A kihangosított mobiltelefon is elvonja a sofőr figyelmét
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amit irtal szerintem te sem hiszed el.... Plane ha az utas olvas kozben, vagy mar bocsanat latas serult, vagy gyerek pl Ő nagyon erti a szituaciokat....
Ez egy baromsag.... Ennyi erovel mindenkinek egyedul kellene utazni az autoban es mindent be kellene tuiltani amit a sofor csinal a vezetesen kivul. pl radio, beszelget az utasokal stb....
Ennyi erolvel barmelyik munkaban folyo tevekenysegben bele lehetne kotni, hogy mi kit zavar az adott folyamatban....
Valaki megint unatkozik....
Utoljára szerkesztette: bmw, 2016.07.31. 11:54:56
Ez egy baromsag.... Ennyi erovel mindenkinek egyedul kellene utazni az autoban es mindent be kellene tuiltani amit a sofor csinal a vezetesen kivul. pl radio, beszelget az utasokal stb....
Ennyi erolvel barmelyik munkaban folyo tevekenysegben bele lehetne kotni, hogy mi kit zavar az adott folyamatban....
Valaki megint unatkozik....
Utoljára szerkesztette: bmw, 2016.07.31. 11:54:56
A különbség az utassal való beszélgetésnél az, hogy az utas ott ül a kocsiban, látja mi történik az úton, ennek megfelelő a beszélgetés ritmusa. Pl. ha látja, hogy a vezetőnek épp foglalkoznia kell valami szituációval, nem pofázik. Vagy pofázik, de akkor is más, mint a telefonálás, na... a telefon másik végén lévő meg nem tudja miért van szünet a válasz előtt stb.
Várjuk meg a másik mérvadó jelentést a japán (tokiói) kutatóktól is, én azt mondom!
60 embert vizsgáltak meg. Kérdem én, hányan is vezetnek egy napon átlagosan a világban? Több millióan. Több tízmillióan. Namost akkor ez a 60 emberböl álló tanulmány lenne mérvadó? Ne röhögtessenek. A brit tudósoknak rengeteg idejük lehet. Majd ha, több ezer embert vizsgáltak ugyanolyan körülmények között és akkor is ezt az eredményt kapjuk, akkor majd elhiszem, hogy zavar valakit a kihangosított telefon.
Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10
Szóval ha valami másra figyelek mint amire előtte figyeltem, akkor nem figyelek már annyira az előzőre?.... Érdekeeees.
"angliai Sussex-i Egyetem kutatói" ezek akkor britt tudósok, ugye?
Szerintem az autónak koncentráció tesztet kéne végrehajtania indulás előtt - könnyen lehet, hogy én feleannyira sem tudok figyelni mert egyszerűen zaklatott vagyok épp, mint valaki más, aki telefonál.
De ez is csak fél megoldás - tiltsuk be az autókat, illetve a vezetést úgy általában! Nem garantálható, hogy mindenki folyamatosan egyforma módon fókuszál, így inkább ne is legyen!
Vagy ne vegyünk át áltudományos ostobaságokat folyamatosan.
"angliai Sussex-i Egyetem kutatói" ezek akkor britt tudósok, ugye?
Szerintem az autónak koncentráció tesztet kéne végrehajtania indulás előtt - könnyen lehet, hogy én feleannyira sem tudok figyelni mert egyszerűen zaklatott vagyok épp, mint valaki más, aki telefonál.
De ez is csak fél megoldás - tiltsuk be az autókat, illetve a vezetést úgy általában! Nem garantálható, hogy mindenki folyamatosan egyforma módon fókuszál, így inkább ne is legyen!
Vagy ne vegyünk át áltudományos ostobaságokat folyamatosan.
Akkor az utasok is fogják be, gondolom...
Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams