17
  • CairoJack
    #17
    Ne engem akarj meggyőzni. Jó másfél évig használtam Win 8.1-et tableten, és bár én magam is telepítettem a classic shellt, attól az még közel nem hozta azt a felhasználói élményt, funkcionalitást, és stabilitást, mint a Win7.
    Szóval etess mást ezzel a propagandával.
    No offense!

    Amúgy az itt leírt Win 10 hibák 70-80%-ét én is tapasztalom. Tényleg nagyon instabil a rendszer, és ha csak egy eszközön lenne az, azt mondom, hogy lehet az eszközben van a hiba, de több gyártó több eszközén, eltérő szegmensekben, ez már nem lehet véletlen. Win 7 atom stabil, 2 éve nem fagyott le, Win 10 hetente dob egy hátast, egyéb bugok naponta előjönnek.
    És akkor az egészet spékeljük még meg azzal, hogy ronda, választási lehetőség nélkül az emberekre kényszeríti az akaratát, és kikapcsolhatatlanul kémkedik.
    Szuper.
    :(
  • Csacsis
    #16
    A legnagyobb gond a win10-el az hogy ALÁÍROD! hogy minden adatodat, böngészéseidet, stb...-t köszöni a windows és magáévá teszi. Best kémprogram ever. Nem csodálom, hogy eröltetik!
    http://index.hu/tech/2015/07/30/a_windows_10_is_szorgalmasan_gyujti_az_adatainkat/
  • Skylake
    #15
    Környezetemben van egy cég viszonylag régebbi gépparkkal. WXP kifutási idejéig mentek, ezt követően átállítottuk őket 8-ra. Nem 8.1-re, mivel a 64 bites rendszerhez kell a LHAF/SHAF, PREFETCHW, meg a CMPXCHNG16B mikrokód (a PAE, SSE2, NX) mellett, hanem "sima 8"-ra. (Mivel általánosan Allendale és Conroe magos Intel processzorú brand gépekből - Dell, HP, Lenovo- áll a géppark, viszont mindegyikben 4GB RAM van kivétel nélkül.)

    A normál 8-as ezen a gépparkon a korábban kipróbált 7-hez képest nagyon meggyőzően teljesít, gyakorlatilag oprendszer felállása után a memóriafoglaltság a 2/3 a 7-nél láthatónak, a programok, teljesen mindegy, miről van szó, érezhetően gyorsabban nyílnak meg. Mindez annak ellenére van így, hogy mindegyik gép a maga korában Vista Certified volt, és azért a 7-en a Vista-hoz képest igen sokat javítottak. Mielőtt elvégeztük volna nekik a 8-ra váltását, minden géptípusukat kipróbáltuk 7-el és 8-al, és ugyanazokkal a felhasználói programokkal telepítve, és az userek is jobban meg voltak elégedve a 8-al, a felsoroltak miatt. A felhasználók tesztelték őket, és a start menüs morgáson kívül (vettünk nekik Stardock Start8-at akciós áron) gyorsabbnak és reszponzívabbnak érezték a rendszert - még az Irodista Mariska kategóriás userek is, ami nagy szó! Én e miatt - néhány kezelhető gyermekbetegsége ellenére - 8-at ajánlok mindenkinek, ha azt kérdezi, hogy váltson-e 7-ről. A 10 szerintem 2-3 év múlva lesz megfelelő teljesítményű.
  • Tinman #14
    "Win8 soha nem lett használható"

