14
  • lac coo
    #14
    azokat pont ez a taxis csoport harcolta ki annak idején ! Már akkor is az volt a cél, hogy monopol helyzetet teremtenek maguknak ....
  • cateran
    #13
    Igen, hiszen nyilvan a fix (es jocskan megemelt) tarifa sem riaszott el sok embert, akik inkabb az Ubert valasztanak..ja, de...
    Egy nagy szart vannak feleannyian es plane nem azok buktak, ki akiket mondasz...Nyilvan lemorzsolodtak valamennyien, ahogy kisboltok is lemorzsolodtak, amikor kotelezo lett az online penztargep..
  • ostoros
    #12
    Mivel fele annyian vannak, kétszer annyi a munkájuk.
    Forgalom növekedés ugyebár...
  • cateran
    #11
    1, Ez komoly? Melyik evben ragadtal le? 1980? Mar a 3. vilagban is elterjedtebbek az okostelok, mint a butak...a vilag tobbi reszen meg aztan plane...
    2, No comment...azaz megis...tenyleg 1980 lesz az...

    ostoros@7
    Persze..nem mindenkinek telt az uj szabalyokra (sarga folia es tsai) Inkabb azt a kerdest tedd fel magadnak, hogy a tobbinek hogy erte meg az atallas? (azert megiscsak 1-2 szazezer forintrol beszelunk alsohangon, amit vissza kellene, hogy hozzon a munka..es abbol is a profit resze ugyebar...)
  • ostoros
    #10
    Olvasd el még egyszer amit írt.
  • hodobaj
    #9
    Te nagyon h*** vagy :D

    Pont hogy a készpénzel teli világ szenved a fekete gazdaságtól, illetve a pénzed akkor is értéktelené válhat 1 nap alatt ha az 500 Euros a kezdedben.

    Az ilyen buta telefonom van és büszke vagyok rá pedig már tényleg nem menő 2016-ban, ez kb. olyan mintha azt mondanád papíron számolsz mert a számológép tévedhet.
  • Jawarider
    #8
    Plusz a kórházakat elhagyó betegeket/látogatókat is lehúzzák, hogy nincs apró visszajáró gyanánt stb stb...
  • ostoros
    #7
    Fele annyi taxis van, mint három éve. Mond ez neked valamit?
    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2016.05.05. 22:51:17
  • halgatyó
    #6
    Az UBER (nem tudom hogy így kell e írni vagy ÜBER?) mögött bizonyos hátszelet látok.
    1.) Aki használni akarja, annak ÚGYNEVEZETT okostelefonra (lapáttelefon, tepsitelefon, dicsekednivaló hülyegyerek-telefon) van szüksége. Valakik rettenetesen akarják, hogy mindenki ilyen felesleges szart hordozzon magánál.
    (normális, telefon-telefonom van, és arra használom, amire való: telefonálásra)
    2.) Az UBER RETTENETES VESZÉLYE, HOGY A KÉSZPÉNZ NÉLKÜLI TÁRSADALOM GAZDASÁG IRÁNYÁBA TASZIGÁLJA A RÉSZTVEVŐKET!
    Abba a készpénz nélküli világba, amely a leg-gyűlöletesebb minden gondolkodó ember számára. Abba a világba, amelyben egy zsemlét sem vehetünk a közvetítők (bankok) bevonása, szerepe nélkül. Amely világban bárki egy gombnyomással FIZIKAILAG IS MEGSEMMISÍTHETŐ, még egy kiflit se tud venni magának, ha letiltják.
    Egy olyan világba, ahol azok kapnak KORLÁTLAN HATALMAT az életünk felett, akik már a történelem során számtalanszor bebizonyították, hogy nincs olyan találmány a világon, amelyyel ne élnének vissza durván. Olyan emberek kezébe kerülne a hatalom, amelyek számára belső fékek nincsenek, amelyek mindig addig mennek el, amig a megtiprotak ellenállása nem elég nagy, és akkor is csak ideiglenesen lasstanak.
    Ezért nem kívánom, hogy az UBER elterjedjen, bár a taxisoktól se vagyok elragadtatva. De ők legalább EMBEREK.
    Utoljára szerkesztette: halgatyó, 2016.05.05. 22:20:27
  • cateran
    #5
    Ezen jot nevettem...vagy te is taxis vagy vagy meg eletben nem lattal pl 1 ferihegyi, ohh bocsanat Liszt Ferenc repteri drosztot...
    Amugy Jawaridernel a pont..kicsit sem gyanus a dolog...:D
  • ostoros
    #4
    Mert a szabályozással jól jártak. Fele annyi taxis van jelenleg, mint három éve. Kibasztak egy csomó semmirevaló ügyeskedőt, és aki megmaradt az már normálisan meg tud élni. És ebbe rondít bele egy ügyeskedő cég.
  • ostoros
    #3
    Az uberesek jelentős része volt taxis, akit kibasztak ügyeskedésért, vagy elhasalt az előírások teljesítésén.
  • lycidas
    #2
    Azt mondják h ezek a "nem ellenőrzött taxisok" biztonsági kockázatot rejtenek. Kicsit tovább gondolva ezt a témát, a szerintem nagyon kockázatos a hölgyek részéről miniszoknyát is viselni, mert megnövekethet a nemi erőszak esélye! Javaslom h tiltsuk a használatát!
    Ha nem viszi véghez ezt a kormány, akkor az egyértelműen felbújtás a erőszakos cselekedetekre!!! Ilyen országban élünk mi, hogy a kormány támogatja a bűnözö életmódot!!! fúúúúj
  • Jawarider
    #1
    Az adózási kérdésekben nem akarok vitázni meg köpködni, de nem fura, hogy a taxisok nem a túlszabályozottság meg a sz.patás ellen tüntetnek, hanem azért, hogy megőrizzék a monopol helyzetüket ?

    De biztos én látom rosszul :)