelő háborúról szóló űrmese.
Gondolom kevered a WarCraftal. A StarCtarf az ízig vérig sci-fi!
Wikipédia első mondata: "StarCraft is a military science fiction real-time strategy video game developed and published by Blizzard Entertainment..." -
Ender Wiggin #11 Olvasd el, hogy mit a kifejezés definíciója. Abból kiderül, hogy mitől. -
gombabácsi #10 a starcraft mitől scifi? -
#9 "Nem sok film esetében fordul elő, hogy az amerikai bevételeket lepipálják a kínaiak "
Dehogynem: http://www.boxofficemojo.com/intl/china/yearly/ 500 millió dollár bevétel a mermaidnál, elég durva szám... -
zetortraktor #8 "ezen azért szerintem jól el lehetne beszélgetni.... "
Tudod, hogy mit jelent az, hogy tudatos? És itt ne keverd bele azt, hogy tetszett-e neked. De beszélgessünk. Illetve minek beszélgetni, ha te is megnézted ezeket a filmeket?
A tudatosság abból áll, hogy az ember tudja, mit akar nézni, de nem minden áron nézi meg, és főleg jónak tartott filmre megy el. A szuperhősfilmek szinte kivétel nélkül jó kritikákat kapnak, a Mad Max 4 meg pláne hatalmas kedvenc volt. Pont az a tudatosság, hogy ezek sikeresek voltak Amerikában - és sikeresek máshol is. (Az irreleváns, hogy mit gondolsz ezekről.)
Viszont vannak olyan filmek, mint például a Transformers-sorozat epizódjai Amerikában egyre sikertelenebbek, Európában viszont egyre sikeresebbek. De sok folytatásfilm vagy látványfilm ebbe a csoportba tartozik.
Nyilván kivétel mindig van, de az azért elég látványos, hogy egy szar kritikákat kapó Nagyfater elszabadul Amerikában bukott, itthon az év legsikeresebb filmje.
Utoljára szerkesztette: zetortraktor, 2016.06.10. 10:10:48 -
Ender Wiggin #7 Egyszer majd a sok bukás után talán leállnak a játékfeldolgozásokkal. (remélem). -
BrockSamson #6 Kevered az igenyest a tudatossal. -
lammaer #5 "de az amerikaik mindig is tudatosabb mozizók voltak"
Hát, ezen azért szerintem jól el lehetne beszélgetni.... a sok szuperhősös szutyok film sikerét nézve... mad max4 mint blockbuster... stb.... -
zetortraktor #4 Persze, mert nyilván egy 160 milliós filmet folytatnának 60-70 millió dolláros amerikai összbevétel mellett.
Egyébként tényleg érdekes, hogy Amerikában nagy bukás lesz anyagilag, de az amerikaik mindig is tudatosabb mozizók voltak, mint az európaiak vagy a kínaiak. Sok Wow-rajongó a világkörül mindenképp megnézi a filmet, viszont az amerikaikat nem lehet csak úgy a címmel becsábítani. Ha közel sem tűnik olyan jónak a film, akkor várnak vele, míg Netflixen láthatják. -
#3 nem kell menteni, csak valamelyik névtelen sg cikkíró megint kitett magáért :) -
Hoz_Hun #2 Most nézem, Rotten Tomatoes 22%, IMDB 7,8. Hát ez nem valami fényes.
Nem mostanában fogok beülni megnézni a filmet. -
Hoz_Hun #1 Na mi az? A WarCraft mozifilmet "menteni" kell? Ekkora WoW tábor meg hájp mellett?
Mondjuk engem totál hidegen hagy, nem rajongok a WarCraft világért, sőt a sztoriját is elég bugyutának találom (már amit ismerek belőle).
Ellenben egy StarCraftnak marhára örülnék. Véleményem szerint ráadásul egy Sci-fi populárisabb egy fantasy-nál.