A kínai fanatikusok menthetik meg a Warcraft-mozifilmet

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

wraithLord
Most írtuk le sokadszor, hogy de, hivatalosan sci-fi.
Lópikula
A Stracraft mióta nem sci-fi? A térugrás nem sci-fi? Tudományos fantázia? A klónozott zergek nem sci-fi? Nem tudományos fikció? 😄DD Jól van nincs több kérdésem. Mellesleg a Starcraft elsősorban stratégia de egy tudományos fikcióra épül.....térugrás...klónozás...idegen faj...Ez az űrfantasy is valami újkeletű baromság, amit az "agyasok" a Hülyék paradicsomában kitaláltak. Mi az az űrfantasy? Hát amiben van űr meg fantasy. És mi az az űr, és mi benne a fantasy? Hát az űrfantasy LOOOOOOL.

Az a gyanús, ami nem gyanús!

wraithLord
Én sci-finek azt hívom, amiben van valami tudomány (legyen az természettudomány - hard sci-fi) vagy bölcsészettudomány (soft sci-fi - pl. filozófiai boncolgatás), és nem csak "skin"-ként/"theme"-ként használják a futurisztikus környezetet, tehát a sci-fi-ből gyakorlatilag csak a fiction marad. Szerintem sci-fi-nek pl. Asimov, Clarke, Lem, P .K. Dick műveit lehet nevezni.
De, mint kiderült, az "űrfantasy-t" - hivatalos nevén űroperát, vagy egyes esetekben "űrszappanoperát" 😄 - is a sci-fi egyik altípusába sorolják, ezért az is sci-fi, és igaza van, akinek nem tetszik az, hogy egyesek pl. a StarCraftot nem sci-fi műfajba sorolják.

Mondjuk én nem degradáló jelleggel írtam, hogy nem sci-fi, hanem inkább fantasy. Szeretem a fantasy-t és a StarCraftot is. Egyszerűen csak máshova sorolom be.
Utoljára szerkesztette: wraithLord, 2016.06.13. 09:35:41
Lópikula
mert mi a sci-fi te szerencsétlen, kezd elegem lenni ebből a sok túl okos filmesztétából

Az a gyanús, ami nem gyanús!

wraithLord
De legalább azt eltaláltam, hogy a Star Wars és a W40k is ebbe a kategóriába tartozik. (Mondjuk utóbbit nem volt nehéz kitalálni... 😄)
Definíció szerint űropera, ami a sci-fi legitim vállfaja. Mondtam, hogy olvassatok utána...:-D

"A klasszikus űropera nagyszabású, sok szereplőt mozgató, jórészt a világűrben zajló, egész bolygórendszereket, csillagrendszereket vagy galaxisokat átfogó kalandos történet, amelyet egzotikus űrjárművek, varázslatos technikák, szinte elképzelhetetlenül pusztító szembenálló erők és fegyverek, valamint gyakran idegen lények színesítenek."

Ugyanakkor a Blizzard saját definíciója szerint az SC "military sci-fi".

De, hogy ne térjünk el a tárgytól, rajongóként én n em szeretném, hogy valaha megfilmesítsék. Vagy legalábbis ne úgy, hogy az ismert karatereket használják...

Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams

wraithLord
Igen, a StarCraft inkább "űrfantasy", mint pl. a Star Wars. Vagy ha a játékoknál szeretnénk maradni, akkor a Warhammer 40k.
nem keverem a warcrafttal

attól még nem lesz scifi semmi hogy az űrben repkednek, űrhajónak nevezett valamikkel. attól se hogy idegen galaxisban játszódik. meg attól se ha háború van benne.

Talán azért mert egy idegen galaxisban játszódó tőbb bolygót és idegen fajt felölelő háborúról szóló űrmese.

Gondolom kevered a WarCraftal. A StarCtarf az ízig vérig sci-fi!

Wikipédia első mondata: "StarCraft is a military science fiction real-time strategy video game developed and published by Blizzard Entertainment..."

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Olvasd el, hogy mit a kifejezés definíciója. Abból kiderül, hogy mitől.

Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams

a starcraft mitől scifi?

zola2000
"Nem sok film esetében fordul elő, hogy az amerikai bevételeket lepipálják a kínaiak "

Dehogynem: http://www.boxofficemojo.com/intl/china/yearly/ 500 millió dollár bevétel a mermaidnál, elég durva szám...

A

"ezen azért szerintem jól el lehetne beszélgetni.... "

Tudod, hogy mit jelent az, hogy tudatos? És itt ne keverd bele azt, hogy tetszett-e neked. De beszélgessünk. Illetve minek beszélgetni, ha te is megnézted ezeket a filmeket?

A tudatosság abból áll, hogy az ember tudja, mit akar nézni, de nem minden áron nézi meg, és főleg jónak tartott filmre megy el. A szuperhősfilmek szinte kivétel nélkül jó kritikákat kapnak, a Mad Max 4 meg pláne hatalmas kedvenc volt. Pont az a tudatosság, hogy ezek sikeresek voltak Amerikában - és sikeresek máshol is. (Az irreleváns, hogy mit gondolsz ezekről.)

Viszont vannak olyan filmek, mint például a Transformers-sorozat epizódjai Amerikában egyre sikertelenebbek, Európában viszont egyre sikeresebbek. De sok folytatásfilm vagy látványfilm ebbe a csoportba tartozik.

Nyilván kivétel mindig van, de az azért elég látványos, hogy egy szar kritikákat kapó Nagyfater elszabadul Amerikában bukott, itthon az év legsikeresebb filmje.
Utoljára szerkesztette: zetortraktor, 2016.06.10. 10:10:48
Egyszer majd a sok bukás után talán leállnak a játékfeldolgozásokkal. (remélem).

Kevered az igenyest a tudatossal.
"de az amerikaik mindig is tudatosabb mozizók voltak"

Hát, ezen azért szerintem jól el lehetne beszélgetni.... a sok szuperhősös szutyok film sikerét nézve... mad max4 mint blockbuster... stb....

Persze, mert nyilván egy 160 milliós filmet folytatnának 60-70 millió dolláros amerikai összbevétel mellett.

Egyébként tényleg érdekes, hogy Amerikában nagy bukás lesz anyagilag, de az amerikaik mindig is tudatosabb mozizók voltak, mint az európaiak vagy a kínaiak. Sok Wow-rajongó a világkörül mindenképp megnézi a filmet, viszont az amerikaikat nem lehet csak úgy a címmel becsábítani. Ha közel sem tűnik olyan jónak a film, akkor várnak vele, míg Netflixen láthatják.
tigeroo
nem kell menteni, csak valamelyik névtelen sg cikkíró megint kitett magáért 😊
Most nézem, Rotten Tomatoes 22%, IMDB 7,8. Hát ez nem valami fényes.
Nem mostanában fogok beülni megnézni a filmet.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Na mi az? A WarCraft mozifilmet "menteni" kell? Ekkora WoW tábor meg hájp mellett?
Mondjuk engem totál hidegen hagy, nem rajongok a WarCraft világért, sőt a sztoriját is elég bugyutának találom (már amit ismerek belőle).

Ellenben egy StarCraftnak marhára örülnék. Véleményem szerint ráadásul egy Sci-fi populárisabb egy fantasy-nál.