18
  • CairoJack
    #18
    "Mint ahogy a cikk is írja ! : csakis azok használjanak Win10-et ahol előretelepített van , mert az már eleve egy optimalizálz verzió és ennyi ."
    Nekem gyári Win 10 van az ultrabook-omon, és folyamatosan gondok vannak vele, TOTÁL bugos, fos az egész. És ha még csak az én gépemen lenne ez a gond, de ugyan ezek a bugok teljesen más ultrabook-okon is előjönnek, illetve Win-es tableteken is. Kollégák is ki vannak borulva.
    A nagy update után volt, akinek zsinórban 6-szor fagyott le a gépe 2 óra alatt, az IT egy órát műtötte, majd megint lefagyott. Az ex kolléga belerúgott a gépbe is felmondott (az igazsághoz hozzá tartozik, hogy vannak nagyobb gondok is a cégnél, ez már csak az utolsó csepp volt azon pohárban... de akkor is, haláli jelenet volt).

    A Windows 10 totál csőd.
  • NAGYmenET
    #17
    NEM csak a Samsungnál van hiba , van ahol jóval több , csak megkell látni ... persze aki nemakarja az nem is fogja . Inkább szenved vele és tolja azaz engedi rá a 2évesnél idősebb konfigokra és aztán csodálkoznak mitől is haldoklik a vadás új Winfos10.
    Semmi gondom nincs a Win7 X64 Professional Samu gépemmel . Tökéletesen megy minden .
    ennyi

    Mint ahogy a cikk is írja ! : csakis azok használjanak Win10-et ahol előretelepített van , mert az már eleve egy optimalizálz verzió és ennyi .

    Nem kell rinyálni feleslegesen , csak elkell fogadni a normális jó tanácsokat és akkor nem ér meglepetés.
    Pár figyelmetlen okostojás figyelmébe :
    Nem telefonokról van itt szó , hogy Androidot belekeverje pár TROLL !
  • vato loco
    #16
    Jó hülye a Samu. Nekik csak azért szar mert nem az övék, inkább az androidos telókra terelnék a népet. De az csak egy telefon, nem konkurrencia egy számítógépnek, ezért felesleges próbálkozás.
  • yamato41
    #15
    A Samunak inkább jól meg kellene írnia a saját szoftvereit, mint másra adni az utat. Nekem van egy Samu laptopom, upgrade-ben ment fel rá a W10. Semmi gond nem volt az oprendszerrel, csak a Samu saját szoftvereivel.
    Tehát a közlemény helyesen:
    "A Samsung nem ajánlja a Windows 10-re váltást, mert nem csinálta meg rendesen a saját szoftvereit, hogy azok rendesen használhatóak legyenek W10 alatt, miközben a hardver tökéletesen alkalmas lenne a modernebb, a hardvert jobban kihasználó oprendszer futtatására."
  • takysoft
    #14
    Evidens. Minden laptopot, mikor megvásárolod, akkor van hozzá egy operációs rendszer, amihez ajánlják/ adnak mellé. Ezt fogják supportálni, újabbakat nem.
    Így az az újabb Windowst csak majd a későbbi laptophoz ajánlják, ami ugye később jelent meg, mint a w10.

    Erre jött az MS ingyenes frissítési dolga. Miszerint ugye bármelyik gépet lehet frissíteni, ha a hardverkövetelmény megvan.

    Na most ez az esetek 95%-ában remekül működik is. (bár véleményem szerint a clean win10 install sokkal praktikusabb dolog)

    Minden szoftver, ami fut Vista, Win7 vagy Win8 alatt, az fut Win10 alatt is. Ez ténykérdés.
    Kivéve 1 apróságot... a drivereket. Azoknak is amúgy a java része. Ha valami nem túl specifikus, akkor elviszi, pl nyomtatódriver.

    Sőt, még Windows XP-s drivereket is támogat elvileg... de az már nagyon elvi kérdés... mert eleve ki készített már 64 bites XP drivereket valaha bármihez is? :D (32 bites driver meg eleve nem megy a 64 bites gépen)

    Ettől függetlenül nekem jó tapasztalataim vannak a Win10-zel. Minden gépen, laptopon megtalálta a drivereket, amik nekem kellettek. Ha meg nem, akkor relative gyorsan le lehetett tölteni a gyártótól.
    természetesen nem a laptop gyártójától, hanem a chip gyártójától (pl via, nvidia, stb...)