    A Win 8.1-re van egy több százas ügyfélköröm, beleértve saját magam is. Annyi elég, hogy elhidd minden rendben vele? A "minden rendbent" persze úgy értsd, mintha egy Win 7 lenne. Az viszont alapvetés, hogy Classic Shell kell hozzá, de azt letölteni és feltenni 35 mp.
    Ellenben a Win 10-el... aki eddig nálunk frissített az mind vissza is váltott.
  • fonak
    #13
    Sajnos arra, amire én használom a gépet (pl. munka) szinte egyikre sem jó. Fórumozni persze pont olyan jó lenne, mint a Win. :)
  • cadgers85
    #12
    Linuxon nem futnak a jatekaim :( a W10 nalam teagedia i7-es gepen! Tobb alkalommal kekhalal (W7-nel mar el is felejtettem pedig, hogy letezett olyan), start gombra volt hogy nem reagalt, az uj fajlkezelo tragedia, third party alkalmazasoktol random elvedzi a fajltarsitast, es visszaallitja az alap windowsosokhoz, ez a minimalista dizajn nem letisztult, hanem ronda, az UWP kritikan aluli! Osszessegeben baromira csalodott vagyok!
  • Ferrer
    #11
    Linux, gyerekek, linux!
  • CairoJack
    #10
    Az XP az SP2 után lett igazán jó, de pl a W7 már egészen jó volt megjelenéskor is. Win8 soha nem lett használható, Win10 még fiatal, de rengeteg bug van benne. Palinko jól mondta, előbb utóbb nyilván kénytelen leszek rá váltani, de még nagyon sokat kell dolgoznia ahhoz az MS-nek. Stabilabbá és szebbé kell válnia.
    Korrigálom is magam, még SOKÁIG nincs esélye asztali gépen, de alapvetően amúgy potenciál van benne, szóval egy szép napon még válthatok is rá.
  • jkedzs
    #9
    Linux.
  • bdzsana
    #8
    Ízlések és pofonok.Nekem kifejezetten tetszik ez a minimalista stílus. Annyi amennyi kell. Minden ikonból látszik, hogy mi az, átlátható. Nekem például az xp, vista, win7 túl sok volt azzal a rengeteg színnel, gradienssel, árnyékkal. Azokat is letisztogattam. Nyilván nekem már nem volt kérdés melyik ikon micsoda 20 év Windows használat után, de aki ma kezdi használni annak sokkal egyszerűbb egy Win10 mint mondjuk egy XP. Ugyanaz az ikonstílus és struktúra köszön vissza mint a telefonján, még ha az android is.
  • Palinko
    #7
    win xp se volt jó megjelenéskor, csak hajlamosak elfelejteni... az sp1 után lett az ami az sp2-vel meg főleg. win 7 is hasonlóan.
  • Palinko
    #6
    majd lesz esélye, ha dx 12-vel akarsz játszani asztalin. én sem frissítek még
  • CairoJack
    #5
    Az jutott eszembe, hogy milyen "fura", hogy szerintem minden idők legjobb oprendszere a Windows, mégis évek óta szidni kényszerülök, mert nagyon rossz irányba halad a fejlesztése. Egyre zártabb, egyre funkciótlanabb, egyre gagyibb az egész, egyre kisebb a felhasználói szabadság. Csak azt nem tudom, hogy ha egyszer végleg el.urja az MS (márpedig egyre inkább arra halad), akkor mit fogok csinálni. Linux nekem nem opció, hülye vagyok hozzá.
    :(
  • NEXUS6
    #4
  • CairoJack
    #3
    Attól még ronda marad, instabil, és az UWP minden idők leghasználhatatlanabb felülete.
  • Nos
    #2
    Ez egy nagyon sunyi, alavalo fogas a Microsoft reszerol, itt nincs mentseg, atverik az embereket. Ettol fuggetlenul a windows 10 szerintem egy nagyon jo rendszer, a maga koraban talan csak az xp volt jobb, HA az ember fog egy jo tutorialt, es kikapcsolja azt a 20-40 sync, frissitesi, adatmegoszto funkciot, ami defaultban sajnos be van kapcsolva.
  • CairoJack
    #1
    Nagyon jó ez a windows 10, ha az ingyenes mivolta ellenére erőszakkal és trükkökkel kell letolni az emberek torkánt.
    Amúgy én az itthoni 3 fő számtech eszközömből 2 Win 10-et használok (tablet, és ultrabook), de sajna nincs más választásom, ezzel adták a masinákat.

    Elképesztően negatív a tapasztalatom, minden fronton rémes a Win10, alig valamivel jobb csak, mint a W8 volt.

    Asztali PC-ne esélye sincs ennek a hulladéknak.