A kínai fanatikusok menthetik meg a Warcraft-mozifilmet
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az a gyanús, ami nem gyanús!
De, mint kiderült, az "űrfantasy-t" - hivatalos nevén űroperát, vagy egyes esetekben "űrszappanoperát" 😄 - is a sci-fi egyik altípusába sorolják, ezért az is sci-fi, és igaza van, akinek nem tetszik az, hogy egyesek pl. a StarCraftot nem sci-fi műfajba sorolják.
Mondjuk én nem degradáló jelleggel írtam, hogy nem sci-fi, hanem inkább fantasy. Szeretem a fantasy-t és a StarCraftot is. Egyszerűen csak máshova sorolom be.
Utoljára szerkesztette: wraithLord, 2016.06.13. 09:35:41
Az a gyanús, ami nem gyanús!
"A klasszikus űropera nagyszabású, sok szereplőt mozgató, jórészt a világűrben zajló, egész bolygórendszereket, csillagrendszereket vagy galaxisokat átfogó kalandos történet, amelyet egzotikus űrjárművek, varázslatos technikák, szinte elképzelhetetlenül pusztító szembenálló erők és fegyverek, valamint gyakran idegen lények színesítenek."
Ugyanakkor a Blizzard saját definíciója szerint az SC "military sci-fi".
De, hogy ne térjünk el a tárgytól, rajongóként én n em szeretném, hogy valaha megfilmesítsék. Vagy legalábbis ne úgy, hogy az ismert karatereket használják...
Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams
attól még nem lesz scifi semmi hogy az űrben repkednek, űrhajónak nevezett valamikkel. attól se hogy idegen galaxisban játszódik. meg attól se ha háború van benne.
Gondolom kevered a WarCraftal. A StarCtarf az ízig vérig sci-fi!
Wikipédia első mondata: "StarCraft is a military science fiction real-time strategy video game developed and published by Blizzard Entertainment..."
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams
Dehogynem: http://www.boxofficemojo.com/intl/china/yearly/ 500 millió dollár bevétel a mermaidnál, elég durva szám...
A
Tudod, hogy mit jelent az, hogy tudatos? És itt ne keverd bele azt, hogy tetszett-e neked. De beszélgessünk. Illetve minek beszélgetni, ha te is megnézted ezeket a filmeket?
A tudatosság abból áll, hogy az ember tudja, mit akar nézni, de nem minden áron nézi meg, és főleg jónak tartott filmre megy el. A szuperhősfilmek szinte kivétel nélkül jó kritikákat kapnak, a Mad Max 4 meg pláne hatalmas kedvenc volt. Pont az a tudatosság, hogy ezek sikeresek voltak Amerikában - és sikeresek máshol is. (Az irreleváns, hogy mit gondolsz ezekről.)
Viszont vannak olyan filmek, mint például a Transformers-sorozat epizódjai Amerikában egyre sikertelenebbek, Európában viszont egyre sikeresebbek. De sok folytatásfilm vagy látványfilm ebbe a csoportba tartozik.
Nyilván kivétel mindig van, de az azért elég látványos, hogy egy szar kritikákat kapó Nagyfater elszabadul Amerikában bukott, itthon az év legsikeresebb filmje.
Utoljára szerkesztette: zetortraktor, 2016.06.10. 10:10:48
Hát, ezen azért szerintem jól el lehetne beszélgetni.... a sok szuperhősös szutyok film sikerét nézve... mad max4 mint blockbuster... stb....
Egyébként tényleg érdekes, hogy Amerikában nagy bukás lesz anyagilag, de az amerikaik mindig is tudatosabb mozizók voltak, mint az európaiak vagy a kínaiak. Sok Wow-rajongó a világkörül mindenképp megnézi a filmet, viszont az amerikaikat nem lehet csak úgy a címmel becsábítani. Ha közel sem tűnik olyan jónak a film, akkor várnak vele, míg Netflixen láthatják.
Nem mostanában fogok beülni megnézni a filmet.
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
Mondjuk engem totál hidegen hagy, nem rajongok a WarCraft világért, sőt a sztoriját is elég bugyutának találom (már amit ismerek belőle).
Ellenben egy StarCraftnak marhára örülnék. Véleményem szerint ráadásul egy Sci-fi populárisabb egy fantasy-nál.