    Akkor javaslom a win10-re váltást, ha nem rizikós az adatvesztés, és nem okoz gondot neked visszatenni egy Win7/8-at ha kell.
    És persze... tudom, hogy az official update ingyenes... de egy clean install mindig tisztább dolog, mint az upgrade.
  • ugh
    #13
    *fejlesztési költségének
  • ugh
    #12
    A wp10 is egy bugos rakat szar.
    Mert lenne a w10 más.
    Ha a különböző log, adatgyűjtési, es hasonló funkciók fejlesztésének költségének csak a felet a tényleges os kapta volna nem egy talicska szar lenne...
  • UUUU
    #11
    Pontosan windows 7 forever
  • hapi
    #10
    Ugyan ez igaz az ASUS laptopokkal is. Amikor írtam nekik hogy akkor most mi van azt választ kaptam hogy nem ajánlott fel tenni a win 10-et térjek vissza az eredetire ami rajta volt! Ez hivatalos asus levél még megvan!
  • TokraFan
    #9
    Windows 7 forever...
    Mellesleg nem csodálkozom. Windows 3.0 óta átéltem már az összes verzió frissítést, mindegyikkel szopóroller volt. Úgyhogy én már rutinból kb. 4 éves késéssel térek csak át, M$ OS esetén.

    Egyedül a windows NT működött rendesen, jellemzően az nem is M$ fejlesztés volt eredetileg -bár ha jól emlékszem az ő megbízásukból indult, de valójában a DEC fejlesztette, később az IBM-el közösen az OS2 részeként-, .
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.06.03. 23:30:23
  • BrockSamson
    #8
    Koszonom, pontosan ezt akartam irtni. Szervizes korokben ismert, hogy bizony nagyon sok baj van a Win10-zel.
  • dartois83
    #7
    Mondjuk sokan panaszkodnak az androidos Samsung telefonokra, hogy belassulnak, összeomlanak. Nem biztos, hogy csak a Microsoft a hibás, bár túlzottan erőltetik ezt a Windows 10-est. Ahhoz egy stabilabb, konyhakész szoftvert kellett volna prezentálni.
  • gforce9
    #6
    Tudom, az ilyen fórumokon divat az, hogy valaki 1-2 vagy épp 5-10 gépre alapozva kijelenti, hogy jó vagy épp rossz valami. És meg sem fordul a fejükben, hogy az ő személyes tapasztalatuk csepp a tengerben és az egészet kellene nézni. Nálam van úgy, hogy egy nap alatt megfordul ennyi gép. És igen tudom, sok gépen jól megy. De sok esetben olyan elképesztő hibákat képes dobni a win7-8-hoz képest, hogy az ember esze megáll, mert win98 óta ilyen hibák nem fordultak elő.
  • mgenya911
    #5
    8 éves laptopomra nem kell semmi driver win10 tiszta install után tökéletes minden...

    Nem tudom a Samsung mit tesz a gépekbe amihez mindenféle spéci driver kéne - amit meg lusták megírni ezért a Windowst sározzák.

    Szerk: 8 ról 10 re való upgrade az tényleg problémás, tiszta format c: után kell a 10 et felrakni.
    Utoljára szerkesztette: mgenya911, 2016.06.03. 18:46:41
  • gforce9
    #4
    Vannak ilyenek is de a win10-nél közel sem merül ki ennyiben a problémák sora. Tökszabványos dolgok is előfordul hogy nem mennek. Mondjuk pl notebook bill vagy tapipad. Amik kb 15 éve ugyanarra a szabványra épülnek és minden oprendszer alatt működtek jól.
  • szlmcl
    #3
    Egyetlen problémája a laptop gyártóknak, hogy még azokon az oprendszereken sem működnek normálisan a drivereik, amikre tervezték őket. A régi laptopokhoz meg már nem akarnak új drivereket fejleszteni Win10-re, ezért mondvacsinált okokkal akarnak még nyerni 1-2 évet, amikorra a régi laptopok nagyobb rész már amúgy is tönkremegy. Toshibának nem volt normális wifi drivere, a HP laptophoz a Lenovo oldaláról kellett egyes drivereket letölteni, hogy működjön...
  • Palinko
    #2
    cikk olvasása közben elképzeltem ahogy Satya Nadella reggel ül a wc-n és olvassa a friss híreket, majd a samsungoshoz ér és a homlokára csap, hogy eszébe jutott mit felejtett el. a samsungnak nem küldték az aktatáskát :D
  • takysoft
    #1
    Az eredeti cikket azótafrissítették. Ettől függetlenül érdekes cikk, köszönöm.
    Nekem személy szerint nincs gondom a Win10-zel.
    Igazából csak egy vizuálisan felpofozott win8