10
  • cateran
    #10
    Komolyan? X-men vs akarki meccsen nem tudod, hogy fix 1-es? Ugye csak viccelsz....
  • Katalizátor
    #9
    Én ugyan még nem kukkantottam meg, de valószínűleg bele sem kéne menni abba a kérdésbe, hogy ha az Eljövendő-ben a jövőből kell megváltoztatniuk a múltat, akkor miért nem látták előre Apokalipszis ébredését? Vagy netán történt ott valami, ami ugyan megállította a Sentineleket, de felébreszti Apót????
  • Ingy2
    #8
    Azt nem értem mire a sok matek, DOFP-nál hogy túl erőltetett a történet és a látvány rovására ment itt meg fordítva. Apokalipszis sosem volt bonyolult karakter, simán csak a pusztításról szól. Én se hittem hogy Oscar Isaac jó választás de szerencsére nem lett igazam. Ultronnal ellentétben (pedig neki is annak kellett volna lennie Dzsar Dzsar Binksz helyett) fosatós karakter durva erővel.
    Azt is felhozták negatívumnak, hogy nincs bemutatva Apokalipszis előélete. Az egy külön sztori ( Rise of Apocalypse I-IV). Elvette volna a misztikumot ami En Sabah Nur-t követi. Viszont egyetlen dolog nem tetszett ezzel kapcsolatban, a 4 lovas megformálása nem hű, mert nem volt kihangsúlyozva hogy ki Pestilece, Famine, War(nem voltak felvértezve az igazi erejükkel). Death egyszerű(Angel), és hiányzott Ozymandias, bár lehet úgy hatott volna mint Jágó Dzsafar oldalán. Ja és az is hiba hogy sok a karakter? De komolyan X-men egy csapat és nem Rambó. Amennyire lehetett jó egyensúlyban voltak, nem mint az Amerika kapitányban. Ahol volt Vasember meg Amcsi kapitány és egy két sziporkázás a mellékszereplők részéről. Külön köszönet a rendezőnek azért hogy az akció jelenetek nem merültek ki a mellbimbóig zoomolt shakycames agyhalálból (lásd megint csak Amerika Kapitány és némely Michael Bay förmedvény) hanem igazán látványos akció jelenetek voltak mindenféle kamera rángatás nélkül.
    Nekem alapjába véve tetszett, BvS-nél és Amerika Kapitánynál jobb volt. Az első hibája, hogy túl sok történetet próbált egybe olvasztani és a végén nem állt össze a kép. Az utóbbi, hogy az akció jelenetek nélkül végtelen unalmas semmit mondó párbeszédekkel telerakott maszlag. Itt legalább a képregény világhoz autentikus megvalósítást látunk jó rendezésben üres járat nélkül.
    Béke
  • Dewri
    #7
    Mivel ez még mindig előzményfilm, a "régi" filmekben meg már volt jópár karakter ezek közül, így alapból lehet tudni, hogy kik győznek, kik maradnak tutira életben, stb. Már csak ezért sem üt akkorát a történet...
  • Ulrich von
    #6
    A lényeg azon van, hogy ha utalsz a film végére, ami alapján kitalálja az egyszeri ember, hogy mi az, az nem számít spoileresnek, ellenben ha világosan leírom, az igen.
  • cateran
    #5
    Pontosan melyik resz volt szamodra spoilers? Hogy legyozik Apokalipszist vagy hogy Jean Greyben ott a Phoenix Force? Mert hat egyik sem olyasmi, amit ne lehetne tudni.....(BTW a Fonix-hatas a tuzmadar effektus, amit a kepessegei hasznalatakor jelenit meg a Phoenix Force es egyfajta nevjegyeve valt, legalabbis a kepregenyekben, amugy a kodneve is az, hogy Fonix...Wolverine-James Howlett...Cyclops-Scott Summers..etc.)
  • Ulrich von
    #4
    Ki lett moderálva a #2 hozzászólásom.

    Ezek szerint az #1 hozzászólás - ami alapján a film megtekintése nélkül kitaláltam a film végét - nem számít spoilernek. Jó tudni. Vagy ha "." helyett "..." írásjellel fejezem be a mondataimat, akkor mentesülök a moderáció alól...?
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Esetleg ha spoiler-tagbe teszem? Vagy a moderátor spoiler-tagbe teszi a totális törlés helyett?
  • Wittgen
    #3
    Jó film volt, csak Apok lett kicsit gyenge. Így, hogy ennyi mutáns erejét birtokolja, mégis simán legyűrik...valamint azokat a képességeket (pl homokká változtatja a népet) nem használja, amiket az egyszerű emberek ellen, csak fojtogatni próbál, stb.
    Amúgy nem volt gáz a film, simán jó volt.
    Ja, meg a kísérleti bázis jelenet telesen felesleges volt, semmi értelme. Arról nem is szólva, hogy ellentmond az előző film utolsó perceinek.
    Utoljára szerkesztette: Wittgen, 2016.05.24. 08:33:35
  • cateran
    #1
    Hiaba Apokalipszis a nevado fogonosz, Magneto a foszereplo benne...es innentol majdnem total szopoag az egesz, de 1 dolog -szamomra- megmentette...Fonix-hatas...