1
  • Skylake
    #1
    "Mindez azt jelentené, hogy a jövőben kötelező lenne a Windows Store rendszerét használni a szoftverek letöltésére."

    Ez azért nem fog összejönni az MS-nek, hiába kaparnak láthatóan ebbe az irányba. Majd lesz alternatív alkalmazásbolt is, ha lesz rá igény. Épp ilyen marha zárt az Apple boltja, aztán ott is megvannak az alternatív források, és telepítési lehetőségek. Majd ha igény lesz rá, egyenlőre a desktop userbase esetében az a fő kérdés, hogy hogyan lehet letakarítani a csempéket, és ez mindent elárul.

    Egyenlőre örül az MS, hogy van egyáltalán valami a Store-ban. De ez még olyan harmatgyenge, hogy megrengetni a Win32 API egyeduralmát a közeljövőben nem fogja.

    Persze tudják ők is, hogy UWP-t kell tolni, mivel úgy telepítések kapcsán totális kontroll alá vehetők a rendszereiket futtató eszközök százmilliói, meg a fejlesztők, és mindenkit lehet orrba-szájba sápolni. Csak hát azóta dübörög a mobil-vonat, nem haltak ki a Linux disztrók sem, az Apple is konkurensként jelen van desktop fronton, az Android app-ok futtatókörnyezete szerintem gond nélkül portolható Windows alá - úgyhogy az UWP-s metódust kicsit korábban, kb. az Internet Explorer 6-al fémjelzett MS dominancia idején kellett volna meglépniük. Ez a vonat is elment, szerencsére, hiszen nyírni kell a cégeket, akik visszaélnek gazdasági erőfölényükkel.